to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:20 | 10.05.2016

Πολιτική

Διαδοχικές συναντήσεις του Δ. Μάρδα στο Αμμάν με υπουργούς της Ιορδανίας

Σειρά συναντήσεων με υπουργούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ιορδανίας είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στο Αμμάν, με αφορμή την προετοιμασία της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ιορδανίας.


Για πρώτη φορά, σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, στις συναντήσεις του υφυπουργού Εξωτερικών με τους υπουργούς και αξιωματούχους της ιορδανικής κυβέρνησης συμμετείχαν και εκπρόσωποι των ελληνικών επιχειρήσεων. Η καινοτομία αυτή, που εφαρμόσθηκε πιλοτικά στην περίπτωση της Ιορδανίας, θα ενσωματωθεί στην πρακτική του υπουργείου Εξωτερικών και θα εμπλουτιστεί και με άλλους φορείς και επιμελητήρια.

Κατά την επίσκεψή του στο Αμμάν που ολοκληρώθηκε σήμερα, ο κ. Μάρδας συναντήθηκε με τον υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Προμηθειών της Ιορδανίας, τον υπουργό Ενέργειας και Ορυκτού Πλούτου, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υδάτων και Άρδευσης, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Σχεδιασμού και Διεθνούς Συνεργασίας, καθώς και με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών και Αποδήμων.

Στο περιθώριο της επίσκεψης, συμφωνήθηκε, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η ιορδανική αντιπροσωπεία που θα επισκεφθεί την Αθήνα, τον Σεπτέμβριο 2016, για τη σύγκληση της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος-Ιορδανίας, να συνοδεύεται από επιχειρηματική αποστολή.

Σήμερα, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Ιορδανία, ο κ. Μάρδας απηύθυνε χαιρετισμό σε επιχειρηματικό φόρουμ, που συνδιοργανώθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Αμμάν και τον ΣΕΒ, με συμμετοχή ελληνικών και ιορδανικών επιχειρήσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)