to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:51 | 21.03.2017

Πολιτική

«Εμείς έχουμε ιστορία», ψελλίζει η οργάνωση του Καλαμπόκα, των «Ρέιντζερς» και των μπράβων

Επιχειρώντας να απαντήσει στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ


«Κάποιος που έχει συνηθίσει για χρόνια στην πολιτική ανυποληψία και την ποινική ασυλία, είναι λογικό να αντιδρά σπασμωδικά και επιθετικά όταν οι πολίτες που ασπάζονται την αστική δημοκρατία τον εγκαλούν για τις βαθιά γελοίες και αντιδημοκρατικές του απόψεις. Αυτό συνέβη και με τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αντί να τολμήσει να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη, επιδίδεται στην μόνη πρακτική που της δίδαξαν οι κομματικοί της αγκιτάτορες, να στρεψοδικούν έναντι των άλλων», αναφέρει η οργάνωση νέων της Ν.Δ. απαντώντας στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Είναι μάταιο να απαντήσουμε στο παραλήρημα εκείνων που δεν σέβονται συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, εκείνων που δεν αναγνωρίζουν το μονοπώλιο του κράτους στην νόμιμη βία, εκείνων που κλείνουν και βανδαλίζουν τα Πανεπιστήμιά μας, εκείνων που γοητεύονται και εμπνέονται από κοινούς ποινικούς που αυτοαναγορεύονται σε πολιτικούς αγωνιστές. Σε συνομιλητές δολοφόνων και υποστηρικτές εγκληματιών, η μόνη απάντηση είναι η εφαρμογή του νόμου μέχρι τελείας.

Με εκείνους που θαυμάζουν τον Ρουβίκωνα, που κάνουν έρανο για τον Σακκά και που στον ελεύθερό τους χρόνο διορίζουν όλο τους το γενεαλογικό δέντρο, εμείς δεν διαλεγόμαστε. Θα αρκεστούμε να σημειώσουμε ότι όντως, μαθήματα Δημοκρατίας δεν μπορούμε να τους κάνουμε, για τον απλούστατο λόγο ότι τα μαθήματα Δημοκρατίας απαιτούν τη γνώση μιας στοιχειώδους πολιτικής αλφαβήτου. Τέλος, συμβουλεύουμε φιλικά τυχόν αγνούς (πλην όμως παραβατικούς) αντιμνημονιακούς αγωνιστές που επιδίδονται σε «εναλλακτικές ακτιβιστικές πράξεις» να προσέχουν σε ποιους τις ομολογούν, γιατί οι πρόσκαιροι, μνημονιακοί πλέον, σύντροφοί τους έχουν βαρύτατο ιστορικό επιλεκτικής εχεμύθειας, όπως όλες οι οργανώσεις που ασπάζονται κάθε είδους ομερτά. Η ΟΝΝΕΔ έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον που κρίνονται πολιτικά. Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει απλά ένα ανοιχτό ποινικό μητρώο» καταλήγει η νεολαία της ΝΔ στην ανακοίνωσή της με την οποία αναπαράγει τη γνωστή, ακροδεξιάς κοπής, ρητορική εναντίον της Αριστεράς.

Φυσικά, κάθε σχόλιο στη μαύρη ιστορία της ΟΝΝΕΔ περριτεύει. Θυμίζουμε την ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τις «αντιδράσεις» που προκάλεσε το ερωτηματολόγιο ενόψει του συνεδρίου της:

Το παιχνίδι με τις λέξεις είναι για τα επιτραπέζια και όχι για την πολιτική. Ούτε η Νέα Δημοκρατία  καταλαβαίνει απ’ ό,τι φαίνεται  από κοινωνιολογικές έρευνες οι οποίες είναι δομημένες με επιστημονικό τρόπο. Αυτή είναι η δημοκρατία τους που θέλει να στοχοποιήσει και να ποινικοποιήσει έρευνες, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι στο ερωτηματολόγιο δεν αποτυπώνονται οι θέσεις της οργάνωσής μας, ενώ δεν απευθύνεται καν στα μέλη μας. Αντί να λαμβάνει χώρα μια αντιπαράθεση πάνω σε πολιτικές θέσεις, το μόνο το οποίο προσπαθεί να κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι να επενδύσει στο ψέμα, την παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικό από τα παιδιά των τσεκουριών του Βορίδη και των πληρωμένων μπράβων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Δεν ξεχνάμε ποιο είναι το κόμμα του Καλαμπόκα και των «Ρέιντζερς». Μαθήματα πολιτισμού και δημοκρατίας καλύτερα να κάνουν στη νεολαία τους, τα μέλη της οποίας στα συνέδριά τους ανοίγουν κεφάλια μεταξύ τους και φέρνουν πούλμαν με πληρωμένους ψηφοφόρους. 

Εμείς έχουμε επιλέξει άλλη οδό, το διάλογο, την πολιτική συζήτηση, τις δημοκρατικές διαδικασίες. Τις θέσεις μας μπορεί να τις βρει ο καθένας και είναι συγκεκριμένες. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει το πολιτικό, κοινωνικό και ιδεολογικό της στίγμα στους μαζικούς κοινωνικούς αγώνες και είναι αδιαμφισβήτητο.


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
«Δυστυχώς στον ΣΥΡΙΖΑ το αδύνατο και το παράνομο γίνεται κανονικό.
Σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, σε κάθε λογικό άνθρωπο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκεί παρουσιάζονται ως αποδεκτές εναλλακτικές συμπεριφορές, αλλά και μια σειρά προκλητικές και παράνομες πράξεις. 
Έστω και τώρα καλούμε τον κ. Τσίπρα, που διετέλεσε στέλεχος και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, να παρέμβει σταματώντας αυτόν τον εκτροχιασμό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)