to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:24 | 06.04.2023

Διεθνή

Διαδηλωτές εισέβαλαν με καπνογόνα στα γραφεία της BlackRock στο Παρίσι

Εκπρόσωποι και μέλη διαφόρων εργατικών συνδικάτων εισέβαλα στα κτίριο που στεγάζετε η αμερικανική εταιρεία στο Παρίσι, στέλνοντας μήνυμα την αντίθεση τους στην συνταξιοδοτική μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, στον μεγαλύτερο διαχειριστή κεφαλαίων στον κόσμο.


Διαδηλωτές κατά της μεταρρύθμισης του Συνταξιοδοτικού της κυβέρνησης Μακρόν εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας BlackRock στο Παρίσι, ενώ η ένταση συνεχίζεται σε ολόκληρη τη Γαλλία, με καθημερινές διαδηλώσεις.

Την Πέμπτη διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο που στεγάζει το γραφείο της BlackRock στο Παρίσι, τον μεγαλύτερο διαχειριστή χρημάτων στον κόσμο.

«Ο στόχος αυτής της ενέργειας είναι πολύ απλός. Πήγαμε στα κεντρικά γραφεία της BlackRock για να τους πούμε: τα λεφτά των εργαζομένων, για τις συντάξεις μας, τα παίρνουν», ανέφερε ο Ζερόμ Σμιτ, εκπρόσωπος του γαλλικού συνδικάτου SUD.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν διαδηλωτές να εισέρχονται στο κτίριο γραφείων Centorial, που βρίσκεται κοντά στην Όπερα της Όπερας Γκαρνιέ, κρατώντας κόκκινες φωτοβολίδες και εκτοξεύοντας καπνογόνα.

Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, δεν έχει διαδραματίσει κάποιο ρόλο έως τώρα στις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις. Ωσόστο οι εργαζόμενοι στόχευσαν την εταιρεία λόγω της εργασίας της για ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία, σύμφωνα με τη διαδηλώτρια Φρανσουάζ Ονίκ, δασκάλα που μίλησε στο Reuters.

Το σχέδιο αυτό του Μακρόν, το οποίο προβλέπει κυρίως την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια, υιοθετήθηκε στις 20 Μαρτίου έπειτα από εβδομάδες διαδηλώσεων και άγονων συζητήσεων στην Εθνοσυνέλευση. Για την υιοθέτησή του χρησιμοποιήθηκε ένας συνταγματικός μηχανισμός που την επέτρεψε χωρίς την ψήφο του κοινοβουλίου. Το αποτέλεσμα ήταν να επιδεινωθούν οι σχέσεις ανάμεσα στον αρχηγό του κράτους και τους κοινωνικούς εταίρους, ιδιαίτερα τη μεταρρυθμιστική εργατική συνομοσπονδία CFDT.

tags: Γαλλία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)