to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Διάνοιξη της πρώτης σήραγγας του Μετρό Θεσσαλονίκης (βίντεο-φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της κεντρικής σήραγγας του Μετρό Θεσσαλονίκης στον σταθμό "Ανάληψη" παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, ο οποίος χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα σημαντική για την Θεσσαλονίκη.


«Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχαμε ολοκληρώθηκε σήμερα η διάνοιξη της πρώτης σήραγγας και σε 1,5 μήνα θα ολοκληρωθεί η διάνοιξη της δεύτερης, επομένως τέλη Μάρτη –αρχές Απρίλη ολοκληρώνονται τα έργα πολιτικού μηχανικού όπως έχουμε σχεδιάσει» τόνισε ο Υπουργός Μεταφορών δίνοντας συγχαρητήρια στους πολιτικούς μηχανικούς, στους εργαζόμενους, την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, την κοινοπραξία, στις αρχαιολογικές υπηρεσίες και τους εργαζόμενους που «τρέχουν με μεγάλες πλέον ταχύτητες» και καταλήγοντας ότι με την «Ζουράρια κλίμακα αξιολόγησης τα επόμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ θα πάρει πρωτάθλημα»


«Το χρέος το δικό μας είναι το 2019 να ολοκληρωθεί το έργο, να μπει σε δοκιμαστική λειτουργία και το 2020 να παραδοθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και μέχρι τότε να έχουμε σχεδιάσει και ξεκινήσει και τις επεκτάσεις του Μετρό για τις δυτικές συνοικίες και το αεροδρόμιο» πρόσθεσε. 



Ιστορική μέρα χαρακτήρισε την σημερινή και ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Γ. Μυλόπουλος γιατί όπως εξήγησε,  η ολοκλήρωση της διάνοιξης της σήραγγας σημαίνει και την αρχή του τέλους για την ολοκλήρωση του έργου. 

«Όπως είναι γνωστό στα υπόγεια έργα η διάνοιξη της σήραγγας είναι το πιο μεγάλο, το πιο χρονοβόρο και ακριβό της εκτέλεσης του έργου. Όταν ολοκληρώνεται η διαδικασία αυτή, σύμφωνα με τον Γ. Μυλόπουλο έχει ολοκληρωθεί το δυσκολότερο κομμάτι του έργου.Όταν ολοκληρώνεται η διάνοιξη της σήραγγας είναι ένα γεγονός που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο και εδώ στην Θεσσαλονίκη επειδή ταλαιπωρηθήκαμε πάρα πολύ με τις καθυστερήσεις και το σταμάτημα για 3 χρόνια του έργου, η σημερινή μέρα δίνει πλέον την βεβαιότητα ότι σε 2 χρόνια θα ξεκινήσουν οι δοκιμές και το 2020 θα παραδοθεί στους πολίτες» επεσήμανε ακόμη.



 

Ο κ. Μυλόπουλος υπογράμμισε ότι αφού έχει πλέον ξεπεραστεί το εμπόδιο του σταθμού της Βενιζέλου, μια από τις βασικές αιτίες που σταμάτησε το έργο με  την καλύτερη λύση που πέρασε από το ΚΑΣ την περασμένη εβδομάδα και έχοντας ολοκληρώσει και τις σήραγγες, το Μετρό της Θεσσαλονίκης μπαίνει στην τελευταία του διαδρομή, στάδια. 
 

Όσον αφορά στην Καλαμαριά το έργο συνεχίζεται και σε δύο μήνες ξεκινά η διάνοιξη των σηράγγων εκεί. 


Αυτό που ακολουθεί είναι ο σχεδιασμός για τις Δυτικές συνοικίες ήδη έχει δημοπρατηθεί, σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, η γεωτεχνική και γεωλογική μελέτη για την επέκταση της γραμμής Νεάπολη, Σταυρούπολη, Πολίχνη μέχρι το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και  τα επόμενα χρόνια αναμένεται να βρεθεί χρηματοδότηση και πριν ολοκληρωθούν η βασική γραμμή και η γραμμή Καλαμαριάς να ξεκινήσουν οι εργασίες στις περιοχές εκεί. 


 

«Δώσαμε προτεραιότητα στις Δυτικές Συνοικίες  γιατί η πολιτεία χρωστάει στους πολίτες που μένουν εκεί και ταλαιπωρούνται καθημερινά με δύο και τρεις συγκοινωνίες και στη συνέχεια θα ολοκληρωθεί η σύνδεση της Μίκρας και του αεροδρομίου. Οι αρχαιολογικές εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα όταν εκδοθεί η απόφαση της Υπουργού και μένει να γίνει η οριστική μελέτη και να ξεκινήσει το κατασκευαστικό κομμάτι» είπε σχετικά.
 

Αναφορικά με την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι πολίτες στην περιοχή της Δελφών ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε ότι «το 2017 θα είναι χρονιά που το κατασκευαστικό κομμάτι του έργου θα ολοκληρώνονται το ένα μετά το άλλο και οι καταλήψεις δρόμων θα σταματήσουν. Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στους πολίτες της περιοχής είναι να απαλλάξουμε την πόλη από την φθορά που υπέστη εξαιτίας της καθυστέρησης του έργου».


 

«Είναι αλήθεια ότι ταλανίστηκε η Θεσσαλονίκη από τις καθυστερήσεις αλλά όλα αυτά γίνονται όσο πιο γρήγορα για να ικανοποιηθεί η ανάγκη αυτής της πόλης για προσβασιμότητα και δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης. Το γεγονός ότι συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς η κατασκευή είναι ευτυχές και αποδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει τον λόγο της εμπράκτως» δήλωσε από την πλευρά της η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)