to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:45 | 19.12.2023

Πολιτική

Έλενα Ακρίτα: Η ροζ σημαία και οι κυβερνητικοί υποτελείς στον κ. Νατσιό

«Το έργο της Γεωργίας Λαλέ, φτιαγμένο από σεντόνια που χάρισαν γυναίκες που ζουν στην Ελλάδα, θέλει να αποτυπώσει τη φωνή των κακοποιημένων γυναικών, να μιλήσει για την ενδοοικογενειακή βία και τις γυναικοκτονίες που έχουν σπάσει ρεκόρ στη χώρα μας και έχουν σοκάρει την ελληνική κοινωνία» τονίζει σε δήλωση της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


«Η γνωστή σκοταδιστική, στενόμυαλη, πνευματικά αρτηριοσκληρωτική ελληνική δεξιά ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά τα έβαλε με το έργο μιας καλλιτέχνιδας που εκτίθεται στο Προξενείο μας στη Νέα Υόρκη, που με δικαιολογημένη περηφάνεια το Προξενείο ανάρτησε στη σελίδα του με το hashtag «nowomanalone», «Καμία γυναίκα μόνη»» τονίζει σε δήλωση της η βουλεύτρια Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενα Ακρίτα, A’ Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Αναπλ. τομεάρχης Δικαιοσύνης, αρμόδια για τα Δικαιώματα και την Ισότητα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.​

«Το έργο της Γεωργίας Λαλέ, φτιαγμένο από σεντόνια που χάρισαν γυναίκες που ζουν στην Ελλάδα, θέλει να αποτυπώσει τη φωνή των κακοποιημένων γυναικών, να μιλήσει για την ενδοοικογενειακή βία και τις γυναικοκτονίες που έχουν σπάσει ρεκόρ στη χώρα μας και έχουν σοκάρει την ελληνική κοινωνία» σημείωνει η Ελενα Ακρίτα.

Όπως τονίζει «πρόκειται για πολλαπλή, βάναυση προσβολή στα θύματα της έμφυλης βίας και σε όλες τις γυναίκες, αλλά και εξευτελισμό του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση και την καλλιτεχνική δημιουργία. Για να μη πούμε για τη γελοιοποίηση του Προξενείου μας. Ζητούμε να αποκατασταθεί άμεσα το έργο της Γεωργίας Λαλέ και να εκτεθεί και σε άλλες διπλωματικές αρχές της χώρας μας».

Αναλυτικά η δήλωση της Ελ. Ακρίτα:

Η γνωστή σκοταδιστική, στενόμυαλη, πνευματικά αρτηριοσκληρωτική ελληνική δεξιά ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά τα έβαλε με το έργο μιας καλλιτέχνιδας που εκτίθεται στο Προξενείο μας στη Νέα Υόρκη, που με δικαιολογημένη περηφάνεια το Προξενείο ανάρτησε στη σελίδα του με το hashtag «nowomanalone», «Καμία γυναίκα μόνη».

Το έργο της Γεωργίας Λαλέ, φτιαγμένο από σεντόνια που χάρισαν γυναίκες που ζουν στην Ελλάδα, θέλει να αποτυπώσει τη φωνή των κακοποιημένων γυναικών, να μιλήσει για την ενδοοικογενειακή βία και τις γυναικοκτονίες που έχουν σπάσει ρεκόρ στη χώρα μας και έχουν σοκάρει την ελληνική κοινωνία.

Τίποτε από αυτά δεν συγκίνησε την ψευτοεκσυγχρονιστική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και τον πάντα πρόθυμο κ. Γεραπετρίτη για επίδειξη υποτέλειας. Ιδίως όταν τους τραβάει από το μανίκι η ακροδεξιά τους, σπεύδουν να υπακούσουν στα κελεύσματα του κόμματος του κ. Νατσιού που έχει και τις γνωστές άθλιες θέσεις για τις αμβλώσεις.

Πρόκειται για πολλαπλή, βάναυση προσβολή στα θύματα της έμφυλης βίας και σε όλες τις γυναίκες, αλλά και εξευτελισμό του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση και την καλλιτεχνική δημιουργία. Για να μη πούμε για τη γελοιοποίηση του Προξενείου μας. Ζητούμε να αποκατασταθεί άμεσα το έργο της Γεωργίας Λαλέ και να εκτεθεί και σε άλλες διπλωματικές αρχές της χώρας μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)