to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:32 | 13.03.2024

Κοινωνία

Υπόθεση 12χρονης: Εισαγγελική πρόταση - σοκ, κρίνει ένοχη τη μητέρα και απαλλάσσει Μίχο από βασικές κατηγορίες

Με την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία, ενώ προτείνει απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου Ηλ. Μίχου από βασικές κατηγορίες, κρίνει ένοχη - για όλες τις κατηγορίες! - τη μητέρα της 12χρονης. Ζητά ακόμα να κηρυχθούν ένοχοι 22 από τους 23 παιδοβιαστές-«πελάτες»


H εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Ηλία Μίχου για τέσσερα από τα επτά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται στην υπόθεση του Κολωνού. Αντιθέτως, ζήτησε την αθώωση του μεταξύ άλλων για τις πράξεις του βιασμού.

H εισαγγελέας ζήτησε συγκεκριμένα την αθώωση του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για βιασμό λόγω αμφίβολων, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, οπλοκατοχή (για δυο όπλα), κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία και επιπλέον διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.

Σημειώνεται ότι η αγόρευση της εισαγγελέα συνεχίζεται και για τους υπόλοιπους 25 κατηγορούμενους.

Ζητά ενοχή της μητέρας

Την ενοχή της μητέρας του 12χρονου παιδιού από τον Κολωνό, για όλες τις κατηγορίες που τη βαρύνουν και αφορούν την εκπόρνευση της κόρης της, με την επιβαρυντική περίσταση πως είχε την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης, ζήτησε επιπλέον η εισαγγελέας του ΜΟΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι η μητέρα της 12χρονης πρέπει να κριθεί ένοχη για τις κατηγορίες:

* Της διακεκριμένη κατά περίπτωση πορνογραφίας καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους

* Της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς την μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.

Επίσης για το πλημμέλημα τής εκβίασης σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου.

Όσον αφορά τον Η.Μίχο η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε απαλλαγή και για την κατηγορία της εμπορίας, όπως και εκείνες του βιασμού και της μαστροπείας στη βαρύτερη μορφή που τον βαρύνει. Έχει ζητήσει την ενοχή του για τέσσερις κατηγορίες.

Η εισαγγελέας με την αγόρευση ζήτησε επίσης να κριθεί ένοχος ο αποκαλούμενος "Μιχάλης", δεύτερος εκ των βασικών κατηγορουμένων, για τις κατηγορίες τής διακεκριμένης μαστροπείας προσώπου νεότερου των 15 ετών με σκοπό το κέρδος και της διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η αθώωση του"Μιχάλη" για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε από την εισαγγελική έδρα ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε με την 12χρονη.

Ζητά ενοχή για 22 από τους 23 «πελάτες»

Την ενοχή για 22 από τους 23 αποκαλούμενους «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης της 12χρονης από τον Κολωνό ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Κατά την εισαγγελική κρίση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 22 κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη. Για έναν κατηγορούμενο, πακιστανικής καταγωγής, η εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός κατά την αγόρευση της, επανέλαβε πολλές φορές ότι «το παιδί λέει αλήθεια» στις καταθέσεις του. Ωστόσο δεν δέχθηκε τη θέση που έχει εκφράσει η ανήλικη ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα, θεωρώντας πως ήταν η κατηγορούμενη αυτή που αποκόμισε κέρδη από την εκπόρνευση της κόρης της και όχι ο Μίχος για τον οποίο φέρεται να ανέφερε πως διευκόλυνε το κορίτσι πλην όμως «δεν αποδείχθηκε» ότι είχε κέρδος από αυτό.  Όσον αφορά τον αποκαλούμενο "Μιχάλη" η εισαγγελική λειτουργός, που ζήτησε ενοχή του για μαστροπεία, φέρεται να τόνισε πως συνόδευε την ανήλικη στα ραντεβού της φρίκης και ότι είχε όφελος.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με αγορεύσεις συνηγόρων.

Αντωνία Λεγάκη: Εγώ είμαι κάτοικος άλλου πλανήτη, γιατί στον δικό τους κατοικεί η ντροπή

Η ποινικολόγος Αντωνία Λεγάκη μία από τις πληρεξούσιες δικηγόρους της οικογένειας της 12χρονης λίγα λεπτά μετά την εισαγγελική πρόταση σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Δίκη για τον εξακολουθητικό βιασμό και έκδοση της 12χρονης στον Κολωνό: η εισαγγελική Αρχή, αποδέχθηκε την εκδοχή του 60χρονου μαστρωπού, ότι απλά αυτός είχε ερωτευτεί το 12χρονο παιδί, το οποίο εκδιδόταν δήθεν από πριν (απ' τα 3;), και πρότεινε την αθώωση του για τον βιασμό και την μαστρωπεία ("τά ' θελε" το παιδί!) και ένοχος μόνο για κατάχρηση ανηλίκου και κατοχή πορνογραφικού υλικού χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό!!!! 

Κι εγώ είμαι κάτοικος άλλου πλανήτη, γιατί στον δικό τους κατοικεί η ντροπή...»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)