to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:20 | 07.12.2012

left.gr

Πολιτική

Δεκέμβρης 2012: Διαδηλώσεις παντού! (το χρονικό από όλη την Ελλάδα)

Με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια, δεκάδες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σήμερα Πέμπτη 6 Δεκέμβρη. Το hashtag των σημερινών κινητοποιήσεων στο twitter: #6dgr.



To βίντεο του Left.gr από την πορεία στην Αθήνα




23.13 Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια μετά την πορεία για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει από την αστυνομία, από το πρωί, 56 προσαγωγές και 6 συλλήψεις. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


22.46 Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στα Εξάρχεια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σοβαρά τραυματισμένος άνθρωπος, ο οποίος χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ ενώ ήταν μπρούμυτα και με τα χέρια δεμένα. Επιπλέον, υπάρχουν μαρτυρίες και για άλλους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών από τα ΜΑΤ.


21.52 50 προσαγωγές και 6 συλλήψεις μέχρι στιγμής από τις πορείες και τα επεισόδια. (@MakisSinodinos)


21.44 (Αθήνα) Σύμφωνα με μαρτυρία, μαθητής διαπίστωσε ότι είχε χάσει τα λιγοστά χρήματα που είχε μαζί του, μετά από εξακρίβωση των στοιχείων του και έλεγχο από άνδρες της ομάδας Δέλτα, στη συμβολή των οδών Σπύρου Τρικούπη και Αλεξάνδρας. Όταν ο μαθητής ζήτησε πίσω τα χρήματά του, ο αστυνομικός τον απώθησε βίαια. 


21.39 (Αθήνα) Συνεχίζονται σποραδικά οι αψιμαχίες γύρω από την πλατεία Εξαρχείων. (@doleross)


21.25 (Αθήνα) Παιδομάζωμα σήμερα στη ΓΑΔΑ. 20 από τους 35 προσαχθέντες είναι ανήλικοι. (@tsimitakis)


21.18 (Γιάννενα) Φωτογραφία από την πορεία



21.12 (Αθήνα) Φωτογραφία... Στην Στουρνάρη ο Αίαντας. (@MakisSinodinos)


Media preview


21.02 (Αθήνα) Στην Στουρνάρη κατευθύνεται το υδροβόλο της αστυνομίας, η αύρα "Αίαντας". (@doleross)


20.57 (Καλαμάτα) Φρίκη απόψε στην Καλαμάτα από το σύνθημα που ακούστηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής "ΕΣΑ -SS -Ανθρωπιστές". (@TharrosNews)



20.50 (Θεσσαλονίκη) Στην Ιασωνίδου μπαίνει η κεφαλή της πορείας. (alterthess.gr)


20.49 (Θεσσαλονίκη) Στην Αγ. Δημητρίου η πορεία. Διαδηλωτές έριξαν τα κιγκλιδωματα που υπάρχουν μπροστά από τον δρόμο που ανεβαίνει προς το ΑΤ Ανω πόλης. (alterthess.gr)


20.41 (Θεσσαλονίκη) Συνεχίζει η πορεία στην Αγίου Δημητρίου. ακόμη περνούν διαδηλωτές μπροστα από το υπουργείο. (alterthess.gr)


20.33 Διμοιρίες ΜΑΤ βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας Εξαρχείων. Ένταση τώρα και κοντά στο ΒΟΞ, ενώ ΔΙΑΣ περιπολούν στα στενά. (@doleross)


20.09 Διμοιρίες των ΜΑΤ μετακινούνται από το Σύνταγμα με προορισμό τα Εξάρχεια όπου συνεχίζονται τα σποραδικά επεισόδια. (@doleross)


20.00 (Καλαμάτα) Η αντί φασιστική πορεία πρόσωπο με πρόσωπο με μέλη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται πίσω από τα ΜΑΤ. Στο σημείο βρίσκεται και ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΧΑ Δ.Κουκούτσης (@TharrosNews)





19.57 (Αθήνα) "Κλεφτοπόλεμος" με μικρές ομάδες νεαρών και ΜΑΤ πέριξ της Μπενάκη προς την Σόλωνος κ στα Εξάρχεια. (@doleross) Καμμένοι κάδοι στην Μπενάκη (@ailatank)


Media preview


19.53 (Αθήνα) Ένα μεγάλο μέρος της πορείας κατευθύνεται προς τα Εξάρχεια. Στις 9μμ προγραμματισμένο μνημόσυνο στο σημείο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. (@doleross)


19.45 (Θεσσαλονίκη) Στην Τσιμισκή η κεφαλή της πορείας. Στην πορεία συμμετέχουν μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων, Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Αγωνιστικές Κινήσεις, ΟΚΔΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ. (alterthess.gr) Πάνω από 4000 διαδηλωτές σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. 


