to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 14.06.2012

left.gr

Πολιτική

Δεν ξεχνάμε: Τα ρουσφέτια του Σαμαρά στο Μουσείο της Ακρόπολης

"Σαν πας στην Καλαμάτα" λέει το δημοτικό τραγούδι. Κάπως έτσι ένιωθε κάποιος και το 2009 όταν ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Όταν έμπαινες στο Μουσείο νόμιζες ότι είχες πάει στην Καλαμάτα, αφού πάρα πολλοί υπάλληλοι του Μουσείου κατάγονταν από τη Μεσσηνία, τόπο καταγωγής του Αντώνη Σαμαρά.



Οι πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν την Ελλάδα κατά τη Μεταπολίτευση και το στελεχιακό τους προσωπικό, προκειμένου να έρχονται και να επανέρχονται στην εξουσία, επένδυαν επιτυχημένα για πολλά χρόνια στη συλλογική αμνησία των πολιτών, ή καλύτερα στη συλλογική τους επιθυμία να ξεχάσουν, την οποία πετύχαιναν πετώντας πάνω στο προεκλογικό τραπέζι προσωπικές και συλλογικές υποσχέσεις και συναισθηματισμούς. Σήμερα, επειδή δεν είναι πια σε θέση να υποσχεθούν τίποτα, αλλά και επειδή αυτά που θα ήθελαν να ξεχαστούν έχουν γίνει τόσα πολλά που δεν ξεχνιούνται με τίποτα, έχουν καταφύγει στο μόνο πεδίο τους έχει απομείνει: το φόβο. Όμως, ακόμη και αυτός αποδεικνύεται ανίκανος να καλύψει κάτω από τη σκόνη του τα πολλά και βαριά που φορτώνουν τη ζωή της Ελλάδας και από τα οποία ο κόσμος φαίνεται πως ετοιμάζεται να απαλλαχθεί. Κι αφού η συλλογική μνήμη είναι σε φόρμα αυτήν την περίοδο, ας την τροφοδοτήσουμε κι εμείς με ένα πρόσφατο περιστατικό, από αυτά που ίσως κάποτε να κάνουν τους ανθρώπους να απορούν για το πώς μπορούσαν να γίνονται σε μία χώρα της Ευρώπης.

Οι Μεσσήνιοι του Μουσείου


Το 2009 ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Λίγο καιρό μετά, ήρθε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ που αναδείκνυε το ότι πάρα πολλοί υπάλληλοι του Μουσείου κατάγονταν από την Μεσσηνία. 
Σατανική σύμπτωση: υπουργός πολιτισμού – εγκαινίασε μάλιστα το Μουσείο – εκείνη την περίοδο είναι ο Αντώνης Σαμαράς, του οποίου η εκλογική περιφέρεια είναι η Μεσσηνία! Η καταπληκτική απάντηση του διευθυντή του Μουσείου, Δημήτρη Παντερμαλή, ήταν πως από τους 126 υπαλλήλους, μόλις (!) 27 ήταν κάτοικοι Μεσσηνίας. Άλλοι 27 προέρχονταν από άλλες περιοχές της Ελλάδας και οι υπόλοιποι ήταν από την Αθήνα. Πέρα από το γεγονός ότι μεταξύ των «Αθηναίων» υπήρχαν και αρκετοί Μεσσήνιοι (όπως προκύπτει άλλωστε και από το ρεπορτάζ!), το γεγονός και μόνο πως ο αριθμός των υπαλλήλων από τη Μεσσηνία είναι ίδιος με το αριθμό των υπαλλήλων από όλη την υπόλοιπη περιφέρεια, είναι ενδεικτικό μιας διακριτής μεταχείρισης των εκλογικών φίλων του κ. Σαμαρά. Άλλωστε, οι υπάλληλοι ακούγονται και στο βίντεο του ρεπορτάζ να λένε πως «όλοι εδώ από την Καλαμάτα είναι»!

Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά, μετά από αυτά, αλλά και μετά από όλα όσα έχουμε δει ως τώρα. Ένα μόνο: για πείτε τώρα, κύριε Σαμαρά, με τι μούτρα εμφανίζεστε ακόμη μπροστά μας για να μας πείσετε πώς θα οδηγήσετε στην αναγέννηση αυτής της χώρας;


Το βίντεο με το ρεπορτάζ, από την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου.


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)