to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:11 | 06.09.2017

Διεθνή

Διαπραγματεύσεις ζητεί ο Πούτιν για τη λύση της κρίσης στη χερσόνησο της Κορέας (liveblog)

Πρωτοβουλία για διαπραγματεύσεις αναλαμβάνει ο Πούτιν με στόχο την εξεύρεση λύσης της κρίσης στη χερσόνησο της Κορέας, με την Βόρεια Κορέα να μεταφέρει έναν βαλλιστικό πύραυλο στη δυτική ακτή της και τη Νότια Κορέα να ξεκινά γυμνάσια με πραγματικά πυρά, τρεις μόλις 24ωρα μετά τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από την Πιονγκγιάνγκ


Οι αρμόδιες στρατιωτικές υπηρεσίες στη Νότια Κορέα, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία πραγματοποίησαν βιντεοδιάσκεψη αναφορικά με την τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.Οι στρατιωτικές υπηρεσίες των τριών χωρών ενημερώθηκαν για τα διαθέσιμα στοιχεία, την ανάλυση των πληροφοριών γύρω από την πυρηνική δοκιμή, αλλά και την εφαρμογή αντιμέτρων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στην Σεούλ.

Ένας βαλλιστικός πύραυλος, ο οποίος πιθανόν είναι διηπειρωτικός, εντοπίστηκε να μεταφέρεται χτες προς τη δυτική ακτή της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με τη νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Asia Business Daily, επικαλούμενη μια πηγή προσκείμενη σε υπηρεσία πληροφοριών, την οποία όμως δεν κατονομάζει.

Την ίδια στιγμή, το Πολεμικό Ναυτικό της Νότιας Κορέας άρχισε γυμνάσια με τη χρήση πραγματικών πυρών σήμερα, προειδοποιώντας την Πιονγκγιάνγκ εναντίον οποιασδήποτε πρόκλησης στη θάλασσα.

Μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή, όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς νέα σκληρότερα μέτρα, παρά το γεγονός ότι μόλις πριν από έναν μήνα το Συμβούλιο Ασφαλείας είχε επιβάλει τις σκληρότερες μέχρι τώρα κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα απαγορεύοντας τις κερδοφόρες εξαγωγές άνθρακα, σιδήρου και μολύβδου.

Πρωτοβουλία Πούτιν για εκτόνωση της κρίσης

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν καταδίκασε σήμερα για πρώτη φορά την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και ζήτησε την έναρξη διαπραγματεύσεων με στόχο τη διευθέτηση της κρίσης έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν στο Βλαδιβοστόκ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε ότι δεν είναι δυνατή η επίλυση της βορειοκορεατικής κρίσης με μόνο μέσον τις κυρώσεις και την άσκηση πιέσεων.

Μείωση πετρελαίου προς Β. Κορέα θέλει η Ν. Κορέα-  Πιθανή συνάντηση ρωσικής και βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας στο Βλαδιβοστόκ

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν δήλωσε σήμερα πως μια μείωση της παροχής πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα είναι αναπόφευκτη και είπε πως ζήτησε τη συνεργασία της Ρωσίας.

Ο Μουν είχε σήμερα συνομιλίες με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Ρωσία.

Στο μεταξύ, το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδωσε, επικαλούμενο τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ότι αντιπροσωπείες από τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα μπορεί να συναντηθούν στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε πως η αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας αποτελείται από οικονομικούς αξιωματούχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διαβάστε περισσότερα στο Liveblog:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)