to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:45 | 27.05.2019

πηγή: Στο Κόκκινο 105,5

Πολιτική

«Αν δεν υπήρχε κατακερματισμός θα μιλούσαμε με άλλα δεδομένα στον δήμο Θεσσαλονίκης»

Αναντίστοιχο με τις προσδοκίες του κόσμου της αριστεράς χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Α` Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4».


Πρόσθεσε ωστόσο πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από μια δύσκολη κυβερνητική θητεία τρεισήμισι ετών υπό δύσκολες, έκτακτες συνθήκες, όπου πάρθηκαν δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις».

«Υπήρξε φθορά από την κυβερνητική θητεία, σε κάθε περίπτωση εμείς συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά, η δημοκρατική και πολιτική ευαισθησία του πρωθυπουργού οδήγησε στο να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Σε αυτές τις εκλογές θα κληθεί η κοινωνία να επιλέξει ανάμεσα στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό που πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης και στις δυνάμεις της προόδου και της κοινωνικής προστασίας, που πρεσβεύουμε εμείς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δουίτσης.

Κληθείς να σχολιάσει την νίκη του Απόστολου Τζιτζικώστα από την πρώτη Κυριακή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Δουίτσης ανέφερε πως «η υποψηφιότητα του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε με σημείο εκκίνησης αρκετά πίσω», καθώς δεν υπήρχε πρότερο αυτοδιοικητικό σχήμα στην Περιφέρεια. «Ο κ. Γιαννούλης είχε μπροστά του τρεις μήνες να αντιμετωπίσει μια σειρά από ζητήματα με το στήσιμο του ψηφοδελτίου και της παράταξης του, καθώς και με το να γίνει γνωστή η υποψηφιότητα και η παράταξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαπίστωσε ωστόσο ότι «έπαιξε ρόλο η επιλογή Τζιτζικώστα να μην έρθει σε διάλογο με τους υπόλοιπους υποψηφίους». «Ο κ. Τζιτζικώστας αντιμετωπίζεται ως θείο βρέφος, δεν υπάρχει καμία κριτική προς το πρόσωπο του από τα μέσα ενημέρωσης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τον δήμο Θεσσαλονίκης ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Α` Θεσσαλονίκης δήλωσε πως «αν δεν υπήρχε κατακερματισμός στην κεντροαριστερά θα μιλούσαμε με άλλα δεδομένα».

Τόνισε δε πως  οι διαφορές ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους υποψήφιους δημάρχους είναι μικρές, και η τέταρτη θέση δεν αποτυπώνει αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα.

«Υπάρχουν ευθύνες για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η προσπάθεια να υπάρξει κοινή υποψηφιότητα από τον προοδευτικό χώρο, και αυτές οι ευθύνες ξεκινούν από τον Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και από αυτοδιοικητικούς παράγοντες που επέλεξαν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι στη βάση μιας μικροκομματικής αντίληψης και προσωπικών συμφερόντων» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Δουίτσης και συμπλήρωσε ότι «η υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου αποδείχθηκε ότι ήταν αυτή η οποία από τον προοδευτικό χώρο θα μπορούσε να διεκδικήσει την δημαρχεία της Θεσσαλονίκης»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)