19.43 (Αθήνα) Στα Προπύλαια και πάλι η πορεία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και Αντιεξουσιαστικής Κίνησης.  (@doleross)


19.35 (Αθήνα) Άλλη μια φωτογραφία από το Σύνταγμα, ενδεικτική της μνημονιακής "δημοκρατίας" που ζούμε και των χαρακτηριστικών της. (φωτογραφία @DemiDi_)


Media preview


19.33 (Καλαμάτα) Η πορεία των φοιτητών, έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας στην Καλαμάτα πριν λίγo. (@TharrosNews)



19.30 (Θεσσαλονίκη) Πανοραμική φωτογραφία της διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη. (@mycampusgr)


Media preview


19.26 (Αθήνα) Δεν επιτρέπεται στην πορεία η πρόσβαση στη Βουλή. Μοναδική διαδρομή για τους διαδηλωτές η Πανεπιστημίου. (@prezatv)


Media preview


19.23 (Αθήνα) Η αρχή της πορείας έχει φτάσει στη Βουλή. Χιλιάδες τα ΜΑΤ περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος. (@IrateGreek)


Media preview


19.21 (Αθήνα) Ξεκινάει και πάλι η πορεία με κατεύθυνση την Β.Γεωργίου ανάμεσα σε σειρές ΜΑΤ καθώς και με συνοδεία και άλλων ανδρών των ΜΑΤ. (@doleross - φωτογραφία @Inflammatory_ )


Media preview


19.18 (Θεσσαλονίκη) Ξεκίνησε πρν λίγο η πορεία μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου και συλλογικοτήτων από την Καμάρα, που πραγματοποιείται... στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Περίπου 1000 άτομα κινούνται επί της Εγνατίας και πρόκειται να κατεβούν την Εθνικής Αμύνης. Ισχυρή είναι η αστυνομική δύναμη. Πριν την έναρξη της πορείας έγιναν προληπτικοί έλεγχοι σε άτομα που κουβαλούσαν σακίδια. (thestival.gr)



19.16 (Αθήνα) Δυσανάλογα "περισσότεροι" οι αστυνομικοί με το πλήθος των διαδηλωτών. Προκαλεί πραγματικά εντύπωση το πλήθος των ΜΑΤ στο Σύνταγμα. (@doleross)


19.07 (Αθήνα) Ασφυκτικός ο κλοιός της αστυνομίας γύρω από τους διαδηλωτές. Προκλητικότατη και αναίτια η στάση των ΜΑΤ, απέναντι σε ειρηνικά διαμαρτυρόμενους πολίτες. (@Inflammatory_ )


Media preview


18.59 (Αθήνα) Σταματημένη η πορεία στο άγαλμα Κολοκοτρώνη. Προκλητική η παρουσία των ΜΑΤ που έχουν κυκλώσει τους διαδηλωτές και από τις δύο πλευρές. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β. Διαμαντόπουλος και Α. Μεικόπουλος ζητήσανε από την αστυνομία να σταματήσει να προκαλεί.


18.45 (Αθήνα) Σταδίου προς Ομόνοια τώρα. (@christina_la)


Media preview


18.43 (Αθήνα) Η κεφαλή της πορείας βρίσκεται τώρα στη Σταδίου. (@DemiDi_)



18.38 (Αθήνα) Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση ξεκίνησε όταν άνδρες της ασφάλειας, κατά την προσφιλή τους τακτική, προσήγαγαν δύο διαδηλωτές. Όταν το υπόλοιπο σώμα της πορείας αντέδρασε, τα ΜΑΤ απάντησαν με κρότου-λάμψης και δακρυγόνα.


