to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:17 | 01.12.2014

Διεθνή

Ενάντια στην «αναδιάρθρωση» της Lufthansa: Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο

Με νέα απεργία ξεκίνησε αυτή η εβδομάδα για τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa. Άμεση αφορμή της στάσης εργασίας είναι μεν η πρόθεση της Lufthasna να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των πιλότων από τα 55 στα 60 έτη. Παράλληλα όμως το συνδικάτο των πιλότων στρέφεται με την απεργία του και ενάντια σε σχέδια της διεύθυνσης της εταιρείας που προβλέπουν τη ριζική αναδιάρθρωσή της.


Αναλυτικά το σχετικά δημοσίευμα της  Deutsche Welle:

Από το μεσημέρι της Δευτέρας η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa έχει ακυρώσει για τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου τις εσωτερικές και ευρωπαϊκές πτήσεις, ενώ από αύριο νωρίς το πρωί θα πρέπει να αναμένονται και ακυρώσεις στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Lufthansa, η εταιρεία έχει ματαιώσει 1.350 πτήσεις μέχρι στιγμής, δηλαδή σχεδόν το 50% των προγραμματισμένων αεροπορικών μετακινήσεων.

Προς το παρόν οι ακυρώσεις δεν αφορούν τις ευρωπαϊκές πτήσεις για τα αεροδρόμια της Στουτγάρδης, του Ντίσελντορφ και του Βερολίνου. Επίσης η απεργία δεν αφορά τις θυγατρικές εταιρείες Swiss, Austrian Airlines, Germanwings και Air Dolomite.

To ζήτημα των θυγατρικών στο επίκεντρο

1.350 πτήσεις έχουν ματαιωθεί

1.350 πτήσεις έχουν ματαιωθεί

Κατά κάποιον τρόπο όμως οι απεργιακές κινητοποιήσεις των 5400 οργανωμένων του συνδικάτου των πιλότων σχετίζονται και με τις παραπάνω θυγατρικές. Άμεση αφορμή της στάσης εργασίας είναι μεν η πρόθεση της Lufthasna να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των πιλότων από τα 55 στα 60 έτη. Παράλληλα όμως το συνδικάτο των πιλότων στρέφεται με την απεργία του και ενάντια σε σχέδια της διεύθυνσης της εταιρείας που προβλέπουν τη ριζική αναδιάρθρωσή της.

Σύμφωνα με αυτά τα σχέδια το παραδοσιακό σήμα της Lufthansa θα διατηρηθεί μελλοντικά μόνο για συγκεκριμένες επικερδείς πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Για τις υπόλοιπες διαδρομές, όπου επικρατεί μεγάλος ανταγωνισμός με τους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους, θα ιδρυθούν θυγατρικές με χαμηλότερο μισθολόγιο για το προσωπικό.

Πρότυπο για αυτές τις αλλαγές είναι η θυγατρική Germanwings, όπου οι μισθοί των πιλότων είναι έως και 40% χαμηλότεροι απ΄ ό,τι στη Lufthansa.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)