to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:27 | 09.06.2023

Κοινωνία

Διασωληνωμένη ασθενής περιμένει 24ωρες να διακομισθεί από τη Λέρο σε ΜΕΘ της Αθήνας

Την έλλειψη πτητικών μέσων και πληρώματoς του ΕΚΑΒ καταγγέλλει ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης ιατρών καταδεικνύοντας ακόμη μία απόδειξη για την κατάρρευση του ΕΣΥ


Ακόμη ένα περιστατικό που δείχνει την κατάρρευση του ΕΣΥ έρχεται στο φως της δημοσιότητας, σε μία περίοδο που οι καταγγελίες αυξάνονται. Την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το ΕΣΥ  καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΙΘΕΛ (Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου), Γιώργος Τσουκαλάς.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ασθενής παραμένει σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο της Λέρου, το οποίο δεν διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας, εξαιτίας έλλειψης πτητικών μέσων και πληρώματος του Ε.Κ.ΑΒ, ενώ έχει βρεθεί κρεβάτι σε Μ.Ε.Θ σε Νοσοκομείο των Αθηνών και προειδοποιεί για τον κίνδυνο να χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές αν δεν μεταφερθεί άμεσα σε ΜΕΘ της Αττικής ασθενής διασωληνωμένη εδώ και 24 ώρες, στο Νοσοκομείο Λέρου.

Η συγκεκριμένη ασθενής, σύμφωνα με τον Γ. Τσουκαλά, παραμένει σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο του νησιού, το οποίο δεν διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας, εξαιτίας έλλειψης πτητικών μέσων και πληρώματος του Ε.Κ.ΑΒ, ενώ έχει βρεθεί κρεβάτι σε Μ.Ε.Θ σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι η μεταφορά της ασθενούς, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Κ.Α.Β, θα πρέπει να γίνει πρώτα με πλωτό μέσο, συνοδεία της μοναδικής αναισθησιολόγου του Νοσοκομείου έως το αεροδρόμιο της Κω, γιατί σε αυτό της Λέρου δεν προσγειώνεται το C-130.

Σημειώνεται πως στις μονάδες Υγείας των νησιών δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ, ούτε στο Νοσοκομείο Λέρου, ούτε σε εκείνο της Καλύμνου, ούτε ακόμη και σε αυτό της Κω.

Αναλυτικά η καταγγελία του Γ. Τσουκαλά:

«Από χθες το μεσημέρι, εδώ και 24 ωρες παραμένει διασωληνωμένη ασθενής στο νοσοκομείο Λέρου, το οποίο δεν διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας, εξαιτίας έλλειψης πτητικών μέσων και πληρώματος του Ε.Κ.ΑΒ . Κρεβάτι σε Μ.Ε.Θ έχει βρεθεί για την ασθενή μας σε νοσοκομείο των Αθηνών . Η μεταφορά της ασθενούς σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Κ.Α.Β θα πρέπει να γίνει πρώτα με πλωτό μέσο, συνοδεία της μοναδικής αναισθησιολόγου του νοσοκομείου μας, έως το αεροδρόμιο της Κω γιατί σε αυτό της Λέρου δεν προσγειώνεται το C-130 .

Μέσα σε λίγες ημέρες θρηνούμε τουλάχιστον 4 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.

Η άθλια κατάσταση, η οποία επαναλαμβάνεται συνεχώς διαχρονικά, έχει στοιχίσει την ζωή σε κατοίκους και επισκέπτες. Ευθύνη έχουν όλες τις κυβερνήσεις που μέχρι σήμερα εφαρμόζουν την πολιτική της υποχρηματοδοτησης, υποστελεχωσης και ιδιωτικοποίησης του Ε.Κ.ΑΒ .

Είναι υπεύθυνες όλες οι κυβερνήσεις, που συνειδητά δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές , που συνειδητά διαλύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη γιατί αποτελούν κόστος.

Στις μονάδες υγείας μας δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ, ούτε στο νοσοκομείο Λέρου, ούτε σε εκείνο της Καλύμνου, ούτε ακόμη και σε αυτό της Κω.

Ο λαός μας ξέρει καλά από την ιδία την πείρα του ότι πρόκειται για ένα έγκλημα διαρκείας, που συνεχίζεται και οξύνεται από κυβέρνηση σε κυβέρνηση.

Η υποβάθμιση, η υποστελέχωση έχουν αποτελέσει πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων.

Ταυτόχρονα έχουν μετατρέψει την ασθένεια, την αποκατάσταση, το φάρμακο σε χρυσοφόρο εμπόρευμα για τα κοράκια της ιδιωτικής υγείας και της επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ι.ΘΕ.Λ

Γ. Τσουκαλάς»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)