to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:33 | 05.06.2013

Πολιτική

Ένας Εφραίμ θα μας σώσει

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


O Εφραίμ, ο σεβασμιότατος ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, έχει καταγραφεί ήδη εις τας δέλτους της Ιστορίας ως ο άνθρωπος που συνέβαλε καθοριστικά στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή. Αν καταφέρει να ρίξει και την κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, θα τον ανακηρύξουμε πάραυτα άγιο εν ζωή, θα του γράψουμε ύμνους και συναξάρια, θα ασπαζόμαστε την Δεξιάν του, μέχρι να ματώσουν τα αμαρτωλά μας χείλη.

Πόσο ξεδιάντροπος πρέπει να είσαι για να στέλνεις τους υφυπουργούς σου, τους βουλευτές σου και το δεξί σου χέρι στη φιέστα του Εφραίμ, του υπόδικου Εφραίμ, του ιερωμένου που συνέδεσε το όνομα με ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης; Εκτός κι αν είναι χειρότερο από ξεδιαντροπιά, αν είναι ένα ακόμη βήμα προς τη διαμόρφωση του σκληρού καθεστώτος της Σαμαρικής Δεξιάς, από το οποίο δεν μπορεί να λείπει η βαθιά Εκκλησία.

Στην τιμητική εκδήλωση για τον ηγούμενο Εφραίμ παρευρίσκονταν όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου. Και Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος καθόταν δίπλα στον Γέροντα, προφανώς για να φαίνεται νεότερος, και ο Θάνος ο Πλεύρης. Παρευρισκόταν πρωτίστως Τάκης Μπαλτάκος, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, ο εξ απορρήτων του Σαμαρά, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών.

Ο κ. Μπαλτάκος έκατσε και αυτός δίπλα στον Εφραίμ, από δεξιά ο Μπαλτάκος, από αριστερά ο Άδωνης, τέτοια μεταχείριση δεν είχε ούτε ο Ιησούς πάνω στο Σταυρό. Όχι μόνο έκατσε, εξέδωσε στο άψε- σβήσε και δικαστική απόφαση: "Η Μονή Βατοπεδίου έχει 1.000 χρόνια ιστορία. Η Μονή Βατοπεδίου είναι αθώα για οτιδήποτε μπορεί κανείς ποτέ να της προσάψει", απεφάνθη ο κ. Μπαλτάκος, ο έγκριτος νομικός Τάκης Μπαλτάκος.

Όποιος έχει χιλιόχρονη ιστορία, είναι αθώος εκ προοιμίου, μπορεί να καταπατάει λίμνες και μετά να τις πουλάει στο δημόσιο έναντι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Αρκεί να είναι χιλίων ετών, στο τσακ το έχασε το προνόμιο ο Μαθουσάλας, που απεβίωσε ο δυστυχής στα 999 του. Και ο Γέροντας Εφραίμ βέβαια είναι μόλις 57, τούτο όμως δεν έχει καμία σημασία, διότι η ηλικία του Ηγουμένου ταυτίζεται με την ηλικία της Μονής, το λένε και οι Γραφές. Επί της ουσίας, ο γ.γ. της κυβέρνησης και νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού αθώωσε από μικροφώνου έναν υπόδικο κι αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του επηρεασμού της Δικαιοσύνης από την πολιτική εξουσία, τότε ποιος είναι.

Ο Τάκης Μπαλτάκος είναι ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών του Σαμαρά. Πριν από λίγες ημέρες εξετέλεσε την ειδική αποστολή της απόσυρσης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, τώρα με την αθώωση του Εφραίμ ποια αποστολή υπηρετεί; Υπηρετεί τη μεγάλη αποστολή, την εγκαθίδρυση του καθεστώτος της Σαμαρικής Δεξιάς, το οποίο περιλαμβάνει και ακροδεξιούς και χουνταίους και στρατηγούς και αστυνόμους και παπάδες και ηγούμενους και οργανικούς διανοούμενους. Ζόφος, μαυρίλα, οπισθοδρόμηση, πετραδάκι- πετραδάκι το χτίζουν το κάστρο τους κι αν δεν αντιδράσουμε επειγόντως, θα ξυπνήσουμε μια μέρα στα υπόγειά του.

Εκτός κι αν τους ρίξει ο Εφραίμ, ο φονέας των γιγάντων...

Πηγή: Αυγή 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)