to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:08 | 25.07.2023

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει»

«Αρκετά με την υποκρισία. Ο κ. Μητσοτάκης που τα ρίχνει όλα στην κλιματική αλλαγή ήταν αυτός που έδωσε εντολή ώστε να καταψηφίσουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ τον νόμο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», επισήμανε ο Δημ. Παπαδημούλης.


«Η έκταση της καταστροφής, η ένταση και η διάρκεια του φαινομένου των πυρκαγιών οδηγεί σε κατάρρευση τις μεγαλοστομίες του Κυριάκου Μητσοτάκη περί δήθεν ετοιμότητας», δήλωσε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δημήτρης Παπαδημούλης, κατηγορώντας πως «και χθες στη βουλή ο πρωθυπουργός έκανε μια παράσταση μικροπολιτικής».

«Όταν ήταν ο κ. Μητσοτάκης στην αντιπολίτευση μας έλεγε ότι για τις φυσικές καταστροφές φταίει ο Τσίπρας. Τώρα φταίει η κλιματική αλλαγή. Ο κ. Μητσοτάκης δεν φταίει ποτέ!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας: «Η κλιματική αλλαγή όντως είναι εδώ, αλλά εδώ είναι, δυστυχώς, και η απουσία πρόληψης, η εγκατάλειψη του σχεδίου Γκολντάμερ που χαιρετίστηκε με διακομματική συνεννόηση, και μάλιστα το 2019 ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είπε πως θα το εφαρμόσει η δική του κυβέρνηση. Αλλά δυστυχώς και αυτό το εγκατέλειψε. Όπως εγκατέλειψε και τους δασικούς χάρτες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και την προσπάθεια να πάψουν να είναι 45 φορείς συνυπεύθυνοι για την δασοπροστασία!»

«Με ενοχλεί η υποκρισία. Ο κ. Μητσοτάκης που τα ρίχνει όλα στην κλιματική αλλαγή ήταν αυτός που έδωσε εντολή ώστε να καταψηφίσουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ τον νόμο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Εδώ έχουμε και αδιαφορία και υποκρισία και λαϊκισμό. Δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε μια κινδυνολογία ενάντια στην πρόταση της Κομισιόν για λόγους ψηφοθηρικής δημαγωγίας», σημείωσε.

Μάλιστα, ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Επειδή κάθε φορά που πάμε να κάνουμε την δουλειά μας ως σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση αυτού του τόπου, μας λένε για το Μάτι, έχω να πω ότι οι ευθύνες υπάρχουν για το Μάτι και καταλογίστηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε γι' αυτές βαρύ πολιτικό κόστος. Αλλά όταν επί ΝΔ έχουμε τέτοιες καταστροφές, τέτοια ζημιά στη χώρα, στον τουρισμό, τέτοια αρνητική δημοσιότητα, δεν μπορούμε απλά να καταλήγουμε σε μια καραμέλα αντιΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης κατηγόρησε ότι «οι Μητσοτάκης, Πατούλης και Μπακογιάννης εξαφανίστηκαν για τρεις μέρες, και ξαφνικά εμφανίστηκαν με γένια. Αλλά η αξυρισιά δεν είναι δασοπροστασία», τόνισε, σημειώνοντας ότι ενοχλήθηκε και ο ίδιος πολύ «όταν ο κ. Πατούλης εμφανίστηκε να παίζει θέατρο, δήθεν κουβαλώντας νερό, και θολώνοντας την εικόνα του ρολογιού του για να μην φανεί ότι ήταν ένα πανάκριβο Rolex -που έγινε... θόλεξ!»

«Στη ΝΔ κατηγορούν τους δημάρχους, που είναι και δικοί τους, γαλάζιοι, ότι τάχα φταίνε, αλλά την ευθύνη για τα δάση την έχει το κράτος», συμπλήρωσε.

Για την ψήφο των αποδήμων ο ευρωβουλευτής είπε τα εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να ισχύσει στην Ελλάδα αυτό που ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι απόδημοι ψηφίζουν τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, τους βουλευτές τους. Η ΝΔ το αρνήθηκε. Δηλαδή η Ιταλία ή η Γαλλία δεν είναι σωστές δημοκρατίες;

Και ενώ οι εκλογές είναι σε τέσσερα χρόνια, γιατί τέτοια πρεμούρα, χωρίς να αναζητηθούν ρυθμίσεις με βάση τη διεθνή εμπειρία; Ξέρετε, εμείς λέμε να ψηφίζει και ο απόδημος, αλλά να δούμε πώς θα ψηφίζει και ο εποχιακός εργαζόμενος που δουλεύει σεζόν σε ένα νησί.

Δυστυχώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να λέει ότι είναι Ευρωπαίος, αλλά τελικά καταψηφίζει την Οδηγία για την κλιματική αλλαγή, δεν σέβεται την ευρωπαϊκή εμπειρία για την ψήφο των αποδήμων, έχει φέρει την Ελλάδα τελευταία στην ΕΕ από άποψη ακρίβειας και ελευθερίας Τύπου.

Ο στόχος του νέου ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι μόνο να είμαστε στην Ευρώπη, παραμένοντας ουραγοί, αλλά και να ανέβουμε σκαλιά σε επίπεδο βιοτικού επιπέδου, κοινωνικού κράτους, δημόσιας παιδείας και υγείας, δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακάμψει. Ένα πρώτο βήμα θα το κάνει στις ευρωεκλογές και θα διεκδικήσουμε και τη διακυβέρνηση γιατί υπηρετούμε κοινωνικές ανάγκες. Πρέπει, όμως, να διορθώσουμε λάθη για να το πετύχουμε».

Στη συνέχεια, αναφερθείς στις εσωκομματικές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο Δημ. Παπαδημούλης είπε: «Το βασικό στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να ενισχύσει την αξιοπιστία του και την εμπιστοσύνη ότι όσα διεκδικεί μπορεί και να τα κάνει πράξη. Στις εκλογές χάσαμε προς όλες τις κατευθύνσεις γιατί δεν κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του κόσμου ότι αυτά που λέμε θα τα κάνουμε πράξη.

Προσωπικά με ενδιαφέρει αντί να λέμε 10 αριστερά πράγματα, να κάνουμε και να εφαρμόσουμε δύο προοδευτικά, αριστερά πράγματα.

Το διπλό σοκ της ήττας και της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα με άμεση ισχύ έχει ενεργοποιήσει αντανακλαστικά ωριμότητας, αυτοσυντήρησης και σοβαρότητας στο κόμμα μας, και ένα συναγωνιστικό κλίμα. Έχω εκφράσει την άποψη ότι κλίνω υπέρ της Έφης Αχτσίογλου για την ηγεσία ανάμεσα σε άξιους υποψηφίους, αλλά χαίρομαι και για την υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον οποίο συμφωνώ σε πολλά, και με του Νίκου Παππα τον οποίο γνωρίζω από παιδί, και με του Στέφανου Τζουμάκα, συναγωνιστή από τα χρόνια της ΕΦΕΕ. Το στοίχημα είναι να πετύχουμε μαζική συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής προέδρου, και διάλογο που να δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)