18.36 (Αθήνα) Προσαγωγές ανάμεσα σε Πανεπιστήμιο και Βιβλιοθήκη. Δικυκλιστές μέσα στο προαύλιο του Παν/μίου. Δακρυγόνα στο μπλοκ της ΑΚ. (@doleross)


18:33 (Αθήνα) Με το που ξεκίνησε η πορεία κροτίδες ή κρότου λάμψης στα Προπύλαια. (@doleross - φωτογραφία @jwr_)


Media preview


18:31 (Αθήνα) Υπό βροχή το ξεκίνημα της πορείας.(@jwr_)



18.28 Πορεία για τον Αλέξη στο Μεσολόγγι: Πορεία προς την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας πραγματοποίησαν πριν από λίγο οι μαθητές σχολείων του Μεσολογγίου, λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.


Οι μαθητές φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών και φθάνοντας έξω από το κτίριο της αστυνομίας έκλεισαν για λίγο συμβολικά το δρόμο. Δεν σημειώθηκε κανένα απολύτως επεισόδιο, αφού επρόκειτο για μια ειρηνική διαμαρτυρία των παιδιών προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη που βρήκε τραγικό θάνατο πριν από 4 χρόνια, από το όπλο του ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια. Ωστόσο όμως πολλοί καταστηματάρχες προτίμησαν να κλείσουν τα ρολά των καταστημάτων τους μέχρι να τελειώσει η πορεία, φοβούμενοι την πιθανότητα επεισοδίων. Η αστυνομία είχε λάβει πρόσθετα μέτρα και υπήρχε αστυνομική παρουσία κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας. ( aixmi-news.gr)


18.26 Άνδρες των ΜΑΤ επιδεικνύουν το ήθος τους απέναντι σε μαθητές (video): Δείτε το βίντεο με τις προκλήσεις των ΜΑΤ κατά την πρωινή διαδήλωση μαθητών.


18:23 Συγκεντρώνεται ο κόσμος και στη Θεσσαλονίκη. (@VeriasA)


Media preview


18:21 (Αθήνα) Η Πανεπιστημίου έκλεισε η πορεία ξεκινάει σε λίγο. (@jwr_)


18:14 «Παραπολιτικά» όπως παραπληροφόρηση, παρακράτος κλπ: Χρησιμοποιώντας φωτογραφία της... 12ης Φεβρουαρίου, η παρα-δημοσιογραφική ιστοσελίδα μας "ενημερώνει" για υποτιθέμενο "πλιάτσικο" στις σημερινές κινητοποιήσεις.


17:46 (Χανιά) Το συντονιστικό των μαθητών αποφάσισε  συλλαλητήριο για σήμερα το απόγευμα στις 19:00 στη Πλατεία Αγοράς.


17:40 Νέοι - νέες ΣΥΡΙΖΑ Άρτας: "Το ποτήρι που τότε ξεχείλισε είναι ακόμα γεμάτο...": Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Άρτας για το Δεκέμβρη του 2008 - Πορεία στις 8:00 μ.μ από την πλατεία Αγ. Δημητρίου


17:28 (Αθήνα) Πρώτες φωτογραφίες από τη προσυγκέντρωση στα Προπύλαια. (@jwr_)



17:23 (Θεσσαλονίκη) Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι πέντε από τις εννέα προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι συλληφθέντες θα παρουσιαστούν αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα.


17:20 (Αθήνα) Αρχίζει και μαζεύεται κόσμος στην Πανεπιστημίου. (@prezatv)



17:17 (Αθήνα) Πανό οπαδών της ΑΕΚ στο τόπο της δολοφονίας. (@risinggalaxy)



17:16 "Ο λαός σας γνωρίζει πια, σας έχει νιώσει στο πετσί του, δεν σας φοβάται": Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, Βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.


