to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:11 | 28.04.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

«Δύναμη Ζωής»: Ψηφοδέλτιο νίκης παρουσίασε σήμερα η Ρένα Δούρου (φωτορεπορτάζ-βίντεο)

Το ψηφοδέλτιο της περιφερειακής παράταξης "Δύναμη Ζωής", ένα "ψηφοδέλτιο νίκης", όπως το χαρακτήρισε η ίδια, παρουσίασε το μεσημέρι η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία της επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής» και αποσπάσματα από την παρουσίαση του συνδυασμού.


"Υπάρχει ένα τείχος σιωπής από τα συστημικά ΜΜΕ", είπε η Ρένα Δούρου, "αλλά εμείς έχουμε", πρόσθεσε, "σύμμαχους τους πολίτες της Αττικής".

Η Ρένα Δούρου επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και στον εκλεκτό τους, απερχόμενο περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, ο οποίος, όπως τόνισε, "όλα τα χρόνια που ο ελληνικός λαός στενάζει από τα μνημόνια ποιούσε την νήσσαν".

Η Ρένα Δούρου έστειλε μήνυμα νίκης για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα, λέγοντας ότι "η Ανατροπή και η μάχη της δημοκρατίας ξεκινούν από τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας".

Η παρουσίαση έγινε στο αμφιθέατρο του υπουργείου Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου).

Περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω (και ακόμα περισσότερες εδώ):

 
 

Ρένα Δούρου: Για μια Περιφέρεια για τη ζωή που μας αξίζει

Την ανάγκη να κάνει η Περιφέρεια Αττικής μια νέα αρχή, «με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και ανθρωπιά»,  κάνοντας παρελθόν το «φαύλο, διεφθαρμένο, πελατειακό σύστημα», του απερχόμενου Περιφερειάρχη, τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχη, επικεφαλής του συνδυασμού, «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού. 

Αποσπάσματα της ομιλίας της Ρένας Δούρου: 

Είναι τόση η επιθυμία του κ. Σαμαρά να μην χάσει την Αττική, που είναι έτοιμος να θυσιάσει τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ, στο βωμό του ΠΑΣΟΚ. 

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης, όσο κι αν επιθυμεί να το κρύψει, τώρα που το ΠΑΣΟΚ καταρρέει, ήταν είναι και θα είναι ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα βαθύ ΠΑΣΟΚ.

Κυβέρνηση και Περιφέρεια οδηγούν στη βύθιση της χώρας και της περιφέρειας, έχοντας πλεόνασμα. Ένα πλεόνασμα που κάνει τις χιλιάδες των ανέργων, των απόρων, των αστέγων, αόρατους. 

Την ώρα που πολλοί δήμοι της Αττικής δοκιμάζονται σκληρά από την ανθρωπιστική κρίση ο απερχόμενος Περιφερειάρχης περηφανεύεται για πλεόνασμα.  Ένα πλεόνασμα θράσους και απραξίας.

Το μόνο χειροπιαστό έργο του απερχόμενου Περιφερειάρχη είναι η λειτουργία της Περιφέρειας , μέσα στην αδιαφάνεια και το σκοτάδι, μακριά από τον έλεγχο των πολιτών. 

Περηφανεύεται τόσο πολύ ο απερχόμενος Περιφερειάρχης για το δήθεν έργο του, που ονόμασε τον συνδυασμό του «μόνο με έργο».  «Μόνο με έργο» λοιπόν έμεινε απαθής στο ξεπούλημα του Ελληνικού.  «Μόνο με έργο» μεθόδευσε το ξεπούλημα του Αστέρα. «Μόνο με έργο» μένει άπραγος για να διευκολύνει το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά. «Μόνο με έργο» στρώνει το χαλί στα εργολαβικά συμφέροντα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. «Μόνο με έργο» αφήνει νηστικούς τους απόρους μαθητές στα σχολεία. «Μόνο με έργο» δεν έδωσε 350 χιλιάδες ευρώ στο Πέραμα για κοινωνικές παρεμβάσεις. «Μόνο με έργο» βολεύει με έργα βιτρίνας τους φιλικούς του δημάρχους. «Μόνο με έργο» δεν προχώρησε σε έργα υποδομής, όπως το αποχετευτικό σύστημα. «Μόνο με έργο» έχει ‘καταφέρει’ να αντιστοιχούν 0.74 βρεφονηπιακοί σταθμοί ανά δήμο της Αττικής.  «Μόνο με έργο» τρέχει τώρα να κάνει εγκαίνια δήθεν έργων στα χαρτιά.

Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να γυρίσουμε σελίδα. Και μέσα σε τρεις εβδομάδες να φέρουμε τα πάνω – κάτω. Να αλλάξουμε τα πάντα στην περιφέρεια Αττικής. 

‘Έχουμε τη δύναμη, τις γνώσεις, την πολιτική βούληση, να κάνουμε την Αττική να αλλάξει ρότα. Να αφήσει πίσω της τον μνημονιακό χειμώνα.  Να αγκαλιάσει τους κοινωνικά αδύναμους. Να γίνει ασπίδα για τους άπορους, τους άστεγους, τους άνεργους.

Η «Δύναμη Ζωής», με τους ανθρώπους της, δεσμεύεται ότι ήλθε για να γκρεμίσει το καθεστώς των μνημονίων στην Αττική. Και παράλληλα δεσμεύεται ότι ήλθε για να κτίσει μια νέα νοοτροπία. 

Να κτίσει μια Περιφέρεια στο πλευρό του πολίτη. Μια Περιφέρεια μοχλό ανάπτυξης.  Με δημοκρατία, με συμμετοχή των πολιτών. Με έμφαση στην εργασία. Στο περιβάλλον. Στη διαφάνεια. Μια Περιφέρεια που δεν θα διστάσει να διεκδικήσει ό,τι δικαιούνται οι πολίτες της σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Έχουμε τον καλύτερο σύμμαχο στο πλευρό μας. Τους πολίτες. Όλους όσοι πιστεύουν ότι η ζωή τους σήμερα δεν είναι αυτή που τους αξίζει. Αυτή που μας αξίζει. Όλους όσοι πιστεύουν ότι από την Περιφέρεια Αττικής μπορεί να ξεκινήσει η πορεία ανατροπής κι ελπίδας για ολόκληρη την πατρίδα.

 
 
 

Ολόκληρη η ομιλία της Ρένας Δούρου

 

Φίλες και φίλοι,

Παρουσιάζουμε σήμερα το ψηφοδέλτιο της «Δύναμης Ζωής».

Ψηφοδέλτιο νίκης και εγγύησης.

Νίκης απέναντι στην απερχόμενη Διοίκηση. Απέναντι στη νοοτροπία του χθες.

Εγγύησης ότι η Περιφέρεια θα κάνει νέα αρχή. 

Αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Γιατί ήλθε πλέον η ώρα της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης για μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. 

Για τη μισή Ελλάδα.

Αγωνιζόμαστε με συνέπεια, συνέχεια και σταθερότητα για την ανατροπή και την ελπίδα.

Την ανατροπή του συστήματος που εκφράζει αυθεντικά το παρελθόν. Του ΠΑΣΟΚ. Με τη στήριξη της ΝΔ. 

Και είναι τόση η επιθυμία του κ. Σαμαρά να μην χάσει την Αττική, που είναι έτοιμος να θυσιάσει τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ, στο βωμό του ΠΑΣΟΚ. Για να διατηρήσει ζωντανό το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. 

Γιατί ας μην ξεχνάμε, ο απερχόμενος περιφερειάρχης είναι γνήσιο τέκνο του ΠΑΣΟΚ και των χειρότερων πρακτικών του. Εκφράζει την αντίληψη «έταξα, δεν υλοποίησα». «Βόλεψα, δεν διοίκησα». «Διαχειρίστηκα, δεν διεκδίκησα». «Ταυτίστηκα με την κεντρική εξουσία, δεν συγκρούστηκα».

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης, όσο κι αν επιθυμεί να το κρύψει, τώρα που το ΠΑΣΟΚ καταρρέει, ήταν είναι και θα είναι ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα βαθύ ΠΑΣΟΚ. 

Και αυτό δεν αλλάζει όσες κορδέλες εγκαινίων κι αν κόψει. Όσα κτίρια κι αν εγκαινιάσει. 

Είναι μια αλήθεια. Που δεν αλλάζει.

Όπως αλήθεια που δεν αλλάζει είναι ότι κυβέρνηση και Περιφέρεια οδηγούν στη βύθιση της χώρας και της περιφέρειας, έχοντας πλεόνασμα. Ένα πλεόνασμα που κάνει τις χιλιάδες των ανέργων, των απόρων, των αστέγων, αόρατους. 

Για να μην ενοχλούν.

Η ουσία όμως, φίλοι και φίλες, δεν αλλάζει όσα τρικ κι αν κάνουν κυβέρνηση και Περιφέρεια. Και η ουσία είναι ότι 3.5 χρόνια θητείας του απερχόμενου περιφερειάρχη είναι αρκετά. Όπως και συνολικά τα 12 χρόνια του στην Αυτοδιοίκηση δεν σηκώνουν άλλες υποσχέσεις. 

