to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:18 | 04.05.2014

Πολιτική

Γ. Σακελλαρίδης: Η Αθήνα δεν θα παραδοθεί στο Μνημόνιο, δε θα δώσει την χαρά σε Σαμαρά και Βενιζέλο να πανηγυρίσουν

Θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης


Tα εγκαίνια του περιπτέρου της Ανοιχτής Πόλης θα πραγματοποιηθούν σήμερα,Κυριακή 4 Μαϊου, στις 8 μ.μ., στα Προπύλαια.

Αποσπάσματα από την ομιλία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου της Ανοιχτής Πόλης
 
 
Για το πολιτικό μήνυμα των εκλογών. 
 
Η Αθήνα δεν θα παραδοθεί στο Μνημόνιο. Η Αθήνα δεν θα δώσει στον κ. Σαμαρά και στον κ. Βενιζέλο την χαρά να πανηγυρίσουν. Η Αθήνα δεν θα ψηφίσει άλλη μια τετραετία παθητικού συμβιβασμού με την κοινωνική καταστροφή.
 
Για τους ισχυρισμούς του κ. Καμίνη στο θέμα της αλληλεγγύης
 
Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι. Θεωρούμε το έργο του κ. Καμίνη στον τομέα της αλληλεγγύης απολύτως ανεπαρκές. Όχι γιατί βοηθάει λιγότερους από όσους ο κ. Δήμαρχος ισχυρίζεται. Ούτε γιατί πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια στο πεδίο αυτό δεν αξίζει τον κόπο. Αλλά γιατί διαφωνούμε κάθετα με την λογική που ακολούθησε ο κ. Καμίνης. Λογική η οποία εξαντλείται στην φιλανθρωπία μέσω χορηγών.
 
Για τον απολογισμό του κ. Καμίνη
 
Δεν χρειάζεται καν να συζητήσουμε για τον απολογισμό του. Το πρόγραμμα του κ. Καμίνη είναι ακριβώς το επιχειρησιακό πρόγραμμα που κατέθεσε το 2010. Δηλαδή όλα αυτά που είχε αναλάβει να κάνει κατά την διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας και δεν τα έκανε.
 
Για την προεκλογική παρουσία του κ. Σπηλιωτόπουλου
 
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για την πόλη. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το πολιτικό αποτέλεσμα. Και για να το μεγιστοποιήσει ακολουθεί την γραμμή Μπαλτάκου, δηλαδή ψαρεύει σε θολά ακροδεξιά νερά.  Για κάθε πρόβλημα της πόλης, η απάντηση του κ. Σπηλιωτόπουλου είναι ο ακροδεξιός λαϊκισμός. Ακόμα και στο κριτήριο με το οποίο επιλέγει τα πιο προβεβλημένα στελέχη του συνδυασμού του.
 
Για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού
 
Ξέρουμε τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση του νερού. Όλη η Ευρώπη το ξέρει. Γι’ αυτό ξαναπαίρνει πίσω τα δίκτυα. Ιδιωτικοποίηση του νερού σημαίνει ακριβότερα τιμολόγια. Σημαίνει υποβάθμιση των δικτύων. Σημαίνει χειρότερη ποιότητα νερού. Όμως, το χειρότερο απ’ όλα, σημαίνει ότι μια ευρύτατη κατηγορία των πιο αδύναμων, θα αποκλειστεί από την πρόσβαση σε νερό.
 
Ο κ. Καμίνης δεν λέει τίποτα. Μιλάνε για λογαριασμό του κάτι νεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν αντιδήμαρχοι. Και δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία για το πόσο ανοιχτός είναι ο Καμίνης σε τέτοια ζητήματα... Όπως και σε οτιδήποτε προέρχεται από την κυβέρνηση των Μνημονίων.
 
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος τα μασάει λόγω προεκλογικής περιόδου. Και αφού έχει παραιτηθεί ένας υποψήφιος σύμβουλος, ακριβώς εξ αιτίας της άρνησης του κ. Σπηλιωτόπουλου να τοποθετηθεί ξεκάθαρα πάνω στο ζήτημα.
 
