to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:27 | 21.10.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Δήμαρχος Κερατσινίου: Να μην γίνουν οι απολύσεις των 27 εργαζομένων πριν από τις αποφάσεις των δικαστηρίων (βίντεο)

«Το προσωπικό που ευθύνεται για τις προφορικές συμβάσεις που είχαν αυτοί οι άνθρωποι ότι πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο δήμο και είναι απαραίτητοι βρίσκεται στα ποινικά δικαστήρια. Εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις δεν είναι ανέντιμο να μην περιμένουμε να δούμε την έκβασή τους;» υποστήριξε ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρ. Βρεττάκος στο Mega


«Το προσωπικό που ευθύνεται για τις προφορικές συμβάσεις που είχαν αυτοί οι άνθρωποι ότι πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο δήμο και είναι απαραίτητοι βρίσκεται στα ποινικά δικαστήρια. Εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις δεν είναι ανέντιμο να μην περιμένουμε να δούμε την έκβασή τους;» υποστήριξε ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρ. Βρεττάκος στο Mega, αναφορικά με τις 27 απολύσεις που επίκεινται στο Δήμο Κερατσινίιου. Επεσήμανε επίσης, ότι δεν πρέπει να γίνει το λάθος να συμψηφιστούν αυτοί οι άνθρωποι στην γενικότερη επίθεση που δέχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση από την κυβέρνηση, γιατί αποτελούν ξεχωριστή περίπτωση.

Ο Στέφανος Σαββόπουλος, μέλος της εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕ-ΤΑ δήλωσε ότι «με μία κατάπτυστη, εξωφρενική απόφαση του υπουργού των απολύσεων κ. Μητσοτάκη οδηγούνται στον Καιάδα, 27 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 15 είναι ΑΜΕΑ. Με την απόφαση που ξεθάβει ο Κυρ. Μητσοτάκης στέλνει το πολιτικό προσωπικό στα δικαστήρια και τους εργαζόμενους παρόλο που αναγνωρίζει ότι δεν έχουν καμία ευθύνη, τους στέλνει στα σπίτια τους. Κουρελόχαρτο γίνονται οι αποφάσεις του ΑΣΕΠ στα χέρια της κυβέρνησης για να δικαιολογηθούν οι απολύσεις των εργαζομένων».

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου εξηγώντας πως αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο είπε ότι αναφερόμενος στους εργαζόμενους: «Άνθρωποι μας που έχουν στηρίξει αυτό το δήμο με όλες τις δημοτικές αρχές. Αυτοί οι άνθρωποι κρίνεται σήμερα ότι πρέπει να πεταχτούν στο δρόμο. Ανάμεσά τους είναι άνθρωποι με ειδικές ικανότητες και ειδικές ανάγκες όπως όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου που προσπαθούν να επιβιώσουν».

Στο πρόβλημα εμπλέκονται: Α) Το πολιτικό προσωπικό που το 2004 το δικαίωμα των ανθρώπων στη δουλειά να το μετατρέψει σε πελατειακή σχέση. Β) Το ΑΣΕΠ που αποφάσισε το 2004 ότι πληρούν όσα επίτασσε ο νόμος για την μετατροπή των συμβάσεων τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Γ) Οι εργαζόμενοι που έτρεχαν στις δημοτικές αρχές για να δουλέψουν.

Ως λόγος απόλυσης είναι οι προφορικές συμβάσεις που είχαν αυτοί οι εργαζόμενοι, παρά το ότι συνέχιζαν να εργάζονται. Το ΑΣΕΠ τότε το δεχόταν ως νόμιμο ενώ σήμερα θεωρούν ότι «αυτό δεν ήταν καλό να γίνει». «Μετά από 14 -15 χρόνια και δολοφονία να είχαν κάνει αυτοί οι άνθρωποι θα είχε παραγραφεί».  «Το μόνο ηθικά έντιμο σε αυτή τη φάση είναι να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει» είπε τέλος ο δήμαρχος Κερατσινίου.

Χθες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ για τις απολύσεις των 27 εργαζομένων του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)