to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:16 | 25.02.2014

Διεθνή

Διαδηλώσεις κατά Ερντογάν και καταστολή σε Αγκυρα, Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη (ενημέρωση)

Η αστυνομία χρησιμοποίησε νερό υπό πίεση και δακρυγόνα για να διαλύσει μια συγκέντρωση αρκετών χιλιάδων διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη, καθώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία για το σκάνδαλο διαφθοράς, στο οποίο εμπλέκονται πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Tούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησής του. Τι συμβαίνει ανά πόλη αυτή την ώρα.


Μια συνοπτική ενημέρωση από το ΑΠΕ, κατά τις 10 το βράδυ:

Οι διαδηλωτές στη συνοικία Καντικιόι της Κωνσταντινούπολης φώναζαν «Κυβέρνηση παραιτήσου» και «Ταγίπ Ερντογάν, κλέφτη!».

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε διαλύσει μια άλλη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για τον ίδιο λόγο, σε πανεπιστήμιο της Άγκυρας.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι «κατασκεύασαν» μια τηλεφωνική συνομιλία του, στην οποία φέρεται να συμβουλεύει τον γιο του πώς θα ξεφορτωθεί μεγάλα χρηματικά ποσά, την ημέρα που η τουρκική αστυνομία έκανε έρευνες σε σπίτια στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Το resistra.net  παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τα τεκταινόμενα. Επιχειρούμε μια σύνοψη ανά πόλη, αυτή την ώρα (10 μ.μ.):

Μπαχαρίγιε, Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη: Με συνθήματα όπως "Κυβέρνηση παραιτήσου" και "Ο Μπερκίν Ελβάν είναι η τιμή μας" ξεκίνησε κατά τις 7 μ.μ. η πορεία στο Καντικιόι. (Ο Μπερκίν Ελβάν είναι σε κώμα εδώ και περίπου εννέα μήνες, μετά από χτύπημα με δακρυγόνο στο κεφάλι). Η διαδήλωση στην περιοχή του Γκεζί τελείωσε κατά τις 9.30 το βράδυ. Ο κόσμος θα κατεβεί στους δρόμους πάλι αύριο βράδυ. Δακρυγόνα έπεσαν από την αστυνομία νωρίτερα στις συνοικίες Καντικόι και Καντιφέ.

 

Η αστυνομία διέλυσε με δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και ρίψεις νερού από αύρες τις διαδηλώσεις στις δύο συνοικίες της πόλης (βίντεο)

Καντικιόι, Κων/πολη

Αγκυρα: Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται ως αυτή την ώρα. Δύο αύρες επιτίθενται στον κόσμο στην οδό Κέννεντυ και Μπεστεκαρ. Οι διαδηλωτές και διαδηλώτριες απαντούν με πέτρες. Η διαδήλωση στην οδό Κενεντυ συνεχίζει με συνθήματα και χτυπήματα σε κατσαρολικά. Η αστυνομία συνεχίζει τις επιθέσεις με κανόνια νερού (αύρες) ενάντια στους διαδηλωτές και διαδηλώτριες. Τρεις αύρες, δύο τεθωρακισμένα και πολλοί αστυνομικοί παραμένουν μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην οδό Κέννεντυ (βίντεο)

Σμύρνη

Σμύρνη:  Έχουν τραυματιστεί πολλοί μετά τις επιθέσεις της αστυνομίας. Ασθενοφόρο και πυροσβεστικό πηγαίνει προς τη διαδήλωση. Οι διαδηλωτές και διαδηλώτριες συγκρούονται με τους αστυνομικούς σε διάφορα σημεία σε όλη την πόλη.  Μια ακόμη φωτογραφία:

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)