to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:35 | 11.05.2017

Πολιτική

«Δεν θίγονται τα επιδόματα των παραπληγικών - Ανοιχτή πάντα η πόρτα της Θ. Φωτίου»

Πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή το χθεσινό αίτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών για συνάντηση μαζί της, επισημαίνουν ότι η αναπληρώτρια υπουργός δεν είχε ειδοποιηθεί εκ των προτέρων γι’ αυτή τους την επιθυμία και δεν βρισκόταν στη Βουλή ωστόσο, η πόρτα του γραφείου της είναι ανοιχτή, όπως έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν


Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, είναι γνωστό ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου είναι πάντα πρόθυμη να συναντηθεί και να συνομιλήσει όχι μόνο με τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ) αλλά και με όλες τις ευπαθείς ομάδες. Η πόρτα του γραφείου της είναι ανοιχτή και αυτό ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών το γνωρίζει καλά.

Άλλωστε μόλις λίγο καιρό πριν, στις 21 Μαρτίου 2017,  μέλη του Συλλόγου είχαν συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κ. Δημήτρη Καρέλλα με τον οποίο και συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα για όλα τα θέματα τους.

Χτες ο ΠΑΣΠΑ επιθυμούσε να συναντηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό στη Βουλή, χωρίς η ίδια να έχει ειδοποιηθεί εκ των προτέρων γι’ αυτή τους την επιθυμία, χωρίς να έχει κλειστεί ραντεβού και χωρίς η υπουργός να βρίσκεται στη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν οι ίδιες πηγές, σεβόμενοι την αγωνία των παραπληγικών, θέλουμε κατηγορηματικά να διαβεβαιώσουμε ότι τα επιδόματά τους δεν θίγονται.

 

Χθες, Τετάρτη, εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και ζητούσαν να συναντήσουν τη Θ. Φωτίου για να της εκφράσουν όπως είπαν, «την αντίθεση τους στις μνημονιακές πολιτικές που στοχοποιούν τα δικαιώματα τους και να της ζητήσουν να μην περικοπούν οι παροχές και τα επιδόματα τους».

Μετά από μεσολάβηση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή αποχώρησαν καθώς τους διαβεβαίωσε ότι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο, δεσμεύτηκε ότι θα επανεξεταστούν τα αιτήματα τους και δεν θα τους γίνουν περικοπές.

Οι εκπρόσωποι των Ατόμων με Ειδικής Ανάγκες, που το πρωί της Τετάρτης συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, επισκέφθηκαν και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή παίρνοντας διαβεβαιώσεις από στελέχη του κόμματος ότι, θα στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)