17:04 (Αθήνα) Τα ΜΑΤ ψεκάζουν και κυνηγάνε "επικίνδυνους" μαθητές και μαθήτριες, "διασφαλίζοντας την τάξη στο κέντρο της Αθήνας", κατά τη διάρκεια των πρωινών κινητοποιήσεων. (@TheCReporter)



16:44 (Τουρκία) Κινητοποιήσεις της νεολαίας και στη γειτονική χώρα. (@_sheilas_)



16:41 (Μπολόνια) Ακόμα και στην Ιταλία οι μαθητές ξεσηκώθηκαν και οργάνωσαν πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην Μπολόνια, κρατώντας πλακάτ με τη φωτογραφία του 15χρονου. (@Infoaut)



16:38 (Αθήνα) Από τις πρωινές κινητοποιήσεις. (φωτογραφία: Μάριος Λώλος)


Media preview


16:35 (Αθήνα) Ναυαρίνου και Χαρ. Τρικούπη, απόλυτη ησυχία αυτή τη στιγμή. (@tkapsimalis)



16:25 (Θεσσαλονίκη) Μια ηλικιωμένη που βρέθηκε στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου συγκεντρώθηκαν το πρωί μαθητές για να τιμήσουν την επέτειο από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, έγινε η «ψυχή» της διαδήλωσης. Συγκεκριμένα, η συμπαθής γιαγιά βγήκε μπροστά από τους διαδηλωτές τους οποίους οργάνωσε για την πορεία και φώναζε συνθήματα καθ'όλη τη διάρκεια της. (seleo.gr)



16:22 (Ηράκλειο) Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας το μεσημέρι στο Ηράκλειο. Στην πορεία που έγινε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πήραν μέρος μαθητές και φοιτητές χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν επεισόδια, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας. Το απόγευμα έχει προγραμματισθεί μια ακόμη πορεία στο Ηράκλειο για τον Α. Γρηγορόπουλο, από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.


16:16 (Μπολόνια) Φοιτητές στην Μπολόνια με τη ζωγραφισμένη φιγούρα του Α. Γρηγορόπουλου στα χέρια. (@Infoaut)



16:13 (Αθήνα) Λουλούδια στο σημείο του φόνου, στη Μεσολογγίου. (@MavriMelani)



16:09 (Ρώμη) Κατάληψη φοιτητών, μαθητών και επισφαλών εργαζομένων με το όνομα του Αλέξη. 

 

Media preview


16:04 (Αθήνα) Ηρεμία στο κέντρο της Αθήνας μετά τα μικροεπεισόδια νωρίτερα, στη λήξη της μαθητικής πορείας. 


Δεν είναι σφαίρες... Είναι νέο είδος κρότου - λάμψης και μάλιστα διασποράς.

Από 


15:43 (Αθήνα) 18 προσαγωγές από μαθητική πορεία στο Χαλάνδρι. Κόσμος έξω από ΓΑΔΑ. 


Φωτογραφία από διαδήλωση στη Νάπολη.


14:55 (Θεσσαλονίκη)  Στις 10 έχουν φτάσει οι προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη.


14:53 (Άρτα) Μαθητική πορεία 300 ατόμων το πρωί, με αφετηρία την πλατεία Κιλκίς και "στάση" σε εστιατόριο γνωστού φασίστα της πόλης. Η πορεία κατέληξε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. 


Στιγμιότυπο από τη μαθητική πορεία της Αθήνας





14:42  (Αθήνα) Επέμβαση των ΜΑΤ στο σταθμό μετρό στην Ομόνοια. Έγιναν προσαγωγές.


14:36 (Χαλκιδική) Στη Νέα Τρίγλια έγινε συγκέντρωση περίπου 150 μαθητών του γυμνασίου και λυκείου στην πλατεία απέναντί από το δημαρχείο και κλείσιμο της παλαιάς εθνικής οδούς Θεσσαλονίκης - Μουδανιών. Ακολούθησε πορεία προς το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Διακριτική παρουσία της αστυνομίας σε όλη τη διάρκεια της πορείας. 


14:32 (Ηγουμενίτσα) Συγκέντρωση περίπου 150 μαθητών νωρίτερα. Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα με πέτρες, αυγά και μανταρίνια. Τρεις συλλήψεις . Κόσμος ξανασυγκεντρώνεται στο τμήμα για αλληλεγγύη. 


14:30 (Αθήνα) Οι συμπλοκές έχουν περιοριστεί γύρω από την Ομόνοια. 


14:28  (Θεσσαλονίκη) Αποχώρησαν πριν λίγα λεπτά από την Εγνατία οι μαθητές, όπου πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία. Αυτή την ώρα οι μαθητές είναι συγκεντρωμένοι στο άγαλμα του Βενιζέλου.


