to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:00 | 05.05.2012

Πολιτική

Έχουμε πόλεμο, ρε... Απέναντι κοιτάμε, όχι δίπλα!

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη εκλογική μάχη της 6ης Μάη και ο Ριζοσπάστης επιλέγει να αφιερωθεί σε πόλεμο στην αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.


Η τελευταία προσπάθεια της ηγεσίας του ΚΚΕ να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στα μέλη του κόμματος, στον κόσμο της αριστεράς και στον κόσμο της εργασίας.

Η ηγεσία του ΚΚΕ, διά του Ριζοσπάστη, αλλά και με κεντρικά φυλλάδια που κυκλοφόρησε έκτακτως παραμονή των εκλογών, ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως βασικό του σκοπό να διαλύσει το ΚΚΕ και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ο ισχυρισμός αυτός συνιστά προσβολή στη νοημοσύνη των πολιτών και υποτίμηση της ευφυΐας των αριστερών. Η ηγεσία του ΚΚΕ ισχυρίζεται ότι, την ώρα που διαλύεται ο ελληνικός λαός και κλέβουν το μέλλον των παιδιών μας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει από το να ασχολείται με τα εσωτερικά προβλήματα άλλων κομμάτων.

Η ηγεσία του ΚΚΕ είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν έχει καταλάβει τι γίνεται γύρω της στην ελληνική κοινωνία. Είναι δυνατόν σε μια τέτοια συνθήκη να ισχυρίζεται κανείς ότι μπορεί κάποιος να ενδιαφέρεται για το τι εσωτερικά προβλήματα αντιμετωπίζει το ΚΚΕ;

Γράφει επίσης ο Ριζοσπάστης ότι ο Τσίπρας μίλησε για επενδύσεις χωρίς διαπλοκή και το ερμήνευσε ως διαπιστευτήρια στην Ε.Ε! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντίθετος σε επιλεκτικές επενδύσεις όπως κάποιοι υπερασπιστές της στρατηγικής συνεργασίας με την ντόπια αστική τάξη στο πλαίσιο της εθνικής αναδίπλωσης.  Είναι αντίθετος με την ανάπτυξη που βασίζεται στη μείωση του εργατικού και στην αύξηση του κοινωνικού και  περιβαλλοντικού κόστους. Η διαμόρφωση φορολογικης συνείδησης και η συνειδητοποίηση από τον λαό ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη έξω από το νεοφιλελεύθερο υπόδειγμα, με τον δημόσιο τομέα στην πρωτοπορία, είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει κανείς που έχει ως στόχο τον σοσιαλισμό.

Έχουμε πόλεμο τώρα και δεν μπορούμε να λέμε στον κόσμο πως ό,τι και να κάνει θα χάσει. Γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει "τι να κάνουμε, καπιταλισμό έχουμε" όπως απολογούνται άλλα κόμματα της Αριστεράς. Δίνει τις μάχες τώρα και δεν κάνει οικονομία δυνάμεων για όταν...

Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όταν όλο το σύστημα, όλο το κατεστημμένο,  εγχώριο και διεθνές, καλλιεργεί κλίμα καταστροφής και χάους λόγω της διαφαινόμενης ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ;

Αλλά όλη αυτή η συζήτηση σήμερα 5 Μαΐου, με την κάλπη λίγες ώρες μακριά, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ή θα φάμε τις δυνάμεις του αστισμού που ενωμένες με το βαθύ κράτος δίνουν τη μάχη για την επιβολή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ή θα μας φάνε αυτές. Με συγκρούσεις στα λουλουδάδικα δεν κερδίζεται ο πόλεμος.

Left.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)