to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:39 | 31.03.2023

Πολιτική

Σήμερα στις 7 μ.μ. η εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: «Αγώνας για ζωή – Η μάχη της γενιάς μας»

Πολιτική εκδήλωση για τα κινήματα της νεολαίας στη χώρα, την κοινωνική κατάσταση που διαμορφώνεται και για το πολιτικό διακύβευμα της περιόδου διοργανώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 19:00 στον Πολυχώρο Ένεκεν, Προξένου Κορομηλά 37.


Στην εκδήλωση παρεμβαίνουν:

-Νάσος Ηλιόπουλος, Υπεύθυνος Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

-Κορίνα Μανιάκα, Υποψήφια Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ 'Α Θεσσαλονίκης

-Λεωνίδας Στάμου, Σπουδαστής ΚΘΒΕ

Όπως αναφέρει το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση:

Η γενιά μας είναι μια αμιγώς πολιτική γενιά. Εγχώρια πολιτικά γεγονότα διεθνούς βεληνεκούς καθόρισαν τη βίαιη ενηλικίωση της, από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας της. Η οικονομική κρίση και η εκδικητική μανία του κεφαλαίου ενάντια των λαϊκών μαζών, η δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τα φοιτητικά και τα αντιμνημονιακά κινήματα που βίωσαν την άγρια κρατική καταστολή, μας έδειξαν για πρώτη φορά ακριβώς μπροστά στα μάτια μας, πως μόνο μαζική και οργανωμένη μπορεί να είναι η απάντηση στη βία της εξουσίας. Οι δολοφονίες του Σαχζάτ, του Παύλου και του Ζακ, του Βασίλη, του Νίκου και του Κώστα μας έδειξαν τον βαθύ εκφασισμό του κράτους, που είναι στημένο πάνω σε ένα καλά οργανωμένο παρακράτος.

Η κλιματική και η υγειονομική κρίση, η ενεργειακή και η νέα πληθωριστική κρίση, ο ευτελισμός των κρατικών επιχειρήσεων δημοσίου συμφέροντος με σκοπό την ιδιωτικοποίηση δημόσιων κοινωνικών αγαθών για τον πλουτισμού των λίγων, μας έδειξε την πραγματική αυτορρύθμιση της αγοράς, σε συνδυασμό με το κλίμα άγριας καταστολής σε ελεύθερους και εργασιακούς χώρους. Η κρατική δολοφονία στα Τέμπη τον Φεβρουάριο του 2023 επιβεβαίωσε με τον χειρότερο τρόπο πως οι ζωές μας για το κεφάλαιο και τους εκφραστές του δεν έχουν καμία αξία. Η άνοιξή μας σταμάτησε στα Τέμπη.

Ως τώρα ζήσαμε από τύχη. Ως εδώ.

Τα εν εξελίξει αντικυβερνητικά αριστερά κινήματα μεταφράζουν την οργή σε αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση, σε μια κινητήρια κοινωνική δύναμη που πρόκειται να σπάσει όλα τα επιβεβλημένα σκοτάδια των κρατούντων.

Χρέος της γενιάς μας η εφαρμογή ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου που επιτάσσει η συλλογική μας ανάγκη: να ζήσουμε αλλιώς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)