to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:03 | 09.05.2019

Πολιτική

Ε. Αχτσιόγλου: Τα μέτρα είναι μόνιμα και όχι προεκλογικά (βίντεο)

Χαρακτήρισε τα μέτρα παρακαταθήκη για τη χώρα και την πλειοψηφία των πολιτών που σήκωσε τα βάρη της κρίσης.


Η δέσμη θετικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι μόνιμου χαρακτήρα και όχι προεκλογικού τόνισε με έμφαση η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο κεντρικό βραδινό δελτίο της ΕΡΤ, επισημαίνοντας πως τα μέτρα αυτά αλλάζουν τον χάρτη της κοινωνικής πολιτικής.

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι η 13η σύνταξη αντιστοιχεί στο δώρο του Πάσχα, αφορά όλους τους συνταξιούχους, έχει μόνιμο χαρακτήρα, όπως και τα άλλα θετικά μέτρα, και μέχρι τις 17 Μαΐου θα έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή προκειμένου ως το τέλος του μήνα να δοθεί στους συνταξιούχους. Σημείωσε δε με έμφαση ότι η 13η σύνταξη αφορά την κύρια και όχι την επικουρική.

«Η 13 η σύνταξη θα καταβληθεί με βάση την κυρία σύνταξη του συνταξιούχου. Αν ένας συνταξιούχος λαμβανει κυρία σύνταξη 500 ευρώ και επικουρική σύνταξη 150 ευρώ, τότε θα λάβει 13η σύνταξη ύψους 500 ευρώ» διευκρίνισε.

Η υπουργός είπε πως ο πρωθυπουργός χθες δεν παρουσίασε μια σκέψη, μια πρόταση, αλλά ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο όπου από το 2020 και μετά τα πρωτογενή πλεονάσματα θα μειώνονται.

Αναφορικά με τους Θεσμούς, η κα Αχτσιόγλου είπε πως ενημερώθηκαν για τα θετικά μέτρα, αλλά δεν μπορούν να επέμβουν, καθώς -όπως είπε- μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο, πρέπει να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας απέναντί τους.

Σχετικά με τα μέτρα που αφορούν τους νέους εργαζομένους η κ. Αχτσιόγλου είπε πως «το μέτρο της επιχορήγησης των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών των νέων εργαζομένων εως 29 ετών, το οποίο θα ισχύσει από 1/1/2020, αφορά και όσους εργάζονται ήδη με πλήρη απασχόληση και όχι μόνο τις νέες προσλήψεις. Είναι μέτρο άμεσης ενίσχυσης των καθαρών μισθών των εργαζομένων αλλά και ελάφρυνσης των επιχειρήσεων».

Χαρακτήρισε τα μέτρα αυτά παρακαταθήκη για τη χώρα και την πλειοψηφία των πολιτών που σήκωσε τα βάρη της κρίσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)