to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:38 | 16.10.2013

Πολιτική

«Δικομματική» υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε το νομοσχέδιο επειδή διέπεται από πληθώρα παραπομπών σε μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις


Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίστηκε από τα υπόλοιπα κόμματα.

Με νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Ενέργειας, οι αγροτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ, ισχύος μικρότερης των 100 κιλοβάτ, προστίθενται στις μονάδες εκείνες των οποίων ο συντελεστής διαφοροποίησης θα προσδιορίζεται με υπουργική απόφαση.

Η πληθώρα παραπομπών σε μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις που διέπει το νομοσχέδιο υπήρξε και μία από τις αιτίες της καταψήφισής του εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που στηλίτευσε τις «υπερεξουσίες που δίνονται στον υπουργό, καθώς και στον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας».

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, «όλα τα ανοιχτά θέματα παραμένουν ορθάνοιχτα, όπως οι εγγυημένες τιμές των φωτοβολταϊκών, το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ, ο σχεδιασμός του ενεργειακού μείγματος».

Η ΔΗΜΑΡ δήλωσε πως καταψηφίζει το «πρόχειρο» νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας. «Περιμένουμε εκείνο που θα έρθει στο τέλος του χρόνου για τη γενικότερη ενεργειακή πολιτική, το οποίο θα εσωκλείει και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», δήλωσε η Νίκη Φούντα.

«Κανείς επενδυτής δεν μπορεί να προχωρήσει όταν ξέρει πως τα πάντα εξαρτώνται από την υπογραφή του υπουργού»,σχολίασε από πλευράς ΑΝ.ΕΛ. η Μίκα Ιατρίδη.

Η συζήτηση των άρθρων και των τροπολογιών του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: ΑΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)