Βίντεο από την πορεία στην Πάτρα



14:30 (Αθήνα - Χαλάνδρι) Ένταση αυτή την ώρα στο Χαλάνδρι, στην πλατεία Δούρου, μεταξύ μαθητών και δυνάμεων της αστυνομίας. 


14:18 (Θεσσαλονίκη) Καθιστική διαμαρτυρία στην οδό Εγνατία πραγματοποιούν αυτή την ώρα μαθητές. Φωνάζουν συνθήματα για την απελευθέρωση των συλληφθέντων. 


 Κλειστή η Εγνατία- Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιούν οι μαθητές

Από thestival.gr


14:15 (Θεσσαλονίκη) Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται αυτήν την ώρα έξω από το Πανεπιστήμιο στο ύψος της Φιλοσοφικής ενώ μέσα έχουν εισέλθει διαδηλωτές από την πορεία.


14:14 (Αθήνα) Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει προς τα Εξάρχεια.



14:12 (Αθήνα) Η πορεία έχει διαλυθεί και δεν υπάρχουν συγκεντρωμένοι στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, όπου επικρατεί ηρεμία. 


14:07 (Αθήνα) Η Ναυαρίνου πεδίο μάχης. Οι μαθητές στο πάρκο της Ναυαρίνου. Τα ΜΑΤ Ναυαρίνου και Μαυρομιχάλη. Πέτρες και κρότου λάμψης.


14:05 (Αθήνα - Άνω Λιόσια) 


Από  fylarhos.gr


14:02 (Αθήνα) ΜΑΤ παντού στα Εξάρχεια.


14:00 (Αθήνα) Ενταση και κυνηγητό στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια...


13:54 (Αθήνα) Τα ΜΑΤ κυνηγούν τους μαθητές και τους σπρώχνουν προς τα Εξάρχεια.



13:52 Νομική βοήθεια για τους διαδηλωτές 210 3829910 - ΔΙΑΔΩΣΤΕ


13:46 (Αθήνα) Κυνηγητό και πετροπόλεμος γύρω από την Ομόνοια.




Βίντεο από την πορεία στη Θεσσαλονίκη (seleo.gr)




13:45 (Αθήνα) Τέσσερις οι προσαγωγές στο Πανεπιστήμιο. Μικρά παιδιά άσχετα με οδομαχίες, μέσα στην αυλή του ασύλου.


13:44 (Πάτρα) Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο και οι δύο πορείες που πραγματοποιήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η συμμετοχή του κόσμου, κυρίως μαθητών, ήταν μεγάλη ενώ δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό επεισόδιο. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην απογευματινή συγκέντρωση που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι.


13:42 (Κρήτη) Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται από το πρωί στην Κρήτη, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Λίγο μετά τις 11.00 ξεκίνησε η πορεία μαθητών και φοιτητών, η οποία πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Φοιτητές και μαθητές συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ.



Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν ειρηνική αλλά δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, από την οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη, προς την πλατεία 1866, την οδό Κυδωνίας, την οδό Αποκορώνου, την οδό Τζανακάκη (όπου πέταξαν διάφορα αντικείμενα προς τα γραφεία της Χ.Α.) και επέστρεψαν πάλι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Την πορεία παρακολουθούσε «διακριτικά», ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Από  flashnews.gr


13:40  (Αθήνα) Τα ΜΑΤ επιτίθενται σε μαθητές όπως μεταδίδει το "Κόκκινο 105,5". Καταπάτηση του ασύλου στα Προπύλαια. 


13:39 (Αθήνα) Μόλις έγινε προσαγωγή νεαρού στην Ομόνοια. 


13:38  (Αθήνα) Στην πορεία των μαθητών στο Χαλάνδρι πέφτουν κρότου λάμψης.


13:37 (Αθήνα) Τα ΜΑΤ έκοψαν τη πορεία στη μέση στην Πανεπιστημίου και Πατησίων. 


13:35 (Αθήνα) Μέρος της πορείας πάει στο σημείο της δολοφονίας μέσω Εμμ. Μπενάκη.



13:29 (Αθήνα) Την Πανεπιστημίου κατεβαίνουν οι φοιτητές συνοδεία ΜΑΤ.




