to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:19 | 25.05.2012

left.gr

Κοινωνία

Δραματική έλλειψη φαρμάκων στα νοσοκομεία καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος

Λόγω περικοπών στους προϋπολογισμούς τα νοσοκομεία δεν προμηθεύονται τα ακριβά φάρμακα για τις σοβαρές ασθένειες ενώ κάποιες φαρμακευτικές εταιρείες δεν δίνουν τα προϊόντα τους αν δεν πληρωθούν με μετρητά.


Δραματική είναι η έλλειψη φαρμάκων στα νοσοκομεία ενώ παράλληλα εκατοντάδες άνθρωποι που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα δεν μπορούν να βρουν τα φάρμακα υψηλού κόστους σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της Αθήνας.

Λόγω περικοπών στους προϋπολογισμούς τα νοσοκομεία δεν προμηθεύονται τα ακριβά φάρμακα για τις σοβαρές ασθένειες ενώ κάποιες φαρμακευτικές εταιρείες δεν δίνουν τα προϊόντα τους αν δεν πληρωθούν με μετρητά.

Όπως καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας η τηλεφωνική γραμμή SOS που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους ασθενείς πήρε φωτιά καθώς δέχονται δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια από ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από καρκίνο του πνεύμονα, καρκίνο του μαστού, λέμφωμα hodgkins και άλλες σοβαρότατες ασθένειες.

Ο ΦΣΑ τονίζει ακόμη ότι «το Γραφείο Υποστήριξης έχοντας καταγράψει όλα τα τηλεφωνήματα κινήθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις για να βρει τον πυρήνα του προβλήματος αλλά και τη λύση του. Απέστειλε έγγραφο προς όλες τις καταγεγραμμένες φαρμακευτικές εταιρείες, ζητώντας πληροφορίες για τα φάρμακα που ενώ έπρεπε να υπάρχουν,  δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία". Παράλληλα, δηλώνει ότι μετά τις επικοινωνίες που έκανε με τα νοσοκομεία διασταύρωσε τις πληροφορίες διαπιστώνοντας ότι μέσω των εταιρειών τους στις περισσότερες περιπτώσεις τα νοσοκομεία αρνούνται να παραγγείλουν τα φάρμακα, καθώς δεν εντάσσονται στον προϋπολογισμό τους(παρόλο που υπάρχει εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας που υποχρεώνει τα νοσοκομεία να χορηγούν τα φάρμακα αυτά, τα οποία θα πληρώνονται από τον υφιστάμενο προϋπολογισμό τους).

Τέλος ο ΦΜΣ κάνει λόγο και για την περίπτωση μεγάλης εταιρείας η οποία δεν δέχεται νέες παραγγελίες καθώς τα νοσοκομεία της χρωστούν πολλά λεφτά.

Ο ΦΣΑ καλεί όλους τους πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες να συνεχίσουν να καλούν τον φαρμακευτικό σύλλογο, ώστε να πιεσθούν οι αρμόδιοι για να βρεθεί λύση «πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές».


Πηγή: alterthess.gr

tags: υγεία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)