to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:05 | 09.04.2015

Κοινωνία

Ενημέρωση για την υγεία των 9 απεργών πείνας

Την έντονη ανησυχία της για την υγεία τους εκφράζει η γιατρός, Λίνα Βεργοπούλου, όπως και την ανεπάρκεια με βάση επιστημονικά δεδομένα να διαβεβαιώσει ότι η προσπάθεια του αγώνα τους θα αποβεί νικηφόρα με ασφάλεια.


Η ιατρική ενημέρωση:

«Εννέα φυλακισμένοι , μέλη του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων (Δ.Α.Κ.), συνεχίζουν την απεργία πείνας (έναρξη 02/03/2015) με αιτήματα:

  • Κατάργηση 187 και 187α
  • Κατάργηση ανάλυσης μειγμάτων DNA, κατάργηση του νόμου της βίαιης λήψης του, καθώς και δυνατότητα παρουσίας εμπειρογνώμονα του κατηγορούμενου στην ανάλυση του DNA
  • Κατάργηση κουκουλονόμου
  • Κατάργηση φυλάκων τύπου Γ'
  • Απελευθέρωση του πολυτραυματία Σάββα Ξηρού

Αναλυτικά παρατίθεται η κατάσταση της υγείας τους:

1. Θεοφίλου Τάσος : (39η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 20%. Κρατείται στη φυλακή του Δομοκού. Η κατάσταση του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

2. Σταμπούλος Αντώνης : (39η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 20,5%. Κρατείται φρουρούμενος, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

3. Χαρίσης Φοίβος : (39η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 22%. Κρατείται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Αττικό. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

4. Ντάλιος Αργύρης : (39η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 18%. Κρατείται φρουρούμενος στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

5. Καραγιαννίδης Γιώργος : ( 39η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 17%.  Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

6. Σαραφούδης Γρηγόρης : ( 32η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 16%. Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

7. Πολίτης Δημήτρης : ( 25η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους περί το 10% . Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Προηγούμενη πρόσφατη απεργία πείνας. Η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

8. Μπουρζούκος Ανδρέας - Δημήτρης : (25η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 10%.Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Προηγούμενη πρόσφατη απεργία πείνας. Η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

9. Μιχαηλίδης Γιάννης : ( 18η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 8%. Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Προηγούμενη πολυήμερη απεργία πείνας. Η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.


Οι ίδιοι οι απεργοί πείνας σε δημόσια δήλωσή τους στις 01/04/2015 αναφέρουν :

“Βλέποντας λοιπόν ότι και η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ακολουθεί μια πολιτική εξόντωσης, τοποθετώντας την ψήφιση του νομοσχεδίου σε αόριστο χρόνο, ξεκαθαρίζουμε το εξής: Οι αντοχές μας εξαντλούνται μαζί με τον αριστερό σας μανδύα. Κάθε μέρα σε απεργία πείνας είναι μια επιβεβαίωση πως η δημοκρατία όχι μόνο εκδικείται, αλλά και στοχεύει στην φυσική εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουμε τον αγώνα μας αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά μας”.

Συνεκτιμώντας τους παράγοντες κινδύνου: (υπερβολικά μεγάλη διάρκεια απεργίας πείνας - χωρίς λήψη ορών και ηλεκτρολυτών ενδοφλέβια-, απώλεια βάρους μεγαλύτερη από 15% ,προηγούμενες πρόσφατες  απεργίες πείνας, πρόθεση συνέχισης της απεργίας από τους ίδιους, μεγάλο διάστημα διακοπής - λόγω εορτών του Πάσχα - της διαδικασίας ψήφισης του Νομοσχεδίου στη Βουλή), ως ιατρός δηλώνω την έντονη ανησυχία μου για την υγειά και τη ζωή τους και ανεπάρκεια με βάση επιστημονικά δεδομένα να διαβεβαιώσω τους ίδιους, τις οικογένειες τους , άλλα και ολόκληρη τη κοινωνία μας, ότι οι φόβοι μου θα διαψευσθούν και η προσπάθεια του αγώνα τους θα αποβεί νικηφόρα με ασφάλεια. Συνεχίζω να συμπαρίσταμαι με το να τους παρέχω κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια, που οι ίδιοι επιθυμούν, μέχρι το πέρας του αγώνα τους».

Αθήνα 09/04/2015

 Η ιατρός:
Λίνα Βεργοπούλου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)