to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δώσε και μένα, μπάρμπα...

Αίσθηση, αλλά ταυτόχρονα και πρόκληση για εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά και για τους διευθυντές στη Δημόσια Διοίκηση αποτελούν τα όσα προβλέπει το περίφημο άρθρο 27 του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ που κατέθεσε προχθές στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης.


Σε μια περίοδο που η κοινωνία γονατίζει από το τεράστιο κύμα ανατιμήσεων, την ώρα που οι ισχύουσες μεικτές αποδοχές των διευθυντών του ΕΦΚΑ στην καλύτερη περίπτωση αγγίζουν, μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας, τα 2.000 ευρώ, το νομοσχέδιο για τον δήθεν εκσυγχρονισμό και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στα ασφαλιστικά ταμεία προβλέπει τον διορισμό στελεχών με τετραπλάσιες αποδοχές! Επιβεβαιώνοντας έτσι ότι ο δήθεν εκσυγχρονισμός αφορά πρωτίστως τις "τσέπες" των στελεχών της, η κυβέρνηση βρίσκει μπόλικο (δημόσιο) χρήμα για συγκεκριμένα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον ΕΦΚΑ.

Αυξάνει λοιπόν το μισθό του νυν διορισμένου διοικητή του ΕΦΚΑ και πρώην διευθυντή του γραφείου του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη και Κ. Βρούτση έως και τα 8.134,56 ευρώ!

Ορίζει επίσης στα ίδια επίπεδα (8.134,56 ευρώ) τις μηνιαίες αποδοχές για τους ιδιώτες «κολλητούς» γενικούς διευθυντές που θα στελεχώνουν πλέον τον ΕΦΚΑ παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ. Διαμορφώνει επίσης στα ίδια επίπεδα (8.134,56 ευρώ) τον μισθό για τον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών ο οποίος θα αποτελεί δήθεν τον «μπαμπούλα» για τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ που δεν θα είναι συνεπείς στην εργασία τους.

Και τέλος φτάνει να ορίσει μισθό έως και 4.631 ευρώ για ιδιώτες διευθυντές του ΕΦΚΑ, αλλά επίσης δίνει αυτό τον μισθό και στα 43 και πλέον στελέχη της Μονοπρόσωπης Εταιρείας Αξιοποίησης Ακινήτων του ΕΦΚΑ που θα αναλάβουν τη δήθεν αξιοποίηση (δηλαδή το ξεπούλημα) των 400 ακινήτων του φορέα, αξίας 1 δισ. ευρώ με το φοβερό επιχείρημα ότι με τα χρήματα αυτά θα κλείσουν "τρύπες".

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)