to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:42 | 26.05.2017

Πολιτική

Εκδήλωση σήμερα στο ΣτΕ προς τιμήν του Γκ. Ραϊμόντι, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού

Ειδική εκδήλωση προς τιμήν του προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), Γκουίντο Ραϊμόντι (Guido Raimondi)


Ειδική εκδήλωση προς τιμήν του προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), Γκουίντο Ραϊμόντι (Guido Raimondi), για τη συνολική του προσφορά στα ευρωπαϊκά δικαστικά δρώμενα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, του προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση, του υπουργού Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή και των πρόεδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.

Ο Κ. Ραϊμόντι συναντήθηκε χτες με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Ραϊμόντι συνεχάρη τον υπουργό για την «ενάρετη πορεία της ελληνικής κυβέρνησης» σε σχέση με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει και τα μέτρα που υλοποιεί στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γεγονός που -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- «αποτυπώνεται και στη δραματική μείωση των προσφυγών στο ΕΔΔΑ για τέτοιες υποθέσεις». 

Στη συνέχεια, ο κ. Κοντονής διαβεβαίωσε τον κ. Ραϊμόντι για την προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης στην προάσπιση και τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σημείωσε το πόσο σημαντική είναι η συνεργασία του ΕΔΔΑ με τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, όπως και η νομολογία του για τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό. 

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι «η αφοσίωση της παρούσας κυβέρνησης στην διασφάλιση της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αποδεικνύεται έμπρακτα με την υπογραφή του 15ου πρωτοκόλλου και την έναρξη της κυρωτικής διαδικασίας, καθώς και με την επικείμενη υπογραφή του 16ου πρωτοκόλλου, για την κύρωση του οποίου συγκροτείται άμεσα νομοπαρασκευαστική επιτροπή, ενέργειες οι οποίες εκκρεμούσαν με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)