to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:14 | 05.07.2013

Κοινωνία

Ελεύθερος ο Καραμπέρης του κυκλώματος των τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης μετά από θετική εισήγηση του εισαγγελέα!

Σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 6 μηνών καταδικάστηκε ο Μάρκος Καραμπέρης, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 15.600 ευρώ, για υποθέσεις τοκογλυφίας και εκβίασης καθώς και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Το δικαστήριο αποφάσισε, μετά από θετική εισήγηση του εισαγγελέα, η ποινή να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή του. Αυτό σημαίνει ότι ο Μ. Καραμπέρης δεν πάει φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος.


Στους υπόλοιπους τρεις καταδικασθέντες, που επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι, αναλυτικά επιβλήθηκαν: 18 μήνες σε έναν υπάλληλο του Καραμπέρη, 6 μήνες στη γραμματέα του και 8 μήνες στον δημοσιογραφο της ΕΤ3 Γιώργο Φερέτη. Και στους τρεις αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και έχουν 3ετή αναστολή.

Μεταξύ των αθωωθέντων είναι και ο πρώην προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαχατζής.

Ο Μάρκος Καραμπέρης, γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη, είχε συληφθεί από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ως εγκέφαλος του περιβόητου κυκλώματος τοκογλύφων που δρούσε στην βόρειο Ελλάδα με διασυνδέσεις στον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο. Την τελευταία διετία ο Μάρκος Καραμπέρης είχε ενταχθεί στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη καθώς είχε θέσει υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο του κόμματος ως αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας. Πολιτικοί μάλιστα του είχαν υποσχεθεί ότι θα μεσολαβήσουν για να απεμπλακεί από δικαστικές εκκρεμότητες που είχε γύρω από μεταβιβάσεις ακινήτων, ενώ στενές ήταν οι σχέσεις του με επιχειρηματίες, στελέχη κρατικών υπηρεσιών και όλους σχεδόν τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης.

Στην υπόθεση του κυκλώματος των τοκογλύφων είχε εμπλακεί και το όνομα του Ευ. Βενιζέλου λόγω των φιλικών σχέσεων που διατηρούσε με τον εφοριακό και μέλος του κυκλώματος Χρήστο Παπαχατζή. Τότε μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αποδώσει την εμπλοκή του ονόματός του σε «παραδημοσιογραφικό κομμάτι του διαδικτύου» κατηγορώντας μάλιστα και τους σημερινούς κυβερνητικούς του εταίρους λέγοντας πως τότε «ακόμα και η ΝΔ έφτασε στο σημείο να πει ότι πίσω από τις πιέσεις προς τους εισαγγελείς κρύβομαι εγώ».

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)