to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:18 | 14.12.2021

Κοινωνία

Έκλεισαν όλοι οι σταθμοί του μετρό μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

Εκκενώθηκαν μετά από απειλή για βόμβα στους σταθμούς Σύνταγμα και Μοναστηράκι - Έκλεισε και ο σταθμός του ΗΣΑΠ Μοναστηράκι


Εκκενώθηκαν όλοι οι σταθμοί και οι συρμοί του μετρό (γραμμές 2 και 3) μετά από απειλή για βόμβα στους σταθμούς «Σύνταγμα» και «Μοναστηράκι».

Εκκενώθηκε επίσης ο σταθμός του ΗΣΑΠ Μοναστηράκι και διακόπηκε η γραμμή.

Αρχικά έκλεισαν μόνο Μοναστηράκι και Σύνταγμα που υπήρξε απειλή για βόμβα μετά από εντολή της αστυνομίας, ωστόσο στη συνέχεια έκλεισε όλο το δίκτυο των γραμμών 2 και 3 λόγω εκκένωσης του Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας στο Σύνταγμα από την αστυνομία.

Οι συρμοί εκκενώθηκαν και παραμένουν στους σταθμούς ενώ η κυκλοφορία αναμένεται να ξεκινήσει μόλις ελεγχθεί ο σταθμός του Συντάγματος.

Τα δρομολόγια στη γραμμή 1 ΗΣΑΠ εκτελούνται μεταξύ των σταθμών Πειραιάς – Θησείο και Ομόνοια– Κηφισιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε απειλητικό τηλεφώνημα σε ιστοσελίδα για έκρηξη βόμβας στο σταθμό Σύνταγμα στις 16:15 και στο σταθμό Μοναστηράκι στις 16:40. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών. Στους σταθμούς βρίσκονται κλιμάκια πυροτεχνουργών του 5ου Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που ερευνούν τον χώρο.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:

Σας ενημερώνουμε, ότι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ εκκενώθηκαν και έκλεισαν όλοι οι σταθμοί των Γραμμών 2 & 3 του Μετρό, καθώς και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στους σταθμούς «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» & «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», όπου και στεγάζεται και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας. Οι συρμοί παραμένουν στις αποβάθρες δίχως επιβάτες.

Στη Γραμμή 1 του Μετρό, η κυκλοφορία διεξάγεται στα τμήματα Πειραιάς – Θησείο & Ομόνοια – Κηφισιά.

Αναμένεται εντός ολίγου η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς. Θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.

tags: Μετρό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)