to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:09 | 22.06.2015

Διεθνή

Δωρεάν μαθήματα γιόγκα για χιλιάδες ανθρώπους στην Times Square

Περίπου 17.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, μεταξύ των οποίων και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, τίμησαν την Κυριακή στην Times Square στη Νέα Υόρκη την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της γιόγκα.


Ντυμένος στα λευκά και συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, ο Μπαν Κι Moυν έλαβε θέση ανάμεσα στους υπόλοιπους συγκεντρωμένους προς το τέλος του πρωινού, πάνω σε στρώματα γιόγκα που είχαν απλωθεί για την περίσταση στα πεζοδρομημένα τμήματα μίας από τις πιο διάσημες πλατείες του κόσμου, ανάμεσα σε τουρίστες και ντόπιους.

«Ανακηρύσσοντας την 21η Ιουνίου ως την Παγκόσμια Ημέρα της γιόγκα, η Γενική Συνέλευση αναγνώρισε τα ολιστικά πλεονεκτήματα αυτής της πρακτικής που ανάγεται στο βάθος των αιώνων και το γεγονός ότι είναι βαθιά συμβατή με τις αρχές και τις αξίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε σε μία ανακοίνωση.

Τα δωρεάν μαθήματα γιόγκα συνιστούν μία ετήσια παράδοση στην Times Square όπου γιορτάζεται εδώ και 13 χρόνια η πρώτη ημέρα του καλοκαιριού. Απέκτησαν ένα επιπλέον νόημα φέτος με την Παγκόσμια Ημέρα της γιόγκα. Χιλιάδες στρώματα γιόγκα διανεμήθηκαν δωρεάν και τρεις πεζοδρομημένοι χώροι της Times Square καλύφθηκαν πλήρως με αυτά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χιλιάδες «γιόγκι» αρχάριοι και προχωρημένοι, κυρίως γυναίκες, αλλά και άνδρες και μερικά παιδιά, έκαναν συνειδητά διάφορες ασκήσεις, ακολουθώντας τις οδηγίες των δασκάλων που μεταδίδονταν από τα μεγάφωνα.

Ο ΟΗΕ ανακήρυξε τον περασμένο Δεκέμβριο την 21η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα της γιόγκα, αναγνωρίζοντας τα ευεργετήματα τα οποία προσφέρει στον κόσμο.

Μαθήματα γιόγκα σε εξωτερικούς χώρους επρόκειτο να δοθούν επίσης σε Λος Άντζελες, Ντένβερ, Σαν Φρανσίσκο, Σικάγο, Βοστόνη, Φιλαδέλφεια, Μαΐάμι και Ουάσιγκτον.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)