to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:29 | 07.07.2023

Πολιτική

Εκτός γραμμής ο Φλωρίδης για την «ασυλία» των τραπεζιτών - «Άδειασμα» από το Μαξίμου

Με την πρώτη του ομιλία στη Βουλή ως Υπουργός Δικαιοσύνης ο Γιώργος Φλωρίδης προκάλεσε μπελάδες στο Μαξίμου. Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων και σε δευτερολογία του μετά από ερωτήματα του επικεφαλής της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλου, το τέως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τόνισε χαρακτηριστικά ότι "η απιστία δεν πρέπει να διώκεται κατ' έγκληση. Δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία, πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους".


Ξέχασε όμως ο Υπουργός ότι ακριβώς αυτή τη διάταξη ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2019! Για την συγκεκριμένη διάταξη ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

Το θέμα το σχολίασε σε άμεση ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου: "Ο νεόφερτος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κατά τη συζήτηση στη Βουλή άδειασε τη διάταξη της ΝΔ στον ποινικό κώδικα η οποία κατοχύρωσε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών.

Απέδωσε την νομοθετική πρωτοβουλία στον… ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας απλώς πως όποιος κάνει τα πάντα για μια υπουργική καρέκλα κάποια στιγμή εκτίθεται.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν παρά να αδειάσουν τον νέο τους υπουργό ή, καλύτερα, να αποδεχτούν τις μεθοδεύσεις τους που παραδέχτηκε με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση".

Μετά από αυτήν την εξέλιξη κυβερνητικά στελέχη αναγκάστηκαν να σχολιάσουν με μία εμφανώς αμήχανη διατύπωση: "Η συγκεκριμένη εισήγηση αποτελεί διαχρονική θέση του Υπουργού, που δεν έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο Υπουργικό Συμβούλιο".

Προφανώς η διαχρονική θέση του Υπουργού δεν ταυτίζεται με τη θέση της κυβέρνησης. Και προφανώς αυτή η εξεφρασμένη θέση του κυρίου Φλωρίδη δεν συζητήθηκε στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο μετά την ανακοίνωση ης σύνθεσης της νέας κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε αυτογκόλ από τα αποδυτήρια...

Για την ιστορία η διάταξη του Νοεμβρίου του 2019 (Νόμος 4637/2019 ΦΕΚ Τεύχος Α' 180/18-11-2019) αναφέρει τα εξής: "Στη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 405 ΠΚ προστίθεται εδάφιο δεύτερο που έχει εξής:

"Για την ποινική δίωξη των εγκλημάτων που προβλέπονται στο άρθρο 390 παράγραφος 1 εδάφιο β΄ αν η απιστία στρέφεται άμεσα κατά πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος ή επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα απαιτείται έγκληση".

Σφυροκόπημα Φάμελλου σε Φλωρίδη

 Τι συμβαίνει με την εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο  των υποκλοπών; – CandiaDoc-Κρήτη-Επικαιρότητα,αρθρογραφία,παραπολιτικά

Η απάντηση του νέου υπουργού Δικαιοσύνης ήρθε μετά την παρέμβαση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει αν η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει την ασυλία των τραπεζιτών για την παράνομη αδειοδότητηση κομμάτων και μέσων ενημέρωσης αλλά και την καθυστέρηση παραπομπής σε ακροατήριο του φακέλου της εξεταστικής επιτροπής που έχει πάει στον Άρειο Πάγο το 2017.

«Ρωτώ αν έχετε ενημέρωση, ρωτώ αν θα τροποποιήσετε το θέμα περί ασυλίας των τραπεζικών στελεχών και ρωτώ αν έχετε απάντηση για αυτό το φαινόμενο διασπάθισης δημόσιου χρήματος αλλά και αμφισβήτηση των δημοκρατικών κανόνων.

Αρνήθηκε να ανασκευάσει

Ενώ οι πληροφορίες επέμεναν για διαρροή Μαξίμου που θα άδειαζε τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης, τελικά -σύμφωνα με τις πληροφορίες- ο κ. Φλωρίδης φέρεται να αρνήθηκε να ανασκευάσει στην Ολομέλεια της Βουλής, με το Μαξίμου να διαχέει μέσω εσωτερικής πληροφόρησης τον τρόπο που θα απαντούν σε σχετικές ερωτήσεις στα κανάλια.

Ειδικότερα, κατά τις πληροφορίες, όσοι αναγκαστούν να απαντήσουν σε σχετική ερώτηση, θα μιλήσουν για προσωπική και διαχρονική άποψη του κ. Φλωρίδη, η οποία δεν έχει συζητηθεί σε υπουργικό συμβούλιο.

Πηγές: News247.gr, Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)