to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:52 | 21.08.2022

Κοινωνία

Δράμα: Κεραυνός χτύπησε αθλητές - Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Ένα άτομο επικοινώνησε με τις ελληνικές αρχές μέσω του 112 και ενημέρωσε ότι τρία άλλα άτομα έχουν χτυπηθεί από κεραυνό - Σύμφωνα με τον δήμαρχο Προσοτσάνης, το περιστατικό πρέπει να συνέβη γύρω στις 3 τα ξημερώματα, ενώ ο κεραυνός χτύπησε τους αθλητές και τις αθλήτριες κατά την επιστροφή τους


Τραγική κατάληξη είχε ο αγώνας δρόμου αντοχής στο Φαλακρό Δράμας, με έναν 55χρονο άνδρα να έχει χάσει τη ζωή του και έναν 56χρονο να έχει τραυματιστεί σοβαρά από κεραυνό. Ο τραυματίας και η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας.

Η εκκίνηση του αγώνα, που διοργανώνεται από τον πεζοπορικό ορειβατικό σύλλογο Νευροκοπίου, έγινε στις 7 απόγευμα του Σαββάτου από τους Πύργους του δήμου Προσοτσάνης, στους πρόποδες του Φαλακρού.

Ο νυχτερινός, ορεινός αγώνας Six Peaks, στον οποίο συμμετείχαν 55 αθλητές από όλη τη χώρα, οι οποίοι έπρεπε μέσα σε 12 ώρες να καλύψουν μία απόσταση 36,7 χιλιομέτρων, περνά από τις έξι ψηλότερες κορυφές του Φαλακρού, με τερματισμό στο καταφύγιο του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης επιχείρησαν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα και εντοπίστηκε ένας άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του και ένας τραυματίας, οι οποίοι θα μεταφερθούν με ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης που έφυγε από τη Λήμνο για να τους παραλάβει.

Τις πρώτες ώρες οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, ο καιρός όμως γύρω στις 4 τα μεσάνυχτα άλλαξε με έντονη βροχή και πολλούς κεραυνούς.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, κάποιοι από τους αθλητές είχαν ήδη τερματίσει, κάποιοι σταμάτησαν, αλλά η ομάδα που χτυπήθηκε, ήταν κοντά στον τερματισμό, όταν έγινε το μοιραίο.

Σύμφωνα με τπον δήμαρχο Προσοτσάνης, Θεόδωρο Αθανασιάδη, «το περιστατικό πρέπει να έγινε γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Εκείνη την ώρα επικρατούσαν στην περιοχή μας ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρή καταιγίδα. Κεραυνός πρέπει να έπληξε το γκρουπ τεσσάρων ατόμων, τριών αθλητών και μιας αθλήτριας. Ο ένας τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, δεν έχει τις αισθήσεις του. Ο δεύτερος επίσης σοβαρά αλλά είχε επικοινωνία και ο τρίτος πιο ελαφρά και προσπαθούσε να βοηθήσει τους δύο τραυματίες».

Σχετικά με την περιοχή που έγινε το συμβάν, ο δήμαρχος Προσοτσάνης είπε: «Είναι ένα πολύ όμορφο αλλά δύσβατο μονοπάτι που πάει προς την κορυφή του Φαλακρού όρους. Ο κεραυνός τους χτύπησε ενώ οι αθλητές και η αθλήτρια κατέβαιναν, δηλαδή, επέστρεφαν στη διαδρομή για να τερματίσουν. Αν όλα είχαν πάει καλά γύρω στις 5 το πρωί θα τερμάτιζαν. Δυστυχώς έγινε αυτό που έγινε και όλα ανατράπηκαν. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και στεναχωρημένοι».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Έθνος

tags: Δράμα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)