to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:21 | 21.05.2013

Κοινωνία

Δίκη Marfin: «Το κτίριο έμοιαζε με θάλαμο αερίων - Ελλιπή τα μέτρα ασφαλείας»

Με τις καταθέσεις των υπαλλήλων της τράπεζας συνεχίζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη των διευθυντικών στελεχών του υποκαταστήματος της τράπεζας MARFIN στην οδό Σταδίου, όπου είχαν βρει μαρτυρικό θάνατο τρία άτομα, μεταξύ αυτών και η έγκυος Αγγελική.


Σήμερα στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες τρεις ακόμη υπάλληλοι, οι οποίοι τόνισαν και πάλι πως τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπέστατα. Περιέγραψαν το φλεγόμενο κτίριο σαν ένα "θάλαμο αερίων" από τον οποίο "είχαμε χρόνο, αλλά δεν είχαμε τρόπο να ξεφύγουμε", όπως κατέθεσε η υπάλληλος Παναγιώτα Βασιλάκου. 

Κι αυτό γιατί, όπως κατήγγειλαν, δεν υπήρχε στο υποκατάστημα έξοδος κινδύνου, από την οποία θα μπορούσαν να διαφύγουν, αφού η κανονική έξοδος του κτιρίου είχε ήδη παραδοθεί στις φλόγες. Μάλιστα η κ.Βασιλάκου τόνιζε πως οι υπάλληλοι φοβούνταν πως κάτι κακό θα τους συμβεί εκείνη την ημέρα, αφού τα επεισόδια είχαν γενικευθεί πολύ πριν τον εμπρησμό της τράπεζας. 

Ούτως ή άλλως το κτίριο δεν ήταν σε καλή κατάσταση, αφού όπως κατέθεσε η Κων/να Μπλέντζα, επίσης υπάλληλος του υποκαταστήματος, "φοβόμασταν να βγούμε ταυτόχρονα δύο άτομα στο μπαλκόνι λόγω της κακής στατικότητας του κτιρίου". Παράλληλα άφησαν για μια ακόμη φορά αιχμές για την ιδιοκτησία της τράπεζας, αφού είχαν επισημάνει πολλές φορές τα θέματα ασφάλειας στους αρμόδιους, χωρίς όμως να ληφθεί ποτέ οποιοδήποτε μέτρο, αν και στο παρελθόν είχαν σημειωθεί ανάλογες επιθέσεις στο συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο διευθύνων σύμβουλος Κώστας Βασιλακόπουλος, ο υπεύθυνος ασφαλείας του καταστήματος Εμμανουήλ Βελονάκης, η διευθύντρια του καταστήματος Άννα Βακαλοπούλου και η υποδιευθύντρια Αναστασία Κούκου.

Πηγή: newpost.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)