to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:14 | 24.05.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ελ. Χατζηγεωργίου: Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται να απαντήσει αν θα διατηρήσει τα μέτρα

Ως μια εξαιρετική στιγμή για την πόλη χαρακτήρισε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου την χτεσινή παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη στη συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4», στην εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» και στη δημοσιογράφο Ευγενία Χατζηγεωργίου.


«Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία απέδειξαν ότι αυτή η δυναμική που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαφορετική από αυτό που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι δηλαδή υπάρχει μεγάλη διαφορά των δύο κομμάτων», ανέφερε η κ. Χατζηγεωργίου, σημειώνοντας ότι «από την υποδοχή του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα φαίνεται ότι οι δημοσκοπήσεις για ακόμη μια φορά θα πέσουν στο κενό».

«Η κυβέρνηση έκανε προσπάθεια για να στηρίξει τους πολλούς και αυτούς που είχαν πραγματικά ανάγκη και από τον Αύγουστο του 2018 εξακολουθεί να κάνει προσπάθεια ανόρθωσης της κοινωνίας και ανάπτυξης της χώρας και αυτό είναι κατανοητό από τους πολίτες. Όποιος προσπαθεί να πει ότι όλα είναι προεκλογικά έχει να αντιμετωπίσει τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι δεν είναι κατώτερα όντα και αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει. Από το 2016 κάθε φορά που δινόταν πίσω το υπερπλεόνασμα κάθε φορά το παρουσίαζαν ως προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού», ανέφερε η κ. Χατζηγεωργίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν απαντά ή  φοβάται να απαντήσει, εκτός αν του ξεφύγουν, αν θα κρατήσει την 13η σύνταξη, η οποία δεν είναι ένα επίδομα για τις εκλογές αλλά ένα μόνιμο μέτρο, αν θα σταματήσει την κατάργηση του υποκατώτατου ή αν θα μειώσει τον κατώτατο μισθό, δηλαδή αν θα πάρει πίσω μια σειρά από μέτρα που έχει θεσμοθετήσει η κυβέρνηση», είπε η Υφυπουργός κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι δεν μπαίνει σε διάλογο ουσίας:  «Αντί να απαντάνε επί της ουσίας, αν συμφωνούν ή όχι με αυτά τα μέτρα, αν θα τα διατηρήσουν και τι περισσότερο θα δώσουν στην ελληνική κοινωνία, λένε ότι είναι όλα προεκλογικά μέτρα. Το συμπέρασμα είναι ότι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έρθει για να τα καταργήσει, γιατί είναι διαφορετική η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, μια πολιτική που θα φέρει ένα ασφαλιστικό Πινοσέτ, θα βοηθήσει τους λίγους, τους ημέτερους, την ελίτ, γιατί αυτοί είναι που τους ενδιαφέρουν».

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έστειλε το μήνυμα να μη γυρίσει η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία στη συντηρητική εικόνα του παρελθόντος, καλώντας τους πολίτες να επιλέξουν το πρόσωπο του Χρήστου Γιαννούλη για τη διοίκηση της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας για να αλλάξει το σημερινό συντηρητικό μοντέλο διοίκησης, καθώς και το πρόσωπο της Κατερίνας Νοτοπούλου για το δήμο Θεσσαλονίκης για να συνεχίσει   το άνοιγμα που κατάφερε η διοίκηση Μπουτάρη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)