to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:40 | 07.02.2024

Πολιτική

Δημήτρης Μαρκόπουλος: «Δεν είσαι δημοσιογράφος, είσαι γιουσουφάκι» - Οχετός κατά της Καλογεροπούλου (βίντεο)

Πρωτοφανής επίθεση με ανοίκειους χαρακτηρισμούς σε δημοσιογράφο από τον βουλευτή της ΝΔ γιατί διαφωνούσε με τις ερωτήσεις και τα σχόλια - Γ. Καραμέρος (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): «Ο κ. Μαρκόπουλος επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά την αντίληψη της ΝΔ και της κυβέρνησης για την Ελευθερία του Τύπου»


Τον πάτο έξυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος με τη συμπεριφορά του και την εμφάνισή του σε τηλεοπτική συνέντευξη κατά δημοσιογράφου με αγοραίες εκφράσεις, πρόσβαλε και υποβάθμισε ακόμα και την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, δεδομένου ότι είναι πρόεδρός της.

Ο βουλευτής της ΝΔ που ήταν καλεσμένος στο Action 24, με αφορμή τις καταλήψεις των φοιτητών που αντιδρούν στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων κατά παράβαση του Συντάγματος, έχασε την ψυχραιμία του και επιτέθηκε με πρωτοφανή τρόπο και ανοίκειους χαρακτηρισμούς στη δημοσιογράφο του καναλιού και οικοδέσποινα της εκπομπής, Ελένη Καλογεροπούλου.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος επειδή δεν του άρεσαν τα σχόλια και οι ερωτήσεις της Ελένης Καλογεροπούλου για το θέμα των καταλήψεων και την αντίδραση της κυβέρνησης με εφόδους από τα ΜΑΤ για να χτυπήσουν φοιτητές, εξαπέλυσε οχετό εναντίον της δημοσιογράφου λέγοντας:

«Δημοσιογράφος δεν είσαι, γιουσουφάκι είσαι». Ο βουλευτής της ΝΔ παρά την παρατήρηση του έτερου οικοδεσπότη Γιώργου Πιέρρου να ανακαλέσει επέμεινε: «δεν είναι δημοσιογράφος κάνει άλλο πράγμα» και συνέχισε την πρωτοφανή τραμπούκικη επίθεση:  «Είσαι με την κατάληψη και τον αναχρονισμό. Είσαι πολιτικό στέλεχος. Επιτίθεσαι συνεχώς σε όλους τους βουλευτές της ΝΔ που έρχονται στην εκπομπή».

Με την πρωτοφανή επίθεση ο βουλευτής της ΝΔ επιβεβαίωσε με τον πιο απτό τρόπο την δυστοπική αντίληψη της ΝΔ και της κυβέρνησης για την Ελευθερία του Τύπου και δικαίωσε τον πάτο της χώρας στη θέση 107, σε σύνολο 180 χωρών σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσαν οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα».

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι ο κ. Μαρκόπουλος, που παραδίδει μαθήματα δεοντολογίας σε πρώην συναδέλφους του, έγινε γνωστός ως διευθυντικό στέλεχος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα που μάλλον στο μυαλό του είναι κάποιο αδέσμευτο έντυπο.

Γ. Καραμέρος: Καταδικάζουμε την επίθεση του βουλευτή Μαρκόπουλου στη δημοσιογράφο Ελένη Καλογεροπούλου

Την επίθεση Μαρκόπουλου καταδικάζει με δήλωσή του ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Καραμέρος, τονίζοντας:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αήθη και χυδαία επίθεση του βουλευτή Β') Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μαρκόπουλου σε βάρος της δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού Action24 Ελένης Καλογερόπουλου κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Πίσω από τις γραμμές» την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου.

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη όπου και εκεί με αντίστοιχο αήθες ύφος χαρακτήρισε  την επιτροπή «γουρλίδικη» προσβάλλοντας την μνήμη των θυμάτων και τον πόνο το συγγενών τους, χθες βράδυ στον τηλεοπτικό αέρα έβρισε σκαιότατα την Δημοσιογράφο γιατί διαφωνούσε με τις ερωτήσεις και τα σχόλια της.

Ο κ. Μαρκόπουλος επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά  την αντίληψη της ΝΔ και της κυβέρνησης για την Ελευθερία του Τύπου. Η δε συμπεριφορά του καθίσταται ακόμα πιο θλιβερή δεδομένου ότι και ο ίδιος είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ αλλά δεν διστάζει να καταπατά τον κώδικα δεοντολογίας της.

Ο κ. Μητσοτάκης, υπουργοί και βουλευτές τους με slapps (Strategic lawsuits against public participation) υβρεολόγιο, απειλές και στημένους φορολογικούς ελέγχους κατά Δημοσιογράφων διασύρουν την Ελλάδα.

Καθόλου τυχαία απόψε στο ευρωκοινοβούλιο  κατατίθεται προς ψήφιση καταδικαστικό ψήφισμα για τη χώρα μας σε σχέση με το κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του τύπου».

Με πληροφορίες από Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)