to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δικαίωση τώρα

Η ανάγκη δικαίωσης των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών θα φέρει την αλήθεια στο φως. Την αλήθεια που προσπάθησε να μπαζώσει η πλειοψηφία της Εξεταστικής


Πέρασε ένας χρόνος λοιπόν. Από εκείνη τη νύχτα που σταμάτησε τον χρόνο για 57 ανθρώπινες ζωές. Και ταυτόχρονα για τις οικογένειές τους. Που πάγωσε το πανελλήνιο από μία τραγωδία, που αποδείχτηκε ότι ήταν έγκλημα: το δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας και η ελληνική κοινωνία αναζητούν εναγωνίως απαντήσεις για τα αίτιά της. Το καταδεικνύουν και οι περισσότερες από 700.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν έπειτα από δική τους πρωτοβουλία με στόχο την αποκάλυψη της αλήθειας. Οι ελάχιστες ελπίδες των οικογενειών των θυμάτων να μάθουν τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 στρέφονται στη Δικαιοσύνη.

Οι απαντήσεις, ωστόσο, βρίσκονται στο βάθος του χρόνου και στις εγκληματικές παραλείψεις πολιτικών προσώπων που αντιμετώπιζαν με απάθεια και προκλητική αδιαφορία τα ζητήματα των σιδηροδρόμων, τακτοποιώντας ρουσφέτια και εξυπηρετώντας, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, συγκεκριμένα συμφέροντα. Που αγνόησαν προκλητικά τις προειδοποιήσεις των υπευθύνων ότι τα τρένα κινούνται στα τυφλά. Είναι η ίδια απάθεια που άφησε το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας χωρίς τα αναγκαία συστήματα ασφαλείας. Που επέτρεψε στον ανθρώπινο παράγοντα να καθορίζει τις ζωές των άλλων.

Είναι βέβαιο ότι η ανάγκη δικαίωσης των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών θα φέρει την αλήθεια στο φως. Την αλήθεια που προσπάθησε να μπαζώσει η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, εξαφανίζοντας σημαντικά στοιχεία της δικογραφίας με παρόμοιο τρόπο που εξαφανίστηκαν τα τρία βαγόνια της -μιας εκ των δύο- μοιραίας αμαξοστοιχίας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)