to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:34 | 06.04.2014

Πολιτική

Εκδήλωση της Ανοιχτής Πόλης: «Πόλη, αυτοδιοίκηση και εργασία: για ποιους και με ποιους δουλεύει ο Δήμος;»

Τις θέσεις της Ανοιχτής Πόλης για τις εργασιακές σχέσεις στην Αυτοδιοίκηση θα παρουσιάσει η παράταξη τη Δευτέρα 7/4 σε εκδήλωση με τίτλο "Πόλη, αυτοδιοίκηση και εργασία: Για ποιους και με ποιους δουλεύει ο Δήμος;", που θα διεξαχθεί στον πολυχώρο της Ανοιχτής Πόλης, στις 6.30 μ.μ. (Μέγαρο Ερμής, Πανεπιστημίου 56, 1ος όροφος).


Στην εκδήλωση, που θα ανοίξει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης, θα αναπτυχθεί η αντίληψη της Ανοιχτής Πόλης για το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου.Αναλυτικότερα ο Γ. Σακελλαρίδης αναμένεται να επισημάνει πως τα προηγούμενα χρόνια οι κυρίαρχες δυνάμεις στην Αυτοδιοίκηση και στον Δήμο Αθηναίων στάθηκαν εχθρικά απέναντι στους εργαζόμενους. Το πλαίσιο περιλάμβανε ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, απολύσεις από δημοτικές υπηρεσίες και δημάρχους που εφαρμόζουν και υπερασπίζονται τις μνημονιακές «μεταρρυθμίσεις».

Αντιθέτως, στην αντίληψη της Ανοιχτής Πόλης, το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου μπορεί να συμμετάσχει ενεργά στην εκπόνηση και την εφαρμογή των τοπικών πολιτικών, αναμένεται να επισημάνει ο υποψήφιος δήμαρχος προσθέτοντας πως ο Δήμος της Αθήνας πρέπει να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και των άνεργων της πόλης στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης οι Βιβή Διονύση, σχολική φύλακας Δήμου Αθηναίων,Κώστας Λέντης, εργαζόμενος κούριερ, Στάθης Τραχανατζής, γενικός γραμματέας Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, Δικαίος Ψυκάκος από την «Αλληλεγγύη για Όλους». Συντονισμός: Πότα Ρούμπου, υπάλληλος Δ.Α, μέλος της γραμματείας της Ανοιχτής Πόλης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)