to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:26 | 24.07.2023

Οικονομία

Δημ. Παπαδημούλης: H πλατφόρμα STEP είναι too tittle, too late

Ομιλία στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Προϋπολογισμού (BUDG)και Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE) πραγματοποίησε εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης στην οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «H πλατφόρμα STEP είναι too tittle, too late: Ανακύκλωση υπαρχόντων κονδυλίων -σε βάρος της Περιφερειακής Πολιτικής και της Πολιτικής Συνοχής- και φρέσκο χρήμα μόλις 10 δισ. ευρώ. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και στο Συμβούλιο αρκετά κράτη μέλη, να μην θέλουν ούτε καν την ανεπαρκέστατη πρόταση της Κομισιόν!»


Στη συζήτηση με συμμετοχή της Κομισιόν «Σχετικά με την πρόταση για τη δημιουργία της πλατφόρμας στρατηγικών τεχνολογιών για την Ευρώπη (STEP)», μιλώντας ως Συντονιστής της Ευρωομάδας της Αριστεράς (Τhe Left) στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG), ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Κυρία Riso,

Σας ευχαριστούμε για τη παρουσίαση της πρότασης της Κομισιόν για την πλατφόρμα STEP. Αλλά όπως έχετε διαπιστώσει ήδη, όλες οι πολιτικές ομάδες στο Ευρωκοινοβούλιο είναι απογοητευμένες. Γιατί η Κομισιόν εξήγγειλε δια της κας Φον Ντερ Λάιεν κάτι πολύ σημαντικό ως ευρωπαϊκή απάντηση στο νόμο IRA των ΗΠΑ – που ο Επίτροπος Τζεντιλόνι θεωρεί ότι είναι pool factor και προσελκύει ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να επενδύσουν τις ΗΠΑ και ο Αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις, μόλις χτες, ομολόγησε ότι από αυτό υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις σtην Ευρωπαϊκή Οικονομία. H πλατφόρμα STEP είναι too tittle, too late. Ανακύκλωση υπαρχόντων κονδυλίων σε βάρος της Περιφερειακής Πολιτικής και της Πολιτικής Συνοχής και φρέσκο χρήμα μόλις 10 δισ. ευρώ. Συν όλες οι άλλες επιφυλάξεις και ασάφειες.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και στο Συμβούλιο αρκετά κράτη μέλη, να μην θέλουν ούτε καν την πρόταση της Κομισιόν!

Εδώ έχετε ένα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που σας λέει ότι χρειάζεται μια σημαντικότερη πρωτοβουλία, με περισσότερα φρέσκα χρήματα και μεγαλύτερο δυναμισμό.

Είναι σαν η Αμερικανική διοίκηση να χρησιμοποιεί ένα κανόνι και η Κομισιόν να απαντά με ένα νεροπίστολο…».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)