13:23 (Αθήνα) Συμπλοκές και δακρυγόνα έξω από το Πανεπιστήμιο. Έγιναν 2 προσαγωγές.


13:23 (Θεσσαλονίκη) Οδοφράγματα έχουν στηθεί από μαθητές στην Εγνατία.




13:22 (Πάτρα) Η πορεία βρίσκεται στο πάνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου και οδεύει προς το τέλος της. Ισχυρή αλλά διακριτική η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. 


13:20 (Θεσσαλονίκη) Στην Καμάρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι μαθητές. Οδοφράγματα έχουν στηθεί από μαθητές στην Εγνατία, 100 μέτρα από τη συγκέντρωση.


 Στην Καμάρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι μαθητές


13:14 (Αθήνα) Ασφυκτική παρουσία των ΜΑΤ που κινούνται περιμετρικά των διαδηλωτών. Έχει απαγορευτεί η είσοδος στην πλατεία και η πρόσβαση προς τον Άγνωστο Στρατιώτη. Η κεφαλή της πορεία κατευθύνεται από την Πανεπιστημίου στα Προπύλαια, όπου ακούγονται κρότου λάμψης.



13:13 (Θεσσαλονίκη) Βίντεο από τη μαθητική πορεία (alterthess).




Η επέτειος στο twitter: #6dgr


13:08 (Αθήνα) Οι διμοιρίες περιμένουν...

 


13:06 (Θεσσαλονίκη) Βίντεο από τις προσαγωγές (thestival.gr)






13:00 Φωτογραφίες από την Αθήνα (enikos.gr) Αυτή την ώρα οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται στην Αιόλου.




13:02 (Αθήνα) Πλήρης αστυνόμευση του Συντάγματος με παρουσία δεκάδων διμοιριών ΜΑΤ.


13:00 Φωτογραφίες από την Αθήνα (enikos.gr)




12:58 (Θεσσαλονίκη) Συνεχίζονται τα επεισόδια στην οδό Αγ. Δημητρίου. Όλα ξεκίνησαν όταν η μαθητική πορεία έφτασε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.


 


12:57 (Αθήνα) Επεισόδια αυτήν την ώρα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αρσάκη μετά από πρόκληση των αστυνομικών δυνάμεων. Οργισμένα συνθήματα. Μαθητές πέταξαν νεράτζια στα ΜΑΤ. Η πορεία βρίσκεται μπροστά στο υπουργείο εργασίας.


12:55 (Πάτρα) Περίπου 600 άτομα, μαθητές, φοιτητές και μέλη οργανώσεων της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου είναι συγκεντρωμένα έξω από το "Παράρτημα" στην οδό Κορίνθου. Σε λίγο θα ξεκινήσει η πορεία. Διακριτική αστυνομική παρουσία. Οι "ανυπάκουοι μαθητές" πραγματοποιούν ξεχωριστή πορεία αυτήν την ώρα στο κέντρο της Πάτρας. 

12:55 (Αγρίνιο) Στιγμές μεγάλης έντασης υπήρξαν πριν 10 λεπτά στην πλατεία Συντριβανίου στο Αγρίνιο. Ομάδα κρανοφόρων που συμμετείχαν και στη μαθητική πορεία, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ πετώντας πέτρες αλλά και μολότοφ (μία ρίχθηκε προς την πλευρά της Αlpha bank). Στο σημείο έσπευσαν επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις και πυροσβεστική ενώ οι κουκουλοφόροι αποχώρησαν. Παρουσία εκατοντάδων Αγρινιωτών η ατμόσφαιρα υπήρξε αποπνικτική καθώς υπήρξε και ρίψη δακρυγόνου. 


12:51 (Αθήνα) Ανταπόκριση από το Κόκκινο, 105,5: Επεισόδια αυτήν την ώρα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αρσάκη μετά από πρόκληση των αστυνομικών δυνάμεων. Οργισμένα συνθήματα. Μαθητές πέταξαν νεράτζια στα ΜΑΤ. Η πορεία βρίσκεται μπροστά στο υπουργείο εργασίας 


12:43 (Θεσσαλονίκη) Ένταση αυτήν την ώρα στην Αγίου Δημητρίου στην μαθητική πορεία με δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Η αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή 2 ατόμων. Προηγουμένως η μαθητική πορεία είχε φτάσει έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. 


