to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:54 | 09.10.2012

Διεθνή

Δημοσκόπηση - κόλαφος για την κυβέρνηση Ραχόι - στο 12,6% η Ενωμένη Αριστερά

Πολύ αρνητικά μηνύματα για τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας, λόγω των χειρισμών τους στην κρίση.



 Η πρόθεση ψήφου για το κυβερνητικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) του Μαριάνο Ραχόι έχει κατακρημνισθεί στο 29,9% τον Οκτώβριο από 44,6% τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metroscopia που δημοσιεύει η εφημερίδα El Paìs.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλιστές, που έχασαν τις εκλογές με σαρωτική διαφορά από τη δεξιά, είδαν εξίσου την δημοφιλία τους να υποχωρεί στο 23,9% από 28,7% τον περασμένο χρόνο, προκύπτει από την ίδια έρευνα.

Η υποστήριξη στο αριστερών αποκλίσεων κόμμα της Ενωμένης Αριστεράς (IU) ανήλθε στο 12,6% στη δημοσκόπηση του Οκτωβρίου από 7,7% που ήταν η επίδοσή της στις αρχές του έτους.

Περί το 70% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο ο Ραχόι χειρίζεται τους μοχλούς της διακυβέρνησης, έναντι ποσοστού μόλις 23% που τον εγκρίνει, ενώ το 84% όσων απάντησαν στη σφυγμομέτρηση δηλώνει πως ο πρωθυπουργός δεν του εμπνέει καμμία εμπιστοσύνη.

Μολαταύτα, μεγαλύτερη είναι η δυσπιστία στο πρόσωπο του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλφρέδο Πέρεθ Ρουβακάλβα, με το 76% να διαφωνεί με τους χειρισμούς του και με το 90% να δηλώνει πως δεν τον εμπιστεύεται.

Σε άλλη σφυγμομέτρηση του Κέντρου Κοινωνιολογικών Μελετών (CIS) το 26,9% των Ισπανών που ερωτήθηκαν τοποθετούν την πολιτική τους τάξη μεταξύ των πλέον επειγόντων προβλημάτων στη χώρα, με μόνη την ανεργία και την χειμαζόμενη οικονομία να τους ξεπερνώ.

Το στοιχείο αυτό στην έρευνα της CIS είναι σε σαφή άνοδο από το 22,6%, που κατεδείκνυε η αντίστοιχη έρευνα τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Η ανεργία έχει ανέλθει σε ιστορικά υψηλότερα επίπεδα από τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου και η ισπανική κυβέρνηση προβλέπει μικρή βελτίωση καθώς προϋπολογίζεται ότι η ύφεση θα διαρκέσει και την επόμενη διετία. 


Πηγή: reporter.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)