to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:28 | 04.07.2022

Κοινωνία

Τώρα η εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας: «Ζακ/Zackie - Συμπεράσματα από τη δίκη, σκέψεις για την επόμενη μέρα»

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, που περιλαμβάνει τις ανακοινωμένες ομιλίες, θα μεταδίδεται απευθείας διαδικτυακά από το omniatv


Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, το Justice For Zak/Zackie και το ZackieOh Justice Watch πραγματοποιούν εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ζακ/Zackie: Συμπεράσματα από τη δίκη, σκέψεις για την επόμενη μέρα».

ημερομηνία διεξαγωγής: Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

ώρα: 19:30

τόπος διεξαγωγής:

- Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγ. Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος (μετρό Κεραμεικός)

- Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, που περιλαμβάνει τις ανακοινωμένες ομιλίες, θα μεταδίδεται απευθείας διαδικτυακά από το omniatv


Η ολοκλήρωση της δίκης για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, της ZackieOh, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός κύκλου αγώνα και αγωνίας για την απόδοση δικαιοσύνης. Τρία χρόνια πέρασαν από τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ μέχρι την πραγματοποίηση της δίκης∙ τρία χρόνια αγώνα και αγωνίας να μην αποσιωπηθεί αυτή η υπόθεση αλλά να πάρει δικαίωση∙ τρία χρόνια αγώνα και αγωνίας για την εξάλειψη κάθε λογής στερεοτύπου και στίγματος, με τα οποία επιχειρούσαν να αμαυρώσουν τον Ζακ ακόμη και μετά τον θάνατό του.

Σήμερα, στον απόηχο αυτής της πολυαναμενόμενης δίκης, έχουμε ανάγκη να αποτιμήσουμε από κοινού για να οργανωθούμε εκ νέου και να βαδίσουμε μαζί στην επόμενη μέρα.

Για τον σκοπό αυτόν, συζητάμε συμπεράσματα και εμπειρίες από τη δίκη μαζί με τη νομική ομάδα της οικογένειας και το Justice4Zak/Zackie, καθώς με το Παρατηρητήριο ZackieOh Justice Watch, τη Διεθνή Αμνηστία και τη συλλογικότητα Orlando, που πραγματοποίησαν επίσημη παρατήρηση της δίκης καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Στη συνέχεια, σε ελεύθερη συζήτηση, μαζί με ΛΟΑΤΚΙ και φεμινιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, μοιραζόμαστε σκέψεις για τα όσα σηματοδότησε αυτή η υπόθεση, και ο αγώνας που δόθηκε, για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αλλά και το αλληλέγγυο κίνημα ευρύτερα, και διατυπώνουμε ιδέες για το πώς να βαδίσουμε και πάλι μαζί, για να κρατήσουμε ζωντανό το όραμα του Ζακ, της Zackie.

Μιλούν:

Κλειώ Παπαπαντολέων, δικηγόρος οικογένειας Ζακ

Άννα Νίνη, παρατηρητήριο ZackieOh Justice Watch

Ζωή Κόκαλου, πρωτοβουλία Justice4Zackie

Δέσποινα Παρασκευά-Βελουδογιάννη, υπεύθυνη εκστρατειών Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας

Νάνσυ Παπαθανασίου, επιστημονικά συνυπεύθυνη Orlando LGBT+

Παρεμβαίνει:

Ελένη Κωστοπούλου

Συντονίζει:

Βασίλης Θανόπουλος, αρχισυντάκτης ΛΟΑΤ+ περιοδικού ANTIVIRUS

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)