12:38 (Θεσσαλονίκη) Ένταση στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης οι μαθητές πετάνε πέτρες, κροτίδες και μολότωφ.Έχουν κρεμάσει πανό στο ΥΜΑΘ και φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας. Πετάνε πέτρες, κροτίδες και μολότωφ. Αυτή τη στιγμή μπήκαν τα ΜΑΤ και τους απωθούν. Η αστυνομία έχει κάνει προσαγωγές ενώ η πορεία κατευθύνεται προς την εκκλησία του Α. Δημητρίου. (από seleo.gr)


12:36 (Αθήνα)  Τοποθετείται ο μεταλλικός φράχτης στη Β. Σοφίας από την αστυνομία. Λεωφορεία των ΜΑΤ και πυροσβεστικά έχουν πάρει θέση στη Βουλή


12:30 (Ιταλία):  Μαθητές στη Μπολόνια διαδηλώνουν κρατώντας πλακάτ με το πρόσωπο του Αλέξη  http://www.left.gr/article.php?id=15976


12:30 (Αθήνα) Συγκέντρωση περίπου 300 μαθητών αυτή τη στιγμή στους Αγίους Αναργύρους


12:15 (Αθήνα): Νεράντζια πέταξαν μαθητές, που ήταν σε συγκέντρωση για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, σε αστυνομικό τμήμα στο Αιγάλεω.


12:10 (Θεσσαλονίκη) Μαθητές γυμνασίων και λυκείων της πόλης έχουν καταλάβει το οδόστρωμα της οδού Εγνατία και κατευθύνονται προς τα δυτικά. Και τα δύο ρεύματα της οδού Εγνατία παραμένουν κλειστά.










Καλέσματα από όλη την Ελλάδα


Remember, remember the 6th of December..List of protests in #Greece on 6/12/12  http://twitter.yfrog.com/h4d3xvyj 
@Theurgia_Goetia Please share and #RT


12:00 (Αθήνα) Κλειστή αυτή τη στιγμή η Πανεπιστημίου από τους συγκεντρωμένους μαθητές και φοιτητές. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.


11:50 (Θεσσαλονίκη): Μαθητές, όταν αντιλήφθηκαν στην έντονη παρουσία αστυνομικών, κινήθηκαν εναντίον τους. Ευτυχώς οι ένστολοι απομακρύνθηκαν και τα πνεύματα ηρέμησαν.  





11:30 (Θεσσαλονίκη) Ξεκίνησε πριν από λίγο από την Καμάρα η πορεία των μαθητών της Θεσσαλονίκης. Μαθητές γυμνασίων και λυκείων της πόλης έχουν καταλάβει το οδόστρωμα της οδού Εγνατία και κατευθύνονται προς τα δυτικά. Και τα δύο ρεύματα της οδού Εγνατία παραμένουν κλειστά. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το δρομολόγιο που θα ακολουθήσουν.


11:25 (Αθήνα) Αυτή τη στιγμή πορείες προς τα Προπύλαια πραγματοποιούν σχολεία των περιοχών του κέντρου, για να ενωθούν με την προσυγκέντρωση.  


Το πρωί μαθητές σχολείων κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο σημείο της δολοφονίας.

_________________________________________________________________________


Συγκέντρωση από μαθητές πραγματοποιείται στα Προπύλαια, ενώ υπάρχει προγραμματισμένο και νέο συλλαλητήριο στις 17:00 και πάλι στα Προπύλαια. 


Παράλληλα, κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σε γειτονιές της Αθήνας, καθώς και σε άλλες πόλεις. 


Στα Προπύλαιαείναι μαζεμένοι περίπου 400 μαθητές, ενώ πριν λίγο εμφανίστηκε οργανωμένο μπλοκ των σχολείων Βύρωνα-Καρέα. Εκεί βρίσκεται και το δίκτυο μαθητών "Εκτός Τάξης" όπως και άλλα μαθητικά σχήματα.



Θεσσαλονίκη : Στη Θεσσαλονίκη έχουν επίσης προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις.  



Διαβάστε επίσης:


Δεκέμβρης 2008: Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες


Το χρονικό της ακροδεξιάς επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ για τις 6/12

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)