Πέντε δεσμεύσεις για την Αθήνα
 
Δέσμευση πρώτη: όλα για την αλληλεγγύη. Ανασυγκρότηση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου. Συντονισμός όλων των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης που δρουν σήμερα σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.
 
Δέσμευση δεύτερη: όλα για την ποιότητα ζωής. Δικαίωμα στην πόλη για τα ΑΜΕΑ, τους ηλικιωμένους, τους πεζούς και το ποδήλατο, τους κατοίκους στις υποβαθμισμένες γειτονιές. Ελεύθεροι χώροι.
 
Πρόταση για πέντε μεγάλες τοπικές αναπλάσεις: Στους Αμπελόκηπους, σε μια τεράστια έκταση που θα δημιουργήσει έναν πνεύμονα πρασίνου δίπλα στο κέντρο της Αθήνας, δίνοντας επιτέλους μόνιμη λύση για τα προσφυγικά. Στου Προμπονά στη Ριζούπολη, όπου μαζί με την ανάπλαση της περιοχής μπορούν να φτιαχτούν στην Κολούμπια στούντιο για ηχογραφήσεις, προσβάσιμα στην νεανική μουσική σκηνή της πόλης. Στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπου η ιστορική σημασία της περιοχής είναι ανάλογη με αυτή των αρχαιολογικών χώρων του κέντρου. Και όπου μπορούμε, με σωστή διαχείριση να προκαλέσουμε διεθνές τουριστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. ΣτονΕλαιώνα που η ανάπλαση είναι κάτι περισσότερο από ώριμη και μπορεί να προσφέρει τεράστιες δυνατότητες στην πόλη. Και βέβαια στο άλσος Γουδή που τα ιδιωτικά συμφέροντα το επιβουλεύονται εδώ και πάρα πολύ καιρό.
 
Δέσμευση τρίτη: Όλα για να σταθεί η πόλη στα πόδια της. Στήριξη καταστημάτων και μικρών επιχειρήσεων. Στήριξη νεανικών συνεργατικών εγχειρημάτων. Αναζωογόνηση του κέντρου.
 
Πρόταση για την επανακατοίκηση του κέντρου: 
Θέλουμε να κατοικηθεί ξανά το κέντρο. Γιατί μόνο έτσι θα αναζωογονηθεί ξανά η οικονομία της πόλης και θα εδραιωθεί η ασφάλεια. Στόχος μας είναι ένα πρόγραμμα που θα αξιοποιεί τα κλειστά σπίτια, με χαμηλό ενοίκιο, δίνοντας την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους και οικογένειες να εγκατασταθούν στο κέντρο της Αθήνας. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό και όμορφο για την πόλη από το να αποκτήσει ζωή το κέντρο της.
 
Δέσμευση τέταρτη: όλα για τον πολιτισμό. Στήριξη των νεανικών πολιτιστικών εγχειρημάτων. Αξιοποίηση του πολιτιστικού κινήματος στο σχέδιο για την προσέλκυση επισκεπτών.
 
Δέσμευση πέμπτη: όλα για τη δημοκρατία. Διαφάνεια, διάλυση των πελατειακών μηχανισμών, ενεργοποίηση συμμετοχικών διαδικασιών.
 
Κατακλείδα
 
Η εμπειρία από την καθημερινή επαφή με τον κόσμο στις γειτονιές, μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη. Πάμε καλά. Η μεγάλη ανατροπή είναι στο χέρι μας. Το στοίχημα αυτό δεν πρέπει να το χάσουμε.
 

 

Ολόκληρη η ομιλία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη εδώ

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του εκλογικού περίπτερου της Ανοιχτής Πόλης, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Μαϊου 2014 και στις 8 μ.μ. στα Προπύλαια.
 
Θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης. 
 
Θα ακολουθήσει πάρτυ με DJs τους παραγωγούς του ραδιοφωνικού σταθμού «στο Κόκκινο 105.5» Θάλεια Καραμολέγκου, Θανάση Μήνα και Νίκο Σβέρκο.
 
Ούτε μία μέρα χαμένη.
Αλλάζουμε την Αθήνα ΤΩΡΑ! 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)