to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:05 | 01.02.2017

Πολιτική

«Δημοκρατία 100% απέναντι σε αυτούς που την αρνούνται»: Το επεισόδιο Κασιδιάρη στη Βουλή (βίντεο)

Δεν μπορούσε να κατανοήσει ο Κασιδιάρης ότι εφόσον ο χρόνος αγόρευσής του είχε ολοκληρωθεί, έπρεπε να κατέβει από το βήμα για να μιλήσει ο επόμενος βουλευτής. Παρά τις επίμονες προτροπές του προέδρου της Βουλής να επανέλθει στην τάξη, εκείνος ωρυόταν, κάνοντας λόγο για φίμωση


Επεισοδιακή ήταν ακόμη μία ομιλία του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη, αυτή τη φορά στη συζήτηση της Ολομέλειας επί του τελικού πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Αν και ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε παραπάνω χρόνο στον Καισιδιάρη για να ολοκληρώσει την ομιλία του, εκείνος δεν μπορούσε να αντιληφθεί ότι είχε κάνει κατάχρηση χρόνου και ότι έπρεπε να αποχωρήσει από το βήμα.  Ο πρόεδρος της Βουλής παρενέβη πολλές φορές, προσπαθώντας να εξηγήσει στον χρυσαυγίτη βουλευτή ότι έπρεπε να κατέβει. Εκείνος όμως δεν έδειχνε να καταλαβαίνει.

Η ένταση έφτασε σε τέτοιο σημείο όπου ο Νίκος Βούτσης αναγκάστηκε να του κλείσει το μικρόφωνο μπας και συνειδητοποιήσει ότι ο χρόνος του ολοκληρώθηκε.  Αυτό δεν πτόησε ιδιαίτερα τον χρυσαυγίτη που συνέχισε τις κραυγές  για περίπου ένα λεπτό ακόμα την αγόρευσή του. 

Εν τέλει, κατέβηκε, αναφέροντας πως είναι η δεύτερη απόπειρα φίμωσης της Χρυσής Αυγής, μετά την απόφαση της ΕΡΤ να μην μεταδίδει εκδηλώσεις των νεοναζί ενώ ο Ν. Βούτσης τόνισε:

«Όλα τα στοιχεία έχουν ειπωθεί σε δημόσιες συνεδριάσεις και έχουν ακουστεί, κανένα από τα στοιχεία δεν έχει μείνει κρυφό, ας μη δημιουργεί εντυπώσεις, δεν έγινε λογοκρισία για κανένα στοιχείο. Η επανάληψη πέραν του χρόνου έγινε για τη δημιουργία εντυπώσεων. Δημοκρατία 100% απέναντι σε αυτούς που την αρνούνται». Η συζήτηση συνεχίσηκε με τον Γ. Κουτσούκο (ΠΑΣΟΚ) που λογομάχησε με τους βουλευτές της Χρ. Αυγής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)