to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:23 | 10.05.2018

Πολιτική

Εμμένει στη χυδαιότητα ο Κατσίκης και επιτίθεται στους «ετεροφοβικούς» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

«Δεν έχω να εξετάσω καμία θέση και στάση μου», δηλώνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επιτιθέμενος στους 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μετά τις προσβλητικές, ομοφοβικές δηλώσεις του, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία


«Δεν υπήρξα ομοφοβικός ούτε σκοταδιστής και δεν έχω να εξετάσω καμία θέση και στάση μου. Ήμουν ξεκάθαρος και δεν παίρνω τίποτα πίσω», δήλωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης, αρνούμενος ότι «εξίσωσε» τους ομοφυλόφιλους με τους παιδόφιλους, στην ομιλία του στη Βουλή.

Ο κ. Κατσίκης όχι μόνο δεν μετάνιωσε για το ομοφοβικό του ξέσπασμα, αλλά, αντίθετα, κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι παραποίησαν τις δηλώσεις του για να «κατασκευάσουν ειδήσεις» και ισχυρίστηκε ότι «βιώνει τη δικτατορία του διαφορετικού». Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ζήτησαν την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, είπε πως «16 ετεροφοβικοί προστάτες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, λεσβιών, γκέι, τρανσέξουαλ, ζητάνε από τον πρόεδρο της Βουλής την παραπομπή μου»...

Επιπλέον ο βουλευτής των ΑΝΕΛ τόνισε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της σχετικής επιστολής, ούτε όμως και την ύπαρξή της, τονίζοντας πώς δεν αντιλαμβάνεται τη βασιμότητά της, αλλά ούτε τι ζητούν οι 16. Δήλωσε όμως ότι «αυτοί που κατέθεσαν την επιστολή κορόιδευαν τον ελληνικό λαό». Τέλος, μιλώντας για τη συνεργασία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι, «το ότι συνεργαζόμαστε σε κάποια πράγματα που υποχρεωνόμαστε, δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να διαφωνούμε σε άλλα»:

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ 

Χρ. Καραγιαννίδης: Ο ορισμός του ακροδεξιού, ομοφοβικού

Ένας από τους 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτσαν την παραπομπή Κατσίκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ο Χρ. Καραγιαννίδης, σχολιάζει μέσω facebook τις νέες δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ. Όπως τονίζει, «ο κύριος Κατσίκης είναι ο ορισμός του ακροδεξιού, ομοφοβικού. Αν δεν κατανοεί ότι τα λεγόμενα του οπλίζουν με επιχειρήματα μισαλλόδοξους και φασίστες τότε είναι κι επικίνδυνος εκτός από ακροδεξιός. Κι επειδή μίλησε για τη δικτατορία των ετεροφοβικών να τον ενημερώσω πως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο ο ίδιος δε θα μπορούσε όχι απλά να μιλήσει αλλά ούτε να κυκλοφορήσει»

«Το αίτημα για παραπομπή του λοιπόν στην επιτροπή δεοντολογίας έχει να κάνει με το ότι εκφράζει έναν ακραίο προσβλητικό λόγο εναντίον κοινωνικών ομάδων και κάτι τέτοιο δε μπορεί να αποσιωπηθεί. Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα δεν ζητά την αποδοχή εκ μέρους του κυρίου Κατσίκη από την άλλη όμως δε μπορεί να υπάρξει ανοχή σε οποιαδήποτε ρατσιστική έκφραση και μάλιστα μέσα στο κοινοβούλιο», προσθέτει μεταξύ άλλων ο Χρ. Καραγιαννίδης:

Αννέτα Καββαδία: Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, κ. Κατσίκη, δεν έχει ανάγκη από προστάτες

Δεν περιμένει κανείς από τον κ.Κατσίκη, να αντιληφθεί το μέγεθος του ατοπήματός του. Ούτε να ζητήσει συγγνώμη από τη μερίδα εκείνη των συμπολιτών μας που καθυβρίζει με τον, πλέον, σκαιό τρόπο. Για να συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε οι αρχές και οι αξίες από τις οποίες εμφορείται, να είχαν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα... Μας κατηγορεί, λοιπόν - τους 16 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάμε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής - ως «ετεροφοβικούς προστάτες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, λεσβιών, γκέι, τρανσέξουαλ». Λέξη, όμως, για την ταμπακιέρα. Λέξη για τη ρητορική μίσους, την ευθεία επίθεση εναντίον συνανθρώπων μας, τον ξεκάθαρο ρατσιστικό λόγο, εντός μάλιστα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου. Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, κε Κατσίκη, δεν έχει ανάγκη από προστάτες. Αν κάτι χρήζει προστασίας, αυτό είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα και μάλιστα από εκείνους τους εκπροσώπους του που - έχοντας πάρει διαζύγιο από οτιδήποτε άπτεται της στοιχειώδους προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων – ενισχύουν τις μισαλλόδοξες, ρατσιστικές, σκοταδιστικές φωνές που φαίνεται να ξεπηδούν από τις πιο σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας…

Π. Ρήγας: Όσα είπε ο κ. Κατσίκης ξεπερνούν τα όρια του ρατσισμού

"Η πολιτική καταδίκη είναι ισχυρή από όλες τις πτέρυγες" δήλωσε νωρίτερα ο Παναγιώτης Ρήγας, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις προχθεσινές ρατσιστικές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ. Ο ίδιος δήλωσε πως τα όσα είπε ξεπερνούν τα όρια του ρατσισμού και πως στηρίζει το κείμενο των 16 βουλευτών που ζητούν την παραμπομπή του βουλευτή των ΑΝΕΛ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)