to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:42 | 18.09.2018

Πολιτική

Διήμερη εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών στην Αθήνα για τη μεταναστευτική πολιτική

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η επιτροπή CIVEX της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ)


Πάνω από 80 τοπικοί και περιφερειακοί πολιτικοί από τα κράτη-μέλη της ΕΕ αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή με θέμα πώς οι πόλεις και οι περιφέρειες μπορούν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ένταξη των μεταναστών. Το διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα, καθώς και ξεχωριστή διάσκεψη για τις προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η επιτροπή CIVEX της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) με κεντρικό ερώτημα «για ποιο λόγο πρέπει οι πόλεις και οι περιφέρειες να εντείνουν τις προσπάθειες ενσωμάτωσης των μεταναστών και με ποιον τρόπο θα το επιτύχουν;». Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, θα ακολουθήσει συζήτηση επί του σχεδίου γνωμοδότησης της ΕτΠ για το Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης.

Τη δεύτερη ημέρα, την Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη για τις «προκλήσεις ασφαλείας-περιφερειακές και τοπικές προσεγγίσεις», στην οποία την κεντρική ομιλία θα απευθύνει ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Επίσης, κατά τη δεύτερη ημέρα αντιπροσωπεία 30 μελών της ΕτΠ - τοπικών και περιφερειακών πολιτικών από όλη την Ευρώπη - θα επισκεφθούν το κέντρο προσφύγων Ελαιώνα.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την επιτροπή CIVEX της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Η επιτροπή CIVEX είναι μία από τις έξι επιτροπές της ΕτΠ και εξετάζει τους τομείς της ιθαγένειας, της διακυβέρνησης και των θεσμικών και εξωτερικών υποθέσεων. Οι υπόλοιπες πέντε επιτροπές είναι: εδαφικής συνοχής (COTER), οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής (SEDEC), εκπαίδευσης, νεολαίας και έρευνας (SEDEC), περιβάλλοντος, κλιματικής αλλαγής και ενέργειας (ENVE) και φυσικών πόρων (NAT).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)