to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:35 | 24.06.2020

Πολιτική

«Διαλέξαμε λάθος πλευρά στη Λιβύη», παραδέχεται σύμβουλος του πρωθυπουργού (βίντεο)

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προέβη το βράδυ της Τρίτης ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Θάνος Ντόκος, ο οποίος άσκησε, εμμέσως πλην σαφώς, στις επιλογές της κυβέρνησης στο θέμα της Λιβύης και παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα είναι μόνη διπλωματικά απέναντι στην Τουρκία.


Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών:

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Ντόκος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση επένδυσε λάθος στην πλευρά του Χάφταρ, ο οποίος χάνει, πλέον, διαρκώς εδάφη και το πολιτικό του μέλλον μάλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο.

«Έχει αλλάξει το momoentum της σύγκρουσης. Από εκεί που είχαμε “επενδύσει” και εμείς όταν φαινόταν ότι έχει το πάνω χέρι, πλέον φαίνεται ότι χάνει στο πεδίο των μαχών και ίσως οι πολιτικές του μέρες να είναι μετρημένες. Από την άλλη, έχουμε μια ομάδα κρατών, που όλο και διευρύνεται και θεωρεί ότι το στρατιωτικό κομμάτι αυτό έφτασε στο τέλος του και δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό, άρα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία δημιουργίας νέας Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας. Υπάρχει βέβαια και η στάση της Τουρκίας ως προς τις διαπραγματεύσεις, που είναι προβληματική σε κάθε επίπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε και η εκτίμησή του για το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο, για το οποίο δήλωσε ότι «θα πρέπει να ζήσουμε για κάποιο διάστημα», ενώ παραδέχθηκε ότι παρά τις δηλώσεις στήριξης από ΗΠΑ και Ε.Ε., η υπόθεση αυτή δεν φαίνεται να είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα για Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες.

«Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι κάτι που μας προβληματίζει πάρα πολύ αλλά δεν αφορά μόνο εμάς. Έχουμε δηλώσεις συμπαράστασης από τις ΗΠΑ και την ΕΕ αλλά δε νομίζω ότι είναι υψηλή προτεραιότητα για εκείνους, όμως φοβάμαι πως δεν πρόκειται να το ανταλλάξουν με κάποιο δικό τους συμφέρον. Άρα, φοβάμαι ότι είναι μια πραγματικότητα με την οποία θα πρέπει να ζήσουμε για κάποιο διάστημα, μέχρι να βρούμε τρόπους να το υπονομεύσουμε» ανέφερε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Θάνος Ντόκος είχε απασχολήσει ξανά την επικαιρότητα τον Φεβρουάριο, όταν, μέσω του «Φιλελεύθερου» της Κύπρου είχε μιλήσει για συνεκμετάλλευση με την Τουρκία στο Αιγαίο. Μετά τον σάλο είχε θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, όμως αυτή δεν έγινε δεκτή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)