Παρά μόνο το ριζικό του σάρωμα από τις θέσεις ευθύνης που κατέχει. 

Γιατί ο απερχόμενος περιφερειάρχης εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής.

Γι’ αυτό και στις 18 του Μάη ξεκινά η αρχή του τέλους του συστήματός του. 

Ενός συστήματος που δεν ωφέλησε την Αττική και τους πολίτες της. 

Αλλά τους ημετέρους, τους δικούς του δημάρχους και τα εργολαβικά συμφέροντα. Το πάρτι των τρωκτικών. Που χαίρονται να τρώνε στο σκοτάδι.

Γιατί επί 3.5 χρόνια το μοναδικό έργο του απερχόμενου Περιφερειάρχη, είναι η συστηματική καλλιέργεια της άγνοιας των πολιτών για τα ζητήματα της Περιφέρειας. Ακριβώς αυτή η άγνοια είναι το πραγματικό έργο του περιφερειάρχη Σγουρού στα 3.5 χρόνια της διοίκησής του. Η παντελής άγνοια των πολιτών για τις δυνατότητες και τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Και αυτή η άγνοια δεν έτυχε. Πέτυχε. Είναι το σήμα κατατεθέν του απερχόμενου περιφερειάρχη.

Φίλες και φίλοι, 

Περηφανεύεται τόσο πολύ ο απερχόμενος Περιφερειάρχης για το δήθεν έργο του, που ονόμασε τον συνδυασμό του «μόνο με έργο». 

«Μόνο με έργο» λοιπόν έμεινε απαθής στο ξεπούλημα του Ελληνικού. 

«Μόνο με έργο» μεθόδευσε το ξεπούλημα του Αστέρα.

«Μόνο με έργο» μένει άπραγος για να διευκολύνει το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά.

«Μόνο με έργο» στρώνει το χαλί στα εργολαβικά συμφέροντα για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

«Μόνο με έργο» αφήνει νηστικούς τους απόρους μαθητές στα σχολεία.

«Μόνο με έργο» δεν έδωσε 350 χιλιάδες ευρώ στο Πέραμα για κοινωνικές παρεμβάσεις.

«Μόνο με έργο» βολεύει με έργα βιτρίνας τους φιλικούς του δημάρχους.

«Μόνο με έργο» δεν προχώρησε σε έργα υποδομής, όπως το αποχετευτικό σύστημα.

«Μόνο με έργο» έχει ‘καταφέρει’ να αντιστοιχούν 0.74 βρεφονηπιακοί σταθμοί ανά δήμο της Αττικής. 

«Μόνο με έργο» τρέχει τώρα να κάνει εγκαίνια δήθεν έργων στα χαρτιά.

«Μόνο με έργο» δεν δίνει δεκάρα για πραγματικά έργα κοινωνικής πρόνοιας.

«Μόνο με έργο» αδιαφορεί για τη δημιουργία κανονικών θέσεων εργασίας.

«Μόνο με έργο» εγκαταλείπει τους κατοίκους της Φυλής στη μοίρα τους.

«Μόνο με έργο» χωρίζει τους δήμους και τους δημότες σε α’ και β’ κατηγορίας. Στους ‘ημέτερους’ και στους άλλους. Σε εκείνους που είναι καταδικασμένοι να ζουν ζωή β’ κατηγορίας…

Φίλοι και φίλες, 

Το μόνο πραγματικό έργο του απερχόμενου Περιφερειάρχη είναι ότι ποιούσε τη νύσσα όταν τούτη η μνημονιακή κυβέρνηση μείωνε κατά 67% τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Κι έκανε το κορόιδο όταν ο σαμαροβενιζελισμός αύξανε προκλητικά κατά 60% τα διόδια. 

Κι απέφευγε να τοποθετηθεί κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, της ΕΥΔΑΠ.

Το μόνο χειροπιαστό του έργο είναι η λειτουργία της Περιφέρειας μέσα στην αδιαφάνεια και το σκοτάδι, μακριά από τον έλεγχο των πολιτών.

Έργο του απερχόμενου περιφερειάρχη επίσης και το… πλεόνασμα, την ώρα που πολλοί δήμοι της Αττικής δοκιμάζονται σκληρά από την ανθρωπιστική κρίση.

Ένα πλεόνασμα θράσους και απραξίας.

Ένα πλεόνασμα – πρόκληση για το 28.5% των ανέργων της Αττικής.

Φίλες και φίλοι,

Η «Δύναμη Ζωής» είναι έτοιμη και αποφασισμένη.

