to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:01 | 01.12.2022

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: «Απόρροια των ιδεολογικών της αγκυλώσεων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξοφλεί γραμμάτια προς τα μεγάλα συμφέροντα»

Τι τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στο ραδιόφων του FLASH 99,4


Για το νομοσχέδιο για την Υγεία:

«…Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο  είναι προϊόν των ιδεολογικών αγκυλώσεων της ΝΔ, εξοφλεί ένα γραμμάτιο  προς μια μικρή μερίδα μεγαλογιατρών και ουσιαστικά έρχεται για να καταλύσει το ΕΣΥ, μετατρέποντας όλους τους γιατρούς που ήταν πλήρους  και αποκλειστικής απασχόλησης σε μερικής απασχόλησης. Συγχρόνως εισάγει το θεσμό της πρόσθετης πληρωμής από τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους,( πέρα από τα χρήματα που πληρώνουν μέσω των κρατήσεών τους), αν επιθυμούν να έχουν μια στοιχειωδώς ικανοποιητική ιατρική περίθαλψη.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν λύνει κανένα πρόβλημα του ιατρικού κόσμου και γι’ αυτό το λόγο  σύσσωμη η αντιπολίτευση και οι υγειονομικοί φορείς, είναι αντίθετοι με το εν λόγω νομοσχέδιο…»

Σχετικά με το νομοσχέδιο που θα «λύνει» το πρόβλημα των παρακολουθήσεων:

«…Με το νομοσχέδιο που φέρνει για ψήφιση η Κυβέρνηση, θα μπορούν να μας παρακολουθούν και να μας πουν το λόγο της παρακολούθησης τρία χρόνια αργότερα και όταν μάλλον θα έχει πάψει η παρακολούθηση…

Στην ουσία έρχεται για ψήφιση ένα νομοσχέδιο το οποίο νομιμοποιεί εκ των υστέρων το σκάνδαλο των υποκλοπών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και που σαν κέντρο είχε το μέγαρο Μαξίμου και τον κο Μητσοτάκη.

Αντί λοιπόν να έχουμε ένα νομοσχέδιο που θα εξασφαλίζει την πληροφόρηση των Ελλήνων πολιτών και τη διαύγεια της διαδικασίας των νόμιμων παρακολουθήσεων, η χώρα πηγαίνει σε εκλογές, μη γνωρίζοντας γιατί παρακολουθούνταν ο κος Κουκάκης, ο κος Ανδρουλάκης, ο κος Σπίρτζης και οι 16 χιλιάδες (!) άλλοι πολίτες.

Και σα συνέχεια όλων αυτών, έχουμε την άρνηση του πρωθυπουργού για 5η φορά, να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα. Αποτελεί λοιπόν δείγμα ενοχής αυτή η αποφυγή απάντησης εκ μέρους του κου Μητσοτάκη. Τουλάχιστον ας απαντήσει στην ΕΕ η οποία μας έχει βάλει στο μικροσκόπιο και που ως γνωστόν, δεν είναι και ΣΥΡΙΖΑ(!!!)…»

Για την πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«… Το σύνθημά μας  για ΄΄Δικαιοσύνη για όλους΄΄, που είναι και το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας μας,  δεν αφορά μόνο το Δικαιϊκό σύστημα στη χώρα μας, αλλά το σύνολο της πολιτικής ζωής. Μιλάμε για δικαιοσύνη στους μισθούς, στην Παιδεία, στην Υγεία κλπ.

Όσο αφορά αυτή καθαυτή τη δικαιοσύνη , υπάρχει σοβαρό πρόβλημα  στην έγκαιρη έκδοση των αποφάσεων, κάτι που, εκτός των άλλων έχει και οικονομικές επιπτώσεις για τη χώρα, με την απώλεια επενδύσεων εξ αιτίας χρόνιων δικαστικών διενέξεων.

Έχει πολλά πράγματα λοιπόν να κάνει στο πεδίο αυτό, μια προοδευτική – δημοκρατική κυβέρνηση.

Στην χθεσινή δημοσκόπηση για το STAR ,αλλά και στις άλλες που έχουν γίνει πρόσφατα, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές και τα ποσοστά που αποτυπώνουν για τα κόμματα, φαίνεται καθαρά ότι τα προβλήματα της ακρίβειας, της ανέχειας, γενικότερα του τρόπου ζωής , είναι αυτά που απασχολούν περισσότερο τον κόσμο.

Βαδίζουμε στην εορταστική περίοδο, με μια κυβέρνηση που από τη μια πλευρά δίνει επιδόματα 250 ευρώ στους ευάλωτους οικονομικά πολίτες για να ΄΄ανταπεξέλθουν΄΄ και από την άλλη ισχυρίζεται ότι έχει έλθει η ανάκαμψη και ότι όλα βαίνουν καλώς!

Το ζήτημα λοιπόν, εκτός από πολιτικό και επικοινωνιακό, έχει να κάνει και με την ίδια την ιατρική επιστήμη και τη ψυχοθεραπεία….».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)