to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δεκέμβρης... αλλά κι αυτό σχετικό είναι

Πέρασαν πέντε χρόνια, πέρασαν πολύ περισσότερα, δεν πέρασε ούτε μιά στιγμή. Φρασούλες αλιευμένες ‘δεξιά κι αριστερά', γεγονότα, περισσότερο ή λιγότερο σχετικά μεταξύ τους, έτσι όπως καταλαβαίνω κάποια πράγματα ή, πολύ περισσότερο, όπως δεν καταλαβαίνω τίποτα.


2008: Στις φλόγες τυλίχθηκε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Συντάγματος, καθώς και είσοδοι κτιρίων όπου στεγάζονται υπηρεσίες υπουργείων.

2013: Τρίτο περιστατικό πυρκαγιάς σε σπίτι χωρίς ρεύμα σήμερα.

2008: Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες.

2013: Όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, με το τέλος του 2013 εκπνέουν οι υφιστάμενες προστασίες για την πρώτη κατοικία, γεγονός που υποχρεώνει την κυβέρνηση να δράσει.

2008: Μη μας ρίχνετε άλλα δακρυγόνα. Εμείς κλαίμε και από μόνοι μας.

2013: Μια ηλικιωμένη γυναίκα δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της, στον τόπο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας στο Κερατσίνι.

2008: Κυρίες και κύριοι διακόπτουμε το πρόγραμμά μας καθώς έχουμε επεισόδια στα Εξάρχεια. Στη συμβολή των δρόμων της Μεσολογγίου με την οδό Τζαβέλλα διερχόμενο περιπολικό του τμήματος Εξαρχείων έπεσε πάνω σε ομάδα αντιεξουσιαστών που επιχείρησαν να επιτεθούν κάνοντας χρήση μολότοφ.

2013: Άνοιξε ο σταλινικός βόθρος της άκρας αριστεράς και βρωμίζει τον τόπο, εις βάρος της γνωστής δημοσιογράφου Νάντιας Αλεξίου, που κατέθεσε ως μάρτυς στη δίκη του Ηλία Κασιδιάρη. (Χρ. Παππάς: Ο ιστότοπος του εθνικιστή βουλευτή Επικρατείας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.)

2008: Νεαροί εισέβαλλαν στην ΕΡΤ και διέκοψαν το δελτίο ειδήσεων

2013: Στον «αέρα» το πρώτο δελτίο ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης

2008: Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς τους νέους και ύστερα από πόσα χρόνια θα ζητήσουν τον λόγο από τον Αλαβάνο. Δεν ξέρω καν αν θα υπάρχει τότε Αλαβάνος ή ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρω όμως ότι πολλά σημερινά παιδιά υποθηκεύουν το μέλλον τους, ίσως να χαραμίσουν τα πιο παραγωγικά χρόνια της ζωής τους, επειδή ένα πολιτικό κόμμα ήθελε να ζήσει τις επαναστατικές φαντασιώσεις του.

2013: Πρεμιέρα Πρετεντέρη με Μπακογιάννη, Καψή, Μαριά, Αλαβάνο.

2008: 15χρονος νεκρός, το μίσος μεγαλώνει – Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι

2013: Συνελήφθησαν 13 άτομα στη Θεσσαλονίκη γιατί έγραφαν συνθήματα με αφορμή το θάνατο του 19χρονου στο Περιστέρι.

2008: ...ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλο και την υποχρέωσαν να το καταπιεί…

2013: Νέα Μανωλάδα στην Αιτωλοακαρνανία.

2008: Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ εξέφρασε το αγωνιώδες ερώτημα πότε επιτέλους η Πολιτεία θα λάβει αποτελεσματικά μέτρα για τη διαφύλαξη της περιουσίας των πολιτών και την ομαλή οικονομική κίνηση στο κέντρο της πρωτεύουσας.

2013: Μία στις τρεις επιχειρήσεις του κέντρου έχουν κλείσει.

2008: Ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά των «κουκουλοφόρων».

2013: Ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις επέστρεψε ο πρόεδρός του από τις ΗΠΑ, όπου έδωσε διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο, στους υπερατλαντικούς εταίρους και στην ευρωζώνη, ξεκίνησε κάνοντας για μια ακόμα φορά ψευδεπίγραφη αντιπολίτευση. (ΚΚΕ έτσι;)

Ιανουάριος 2009: …καταδικάζοντας όλες τις μορφές βίας απ΄ όπου κι αν εκδηλώνονται…δεν υιοθετεί τη λέξη εξέγερση για τις κινητοποιήσεις της νεολαίας…Η μόνη στρατηγική, που δίνει ελπίδες στους πολίτες και προοπτική στη χώρα, είναι η προγραμματική σύγκλιση και συνεργασία των ευρύτερων δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού. (Σπύρος Λυκούδης, ΤΑ ΝΕΑ)

Ιούνιος 2012: Κυβερνητική συνεργασία των κομμάτων Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά.

2008: Με ενδιαφέρει αυτό που έχω καθήκον μου και που έχουν όλοι οι έντιμοι δικηγόροι …Σε μια τέτοια υπόθεση δεν θα συμμετείχα αν δεν είχα αδιάσειστα στοιχεία ότι όλα είναι δυστυχώς μία παρεξήγηση.

2013: "Άνθρωπος της Εκκλησίας", "Είμαστε φίλοι από παιδιά". Ο Αλέξης Κούγιας για τον Μάκη Ψωμιάδη.


2008: Η δημοκρατία σας βρωμάει δακρυγόνο

2013: Η δημοκρατία δεν φοβάται την αλήθεια (Αντ. Σαμαράς)

2008: Η ερώτηση.

2013: Ελπίζω όχι η απάντηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)