to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:56 | 16.04.2019

Αυτοδιοίκηση

«Δύναμη Ζωής»: Έχουμε μάθει να χάνουμε στις δημοσκοπήσεις και να νικάμε στην κάλπη

«Όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έτσι και ο Γιώργος Πατούλης μεταφράζει τις δημοσκοπήσεις σε πρόγνωση εκλογικών αποτελεσμάτων»


Σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ Ιωάννης Μοίρας κάνει την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έτσι και ο Γιώργος Πατούλης μεταφράζει τις δημοσκοπήσεις σε πρόγνωση εκλογικών αποτελεσμάτων. Και οι δυο τους ωστόσο, παριστάνουν πως τάχα αγνοούν ότι:

- Οι δημοσκοπήσεις δεν καταγράφουν τάσεις του εκλογικού σώματος στις μικρές ηλικίες (καταρχήν 17-25 και σε μεγάλο ποσοστό 25-35) και στα ασθενή οικονομικά στρώματα, καθώς όλοι αυτοί συνήθως δεν είναι συνδρομητές σταθερών τηλεφωνικών συνδέσεων.

- Έξι με εφτά ερωτώμενοι στους δέκα, στο δείγμα που τελικά απομένει μετά την εξαίρεση των προαναφερόμενων ομάδων, αρνούνται να συνεργαστούν με τους δημοσκόπους και κλείνουν το τηλέφωνο. Άρα ούτε και εκεί καταγράφονται οι τάσεις.

- Από όσους τελικά απαντούν, ένας επιπλέον αριθμός δίνουν σκοπίμως αντιφατικές και αποπροσανατολιστικές απαντήσεις.

- Στο τέλος, υπάρχει και ένας αριθμός, αρκετά σεβαστός μάλιστα, που δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Σε ποιες δημοσκοπήσεις επενδύει τελικά ο κ. Πατούλης, σε τι δείγμα και με ποια ακρίβεια; Δημοσκοπήσεις οι οποίες γίνονται μάλιστα από κρατικοδίαιτες -σε μεγάλο ποσοστό του τζίρου τους- εταιρείες υπό το παλιό καθεστώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και για λογαριασμό εφημερίδων και ΜΜΕ των γνωστών ολιγαρχών;

Η ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ, συνδυασμός της Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, επαναλαμβάνουμε ότι ακριβώς είπε χθες βράδυ στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας: Έχουμε μάθει να χάνουμε στις δημοσκοπήσεις και να νικάμε στην κάλπη, αυτό θα γίνει και τώρα.

Όσο για τον ισχυρισμό του κ. Πατούλη ότι ο πήχης χαμηλώνει για την Αττική με τη στήριξη που δίνει ο πρωθυπουργός στην Περιφερειάρχη, δηλώνουμε ότι απόδειξη για το που βρίσκεται αληθινά σήμερα ο πήχης στην Αττική είναι τα 1.250 έργα των €2,1 δις σε 360 εργοτάξια σε ολόκληρη την έκταση της Περιφέρειας.

Ας μας επιτρέψει λοιπόν ο κ. Πατούλης, τον πήχη στην Αττική να τον διατηρούμε η ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ και η Ρένα Δούρου τόσο ψηλά όσο τον έχουμε ανεβάσει μέχρι σήμερα, και θα τον βάλουμε ακόμη ψηλότερα στην επόμενη θητεία μας. Και ας ανησυχεί καλύτερα για τον πήχη των δικών του φιλοδοξιών: από υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων σε υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής μέσα σε ένα έτος και με τα ταξίδια αυτοπροβολής και selfies που συνεχώς κάνει τελευταία, ίσως και σε υποψήφιο κυβερνήτη της Νέας Υόρκης ή και σε υποψήφιο ένοικο του Λευκού Οίκου και Πλανητάρχη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)