Είμαστε όλοι εδώ σήμερα, έτοιμοι και αποφασισμένοι να γυρίσουμε σελίδα. 

Να ανοίξουμε νέο κεφάλαιο.

Και μέσα σε τρεις εβδομάδες να φέρουμε τα πάνω – κάτω. Να αλλάξουμε τα πάντα στην περιφέρεια Αττικής. 

Και το σημαντικότερο: να κάνουμε μια νέα αρχή, βάζοντας τέλος στη διοίκηση του απερχόμενου περιφερειάρχη.

Τέλος στο φαύλο, διεφθαρμένο, πελατειακό του σύστημα. Το σύστημα της εξουσίας των ημετέρων. 

Το σύστημα της διάκρισης των δήμων. 

Το σύστημα της αδιαφάνειας. 

Το σύστημα του παραγοντισμού.

Το σύστημα της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος σε έργα βιτρίνας.

Το σύστημα του χθες.

Κι έχουμε τη δύναμη, τις γνώσεις, την πολιτική βούληση, να κάνουμε την Αττική να αλλάξει ρότα.

Να αποκτήσει νέα νοοτροπία.

Να αφήσει πίσω της τον μνημονιακό χειμώνα. 

Τις πολιτικές λιτότητας.

Να αγκαλιάσει τους κοινωνικά αδύναμους.

Να γίνει ασπίδα για τους άπορους, τους άστεγους, τους άνεργους.

Να γίνει έπαλξη αλληλεγγύης και ελπίδας για όλους τους δημότες.

Φίλες και φίλοι,

Η «Δύναμη Ζωής» φέρνει, πέρα από μήνυμα ανατροπής, και μήνυμα ελπίδας. 

Ελπίδας για ένα αύριο αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς.

Η «Δύναμη Ζωής», με τους ανθρώπους της, σήμερα εδώ μπροστά σας, δεσμεύεται ότι ήλθε για να γκρεμίσει το καθεστώς των μνημονίων στην Αττική.

Και παράλληλα δεσμεύεται ότι ήλθε για να κτίσει μια νέα νοοτροπία.

Να κτίσει μια Περιφέρεια στο πλευρό του πολίτη. Απέναντι στα οικονομικά συμφέροντα.

Μια Περιφέρεια μοχλό ανάπτυξης. 

Με δημοκρατία, με συμμετοχή των πολιτών. Με έμφαση στην εργασία. Στην αττική γη. Στο περιβάλλον. Στη διαφάνεια.

Μια Περιφέρεια ανάχωμα στην τσιμεντοποίηση.

Μια Περιφέρεια που προωθεί ένα βιώσιμο και δίκαιο, οικονομικά και οικολογικά, μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Μια Περιφέρεια αντάξια των δημοκρατικών παραδόσεων του λαού μας. 

Στη γραμμή της μακράς παράδοσης μιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως εναλλακτικής, μη εξουσιαστικής διακυβέρνησης.

Μια Περιφέρεια που δεν θα διστάσει να διεκδικήσει ό,τι δικαιούνται οι πολίτες της σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μια Περιφέρεια που δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με την κεντρική εξουσία.

Μια Περιφέρεια που θα δείξει το δρόμο για μια νέα νοοτροπία εξουσίας.

Ένα νέο ήθος.

Ακριβώς το ήθος που λείπει από τον «μόνο με έργο» απερχόμενο Περιφερειάρχη.

Φίλες και φίλοι, 

Ο αγώνας μας δεν είναι εύκολος.

Μπροστά μας τα ΜΜΕ της διαπλοκής υψώνουν τείχος σιωπής.

Τείχος απόρριψης.

Ωστόσο αισιοδοξούμε. 

Γιατί έχουμε τον καλύτερο σύμμαχο στο πλευρό μας. 

Τους πολίτες.

Όλους όσοι πιστεύουν ότι η ζωή τους σήμερα δεν είναι αυτή που τους αξίζει. Αυτή που μας αξίζει.

Όλους όσοι πιστεύουν ότι από την Περιφέρεια Αττικής μπορεί να ξεκινήσει η πορεία ανατροπής κι ελπίδας για ολόκληρη την πατρίδα.

Ότι από το αύριο της περιφέρειας Αττικής εξαρτάται το αύριο της Ελλάδας.

Ένα αύριο με Αξιοπρέπεια, Ανθρωπιά, Αλληλεγγύη.

Με μια λέξη: με Δημοκρατία.

 
 
 
 

Φωτογραφίες: Εύη Φυλακτού

Περισσότερες φωτογραφίες, εδώ

Η εκδήλωση στο facebook

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)