to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Διήμερο δράσης στα Λιπάσματα: Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και απαράδεκτες προκλήσεις από την Εθνική Κτηματική Α.Ε.

Την Κυριακή συνεχιστηκαν οι δράσεις του Δήμου από τις 9 το πρωί στον Υδατόπυργο της Δραπετσώνας (Εθνικής Αντιστάσεως & Γρηγορίου Λαμπράκη), ενώ στις 11 το πρωί διοργανώθηκε παράσταση διαμαρτυρίας για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελειοειδών από φορείς και συλλογικότητες της πόλης.


Στην πρώτη ημέρα δράσης, το Σάββατο 4/4, όπως αναφέρει ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, σε ανακοίνωσή του, στα πρώην Λιπάσματα της Δραπετσώνας, τους κατοίκους και την δημοτική αρχή της πόλης «υποδέχθηκε» υπάλληλος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ Α.Ε, ο οποίος ξερίζωνε τα δέντρα και προσπαθούσε με τραμπουκισμούς ν’ απομακρύνει τους οδηγούς των φορτηγών που εναπόθεταν από νωρίς το πρωί χώμα για την δενδροφύτευση. Στη συνέχεια, ο εν λόγω υπάλληλος κάλεσε το Λιμενικό και την Αστυνομία, ενώ στο σημείο κατέφθασε και η δικηγόρος της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ, η οποία απαιτούσε από τις αστυνομικές αρχές να σταματήσουν τα χωματουργικά μηχανήματα.

Των επεισοδίων αυτών είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες εξώδικη διαμαρτυρία του Προέδρου της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ Α.Ε ενάντια στον Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και αλλεπάλληλες προκλήσεις του υπαλλήλου της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ απέναντι στους εργαζόμενους που προετοίμαζαν το έδαφος για την δενδροφύτευση.

Παρόλες τις προσπάθειες της εταιρείας  οι κάτοικοι της πόλης με την βοήθεια των συνεργείων προχώρησαν στην δενδροφύτευση και η δράση ολοκληρώθηκε κανονικά.

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε και ας μας απειλήσουν όσο θέλουν», δήλωσε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος και συνέχισε «Οι άνθρωποι της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου πλήρωσαν με τη ζωή τους και την βιομηχανική ανάπτυξη του Πειραιά και την ερημοποίηση της βιομηχανικής ζώνης.  Είναι καιρός αυτή η περιοχή ν’ αξιοποιηθεί προς όφελος αυτών των ανθρώπων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, με χρήσεις κοινωνικής ωφέλειας που θα δώσουν ανάσα στους κατοίκους, αλλά ταυτόχρονα θα προσφέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας».

Οι δήμαρχοι του Πειραιά ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπλαση του συγκεκριμένου χώρου, που όπως σημειώνει η δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι μεγάλης και υπερτοπικής σημασίας, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει ανάσα ζωής σε όλη την Αττική, αλλά και προοπτική ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Στο μεταξύ οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής στηρίζουν και το διήμερο δράσεων που διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)