to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:44 | 22.11.2018

Διεθνή

«Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω», δηλώνει ο Σαλβίνι, πιο χαμηλούς τόνους επιλέγει ο Κόντε

Μαίνεται η αντιπαράθεση με την Κομισιόν


Ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε και πάλι στην αντιπαράθεση της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Δεν κάνουμε βήμα πίσω διότι τα χρήματα που περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό αφορούν την υγεία και το δικαίωμα στην υγεία δεν μπορεί να θιγεί. Υπάρχει μια συνολική ιδέα για την Ιταλία που αναπτύσσεται», τόνισε ο Σαλβίνι.

Την ίδια ώρα, ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε ότι, «αν πρόκειται για το συμφέρον των Ιταλών, δεν θα γίνουν υποχωρήσεις». Παράλληλα, όμως, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από πνεύμα υπευθυνότητας» και πως «δεν υπάρχει καμία υποτιθέμενη ανταρσία κατά των κοινών κανόνων».

Ο Κόντε πρόσθεσε ότι «με την Ευρώπη υπάρχει ένας κοινός στόχος» και αυτός είναι «η καταβολή προσπάθειας για τη μείωση του δημόσιου χρέους».

Υπενθυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε την Τετάρτη και πάλι το σχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019 που έχει καταρτίσει ο συνασπισμός που βρίσκεται στη εξουσία στη Ρώμη, και το οποίο «βρίσκεται εκτός του πλαισίου των ευρωπαϊκών ορίων», ανοίγοντας τον δρόμο για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Ιταλία.

«Με αυτό που η ιταλική κυβέρνηση έχει βάλει το τραπέζι, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος η χώρα να βυθισθεί στην αστάθεια... Η εκκίνηση μίας " διαδικασίας υπερβάλλοντος ελλείμματος" με βάση το χρέος είναι δικαιολογημένη», ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις. Η διαδικασία αυτή μπορεί να καταλήξει μακροπρόθεσμα, στην επιβολή οικονομικών κυρώσενω κατά της Ιταλίας.

«Έφτασε το γράμμα τον Βρυξελλών; Εντάξει, περιμένουμε εκείνο του Άι Βασίλη», η χθεσινή ειρωνική απάντηση Σαλβίνι

O Γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι επέλεξε και χθες, ως συνήθως, να ανεβάσει και πάλι τους τόνους, και υπογράμμισε με ειρωνεία:

«Έφτασε το γράμμα τον Βρυξελλών; Εντάξει, περιμένουμε εκείνο του Άι Βασίλη». «Ας μας αφήσουν να δουλέψουμε. Μου φαίνεται ασεβές να επιβληθούν κυρώσεις για μέτρα που στοχεύουν στην ανάπτυξη. Θα τα πούμε σε ένα χρόνο, αλλά δεν θέλω προκαταλήψεις. Εμείς πιστεύουμε στην αποτελεσματικότητα του προϋπολογισμού μας, εγώ δεν αμφισβητώ τους προϋπολογισμούς των άλλων χωρών», πρόσθεσε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)