to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:59 | 29.10.2013

Κοινωνία

Δύο συγγενείς του Μεχμέτ Γιαϊλά ξεκίνησαν απεργία πείνας μπροστά από το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη

Στην αρραβωνιαστικά και τη μητέρα του Μεχμέτ Γιαϊλά, που απειλείται με έκδοση στην Τουρκία και η σχετική δίκη στην Ελλάδα θα γίνει αύριο, συμπαραστέκονται μέλη του TAYAD (Σύλλογος Οικογενειών των Πολιτικών Κρατούμενων για τη Συμπαράσταση και την Αλληλοβοήθεια). Χθες, 1η μέρα της απεργίας, δεχτηκαν επίθεση από την αστυνομία.


 Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του περιοδικού «Ο Αγώνας», η αρραβωνιαστικά  και η μητέρα του Mehmet Yayla ξεκίνησαν απεργία πείνας συμπαράστασης  στις 28/10 μπροστά απ’το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη . Μαζί τους ήταν καιμέλη του ΤΑΥΑD.  Την ίδια μέρα η αστυνομία  επιτέθηκε 5 φορές  στα μελή του ΤΑΥΑD και συνελήφθησαν 25 άτομα. Για τις εξελίξεις από εκεί, υπάρχει και σχετική ζωντανή μετάδοση.


Η αρραβωνιαστικός  του Mehmet Yayla, Αϊγουν Κουμρού, σε δήλωση της ανέφερε ότι  «έκδοση σημαίνει  εκτέλεση των επαναστατών. Γι' αυτό πρέπει  άμεσα να σταματήσουν οι εκδόσεις  και να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των πολιτικών κρατούμενων».

Σύμφωνα με τον «Αγώνα», ο Μεχμέτ Γιαϊλά από τα φοιτητικά του χρόνια βρίσκεται στον αγώνα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες και υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των φοιτητών, των εργατών και του λαού. Είναι ένας αγωνιστής που συνελήφθη και βασανίστηκε πολλές φορές. Συνελήφθη στην Ελλάδα επειδή αγωνίζεται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό.  Δικάζεται στην Ελλάδα μετά από αίτημα της Τουρκίας να εκδοθεί σ’ αυτήν. Η δίκη του απεργού πείνας Μεχμέτ Γιαϊλά είναι την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου.

Για την  Πέμπτη 31 Οκτώβρη έχει καλεστεί πορεία αλληλεγγύης στους τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες  (18.00 στα Προπύλαια)  που απειλούνται με έκδοση στην Τουρκία και ήδη βρίσκονται εδώ και μέρες σε απεργία πείνας.

Περισσότερα στη σελίδα του «Αγώνα»

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)